Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 9-11-2016



Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του Ιονίου και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ προς το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι 20 πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις το 2015 (ΛΙΣΤΑ)

Η επιχειρηματική δραστηριότητα παρά τους κλυδωνισμούς σημείωσε αξιολόγες επιδόσεις, όπως προκύπτει από τον κατάλογο της Icap για τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες στην Ελλάδα το 2015, που δημοσιεύει η εφημερίδα το Βήμα.

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 500 πιο κερδοφόρων εταιρειών Business Leaders ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ: Υπάρχουν ακόμα 8 μέλη της 17Ν που παραμένουν ασύλληπτα



Σχεδόν 15 χρόνια μετά τη σύλληψή του ο αρχηγός της οργάνωσης με επιστολή του στην εφημερίδα
«Το Εθνος» κάνει λόγο για 8 μέλη της οργάνωσης που παραμένουν ασύλληπτα, τα οποία έχουν συμμετάσχει σε αιματηρές επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες.

Ηλεκτρονικές συναλλαγές με μπόνους πρόσθετο αφορολόγητο

Φορολογικό μπόνους με την μορφή πρόσθετου αφορολόγητου σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους καλύπτουν πάνω από το 80% του εισοδήματος του με δαπάνες που γίνονται με ηλεκτρονικές συναλλαγές (πλαστικό χρήμα e-banking ) η και προσωπικές δαπάνες υγείας προβλέπει το σχέδιο με τα κίνητρα για την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος που είχε ετοιμάσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Τέλη Κυκλοφορίας 2017: Ποιοι ιδιοκτήτες ΙΧ θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου βρίσκεται η τελική πρόταση για τα νέα τέλη κυκλοφορίας
και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να σταλούν με ηλεκτρονικό τρόπο σε περίπου 6.500.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μέσω της σελίδας του TAXIS.

Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα ποσά. Αναλυτικός Πίνακας

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον η σύνταξή τους καθορίζεται από τρεις βασικούς παράγοντες.

Το ποσό της σύνταξης καθορίζεται από τον μέσο όρο των αποδοχών από το 202 και μετά με συντελεστές ανταποδοτικότητας ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας.

Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης η μισθοδοσία από 500 ευρώ και άνω

Έχει ετοιμαστεί σχέδιο Απόφασης με την οποία προβλέπεται ότι η καταβολή μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα γίνεται μόνο μέσω τραπεζικών συναλλαγών, για ετήσιους μισθούς άνω των 500 ευρώ όπως αποκαλύπτεται στον πολυσέλιδο τόμο του προγραμματισμού που παραδίδει ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Δικαιούχοι

Ξεκίνησε από χθες η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων και Ανέργων με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2016-2017 τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου και ώρα 23.59.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν 23 ξεναγήσεις στην πόλη – Όλο το πρόγραμμα!

Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης διοργανώνει η 1η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.
Στόχος του προγράμματος, που περιλαμβάνει συνολικά 23 ξεναγήσεις, είναι η γνωριμία των δημοτών με τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της πόλης, με τη συνδρομή έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών.

Έλληνες μηχανολόγοι του ΑΠΘ κατασκευάζουν αεροπορικούς κινητήρες σε διεθνή κολοσσό



Η Αγγλία, αλλά και η Γερμανία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Γαλλία, είναι οι βασικοί προορισμοί για τους Έλληνες Μηχανολόγους Μηχανικούς, που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.
Αρκετοί εξ αυτών συμμετέχουν στην κατασκευή των μηχανών αεροσκαφών της τελευταίας τεχνολογίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Γιορτάζει η αεροπορία μας! Οι Μαχητές των Αιθέρων …Πολεμούν μόνο για την Πατρίδα! (video-Αφιέρωμα)

http://veteranos.gr/wp-content/uploads/2016/11/IMG_2443-780x400.jpg

Οι Μαχητές των Αιθέρων δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα τους για να κρατήσουν μακριά από τους Ουρανούς μας τους Τούρκους Εισβολείς που καθημερινά γυροφέρνουν σαν τα «Λύκια» το κουφάρι της Πατρίδας …

Είναι οι λίγοι ,οι εκλεκτοί ,οι Γενναίοι των Γενναίων που καθημερινά τα δίνουν όλα χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα ,όπως είπε κάποτε και κάποιος από αυτούς σε μια κατάθεση ψυχής :

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ


Η Σύναξις των Ασωμάτων 

-Η Σύναξη των Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ στις 8 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή είναι και η εορτή της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Τηρώντας την αρχαία παράδοση, η Εκκλησία τελεί την εορτή της συνάξεως των αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των επουρανίων δυνάμεων σε ανάμνηση της αποστασίας του σατανά. Όταν ο αρχάγγελος Μιχαήλ είδε το σατανά πεσόντα, κάλεσε τις ουράνιες δυνάμεις. Αναφώνησε «πρόσχωμεν» και ύμνησε με τους υπόλοιπους αγγέλους το Θεό. Αυτή η συγκρότηση ονομάστηκε σύναξη των ασωμάτων, δηλαδή ένωση και ομόνοια των αγαθών αγγέλων.