Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 9-11-2016



Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του Ιονίου και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ προς το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Στην δυτική και βόρεια χώρα έως το μεσημέρι, και στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη από το απόγευμα, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη από νότιοι θα γίνουν σταδιακά βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν, ενώ παράλληλα και από δυτικά προς ανατολικά, θα σταματήσει και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης πάνω από τη χώρα. Τέλος, θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας από δυτικά προς ανατολικά.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 10 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 23, και στην Κρήτη από 15 έως 25. Σημειώνεται ότι οι ελάχιστες αναμένεται να σημειωθούν προς το βράδυ και όχι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές έως και το απόγευμα, ενώ προς το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Πιθανότητα για καταιγίδες υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 22, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το βράδυ.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές έως και το απόγευμα, ενώ προς το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Πιθανότητα για καταιγίδες υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 20, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου