Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 6-11-2016



Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανόν το βράδυ στα βορειοδυτικά καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα νότια.

Έρευνα: Kαταστροφικό το καθημερινό κάπνισμα - Προκαλεί 150 μεταλλάξεις σε κάθε πνευμονικό κύτταρο

Ένας άνθρωπος που καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα, συσσωρεύει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 150 γενετικές μεταλλάξεις σε κάθε κύτταρο των πνευμόνων του εξαιτίας του καπνίσματος, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Κάθε μία ξεχωριστά από αυτές τις μεταλλάξεις μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία εξελίξεων, που θα οδηγήσουν τελικά στον καρκίνο. Αυτό εξηγεί γιατί το κάπνισμα αυξάνει τόσο πολύ τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων.

Το μάθημα ζωής με το 20ευρω που όλοι πρέπει να διαβάσουμε …

88
Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές «Ποιός θέλει αυτό το… χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.
Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε… «Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι.

H νέα επιλογή του Facebook που ξετρελαίνει τους χρήστες: Πώς θα το μετατρέψεις σε... Αρχαία Ελληνικά!


H νέα επιλογή του Facebook που ξετρελαίνει τους χρήστες: Πώς θα το μετατρέψεις σε... Αρχαία Ελληνικά!

Μια νέα επιλογή την οποία δεν γνωρίζουν πολλοί, έχει εντάξει στις ρυθμίσεις του το Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, στις επιλογές της γλώσσας έχει συμπεριλάβει και τα Αρχαία Ελληνικά.
 Αν επιλέξετε αυτή τη ρύθμιση λοιπόν, θα μπορείτε να διαβάζετε τα μηνύματά σας ως «Αγγέλματα», στη θέση του «Τι σκέφτεστε» θα δείτε τη φράση «Τί δοκείς», ενώ όταν θελήσετε να σχολιάσετε, θα δείτε την ένδειξη « Σχόλιον γράφειν».

Γνωρίστε το νησί της Κυρα-Φροσύνης -Το μόνο νησί λίμνης που κατοικείται, στην Ευρώπη [εικόνες]


Γνωρίστε το νησί της Κυρα-Φροσύνης -Το μόνο νησί λίμνης που κατοικείται, στην Ευρώπη [εικόνες]

Όλοι γνωρίζουμε τη λίμνη των Ιωαννίνων, ξέρατε όμως ότι το νησί που βρίσκεται μέσα στη λίμνη είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί σε λίμνη στην Ευρώπη;
Το νησί των Ιωαννίνων είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα. Στο νησάκι κατοικούν περίπου 100 οικογένειες. Έχει μήκος 1000 μέτρα, πλάτος 480 μέτρα, και βρίσκεται 59 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης. Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί καθημερινά καθώς εκτελούνται δρομολόγια με καραβάκια κάθε μισή ώρα μέχρι και τα μεσάνυχτα.

«Λήγουν» σε δύο μήνες οι λίστες Μπόγιαρνς και Λαγκάρντ

Παραγράφονται...


Χιλιάδες υποθέσεις πλουσίων φυσικών προσώπων προερχόμενες από τις γνωστές πλέον λίστες «υπόπτων» για φοροδιαφυγή -οι οποίες εστάλησαν από το εξωτερικό ή έχουν σχηματιστεί από τις... ελληνικές φορολογικές αρχές- καθώς και πολλές άλλες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα οδεύουν πλέον προς παραγραφή.

Έτσι μπορείτε να δέσετε μία γραβάτα σε 9 δευτερόλεπτα

Τέλος στις αμέτρητες προσπάθειες να δέσετε τη γραβάτα σας δίνει το παρακάτω βίντεο που δείχνει τις βασικές κινήσεις για έναν γρήγορο και καλοφτιαγμένο κόμπο.

Για την ιστορία, η λέξη γραβάτα ετυμολογικά συνδέεται με τους Κροάτες, οι πολεμιστές των οποίων συνήθιζαν, ήδη από τον 17ο αιώνα, να φορούν ένα χρωματιστό κομμάτι υφάσματος δεμένο στο λαιμό τους.

Η αλληλεγγύη των λαών

Γράφει η Στεφανία Λυγερού
Το σπίτι μου έχει τοίχους. Με τον γείτονά μου, με τον οποίο συνορεύω, μπορεί να έχουμε τον τοίχο κοινό, αλλά δεν έχουμε κοινό το σπίτι.
Επίσης, ως άνθρωπος είμαι πολύ φιλόξενη, όποιος έρχεται σπίτι μου νιώθει σαν να είναι δικό του. Σε περιόδους δε που λείπω δίνω τα κλειδιά μου χωρίς δεύτερη σκέψη και πολλοί το έχουν οικειοποιηθεί. Πού όμως τα δίνω;

Τούρκος αρθρογράφος λέει στον Ερντογάν αυτό που δεν τόλμησε να πει κανένας Έλληνας

"Η Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική"; Ο αρθρογράφος της Χουριέτ, Burak Bekdil, παραδίδει μέσα από το γραπτό του ένα άριστο μάθημα ιστορίας στον Ταγίπ Ερντογάν
Δοκιμάζεται για άλλη μία ημέρα την Παρασκευή η δημοκρατία στην Τουρκία καθώς ο σουλτάνος Ερντογάν συνέλαβε πολιτικούς του αντιπάλους και φέρεται να έχει επιφέρει νέα λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νέο κούρεμα συντάξεων - Σοκ όσους βγήκαν από 1/7/2015 ως 12/5/2016

Σοκ προκαλούν οι διαφορές παλιών και νέων συντάξεων στο ΙΚΑ με απώλειες που φτάνουν μέχρι και τα 240 ευρώ. Οι διαφορές αυτές θα ισχύουν και για τους νυν συνταξιούχους με τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου και είναι θέμα χρόνου να αφαιρεθούν από τα ποσά που λαμβάνουν σήμερα δεδομένου ότι η τρόικα έχει ζητήσει να ισχύει το ίδιο καθεστώς για όλους.

Αυτά είναι τα 40 φάρμακα που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Τη λίστα φαρμάκων με τις 40 δραστικές ουσίες που θα πωλούνται πλέον στα σούπερ μάρκετ ανήρτησε χθες στην ιστοσελίδα του ο ΕΟΦ.

Ευρείας κυκλοφορίας αναλγητικά, αντιπυρετικά, σκευάσματα για πόνους μυών και αρθρώσεων, για πονόλαιμο, αντισταμινικά, αντιόξινα, δερματολογικά και στοματικά διαλύματα περιλαμβάνονται στην λίστα με τα φάρμακα που θα μπορούν να πωληθούν και στα σούπερ μάρκετ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων