Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 1-11-2016



Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια τμήματα της χώρας θα είναι τοπικά αυξημένες με πιθανότητα λίγων βροχών στο Νότιο Ιόνιο και πρόσκαιρα στα ορεινά της Κρήτης, περιμένουμε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ νωρίς το πρωί στη Δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθεί παγετός.

Τι σπρώχνει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία

Της Έλενας Αποστολίδου
apostolidouelena@gmail.com
Κατακόρυφη αύξηση κατέγραψαν μέσα στο 2016 οι ελληνικές επιχειρήσεις που άνοιξαν ΑΦΜ στη Βουλγαρία. Οι έλληνες επιχειρηματίες διάβηκαν κατά χιλιάδες τα σύνορα, πολύ πριν ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης τους προτρέψει «όποιος δεν μπορεί να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές να πάει στη Βουλγαρία».

«Ζεσταίνονται» τα τρακτέρ ενόψει Χριστουγέννων!

trakter
Με τοπικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ΟΓΑ με τρακτέρ ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσσαλία.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν με κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς πιθανόν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

H ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΛΕΠΤΟ – ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ 6.000.000 ΘΕΑΣΕΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK

6.000.000 και πλέον θεάσεις στο Facebook αρκούν για να περιγράψουν τον αντίκτυπο του βίντεο της σελίδας ιστορικού ενδιαφέροντος Imperium Tour.
Η διάδοση ιδεών και θρησκειών στο πέρασμα των αιώνων αποτυπώνεται μέσα από έναν ολοένα μεταβαλλόμενο χρωματικό χάρτη επιρροής που «τρέχει» στο χρόνο.

Η Μικρά Ασία δεν ανήκει στην Τουρκία

hartis_mikra_asia
Αντί ν’ ακούμε κάθε ιστορική γελοιότητα λόγω άγνοιας και βαρβαρότητας και κάθε φορά να ψάχνουμε το κατάλληλο επιχείρημα για ν’ απαντήσουμε, θα ήταν καλό να επικεντρωθούμε στα θεμελιακά ερωτήματα. 
Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια αν η Τουρκία έχει δικαιώματα στη θάλασσα και στα νησιά, διότι πολύ απλά δεν έχει. Δεν δημιούργησε τίποτα και μόνο κατάστρεψε. Το αληθινό πρόβλημα είναι ότι πιστεύει ότι η Μικρά Ασία της ανήκει εξ ολοκλήρου.

Τέλη κυκλοφορίας: Οι 4 κατηγορίες ΙΧ που θα δουν αυξήσεις και 2 μειώσεις

Στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση των νέων τελών κυκλοφορίας βρίσκεται το ΥΠΟΙΚ και κατά πληροφορίες η ηγεσία έχει ήδη καταλήξει στη γραμμή που θα ακολουθήσει. Περισσότερα θα πληρώσουν όσοι έχουν καινούργιο και ακριβό αυτοκίνητο και λιγότερα όσοι έχουν παλιό και μικρής αξίας αυτοκίνητο.

Το σάπιο χθες, το καταστροφικό σήμερα και το αβέβαιο αύριο…


1

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας
«Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα,
εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…»
Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Γιατί το Λ είναι το πανάρχαιο σύμβολο του Τριαδικού Θεού και τι συμβολίζει



Πολλοί ίσως έχουν αναρωτηθεί ποιο είναι το σύμβολο του Τριαδικού Θεού. Αν και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως ίσως ούτε καν μερικώς τον τρόπο λειτουργίας της Αγίας Τριάδας
(Πατήρ, Υιός, Άγιο Πνεύμα), το Λ είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσουμε κάπως να την περιγράψουμε...
Την επιβεβαίωση δίνει ο ίδιος ο Χριστός:
Κατά Ιωάννην ευαγγέλιο κεφάλαιο 15 στίχος 26
ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ·

ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ: Θα δηλώνονται τα πάντα εκτός από τιμαλφή και λεφτά στο στρώμα – Πως θα συμπληρώνεται



Συμμετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού, ακίνητα, αλλά και κεφάλαια στο εξωτερικό, καθώς και όλα τα δεδομένα που έχει η εφορία θα δηλωθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο
που τίθεται σε εφαρμογή το 2017 από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Πώς και πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2016-2017

Τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2016 - Χειμώνας 2017. Η αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα μπορεί να υποβληθεί από τους περίπου 700.000 δικαιούχους έως το τέλος Μαΐου του 2017.

Σπαστό ωράριο με μισθό 400 ευρώ, η... νέα «μόδα».






  • Eργασιακός Μεσαίωνας..


Το σπαστό ωράριο είναι η νέα μόδα της εργασιακής ζούγκλας που έχει κατακλυστεί από ευέλικτους, κακοπληρωμένους ή και απλήρωτους εργαζομένους. Αλυσίδες γνωστών... πολυκαταστημάτων,απαιτούν από τους υπαλλήλους να δουλεύουν 4 ώρες το πρωί και 4 το απόγευμα.

Η πραγματική ελευθερία

 
Οι Έλληνες δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά με τα πολλά και παχιά λόγια. 
 
Φιλοσοφούσαν μεν αλλά ήταν άνθρωποι της πράξης. Έτσι δημιουργήθηκαν αυτοκρατορίες και γεννήθηκε ο παγκόσμιος πολιτισμός.

Οι λίγοι παρέσερναν τους πολλούς στο κυνήγι της ελευθερίας, καθώς η μάζα συνήθως ακολουθεί ηγέτες.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/10/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων