Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Καιρός: για Σάββατο 22-10-2016



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες και από τα βόρεια περιμένουμε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ



Το μεγάλο ζητούμενο πια για τη γεωμετρικά εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία είναι ο χρόνος συνειδητοποίησης της κατάστασής της και αποτίναξης του θανάσιμου εναγκαλισμού της με τους δήμιους της...
Τα γεγονότα της κατάντιας μας είναι πλέον αλλεπάλληλα από τις νέες συντάξεις απόμαχων κομμουνιστικών καθεστώτων, το εθνικό ξεπούλημα, τη θανατική αδράνεια, τη θεσμική απογύμνωση και το βιασμό των νεανικών ψυχών.

Με μια μπάλα στην πλατεία Αριστοτέλους





Αυτό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη παίζει μπάλα και φορτώνει με γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού. Η πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε ένα φιλόξενο γήπεδο ποδοσφαίρου και υποδέχεται την Εθνική Αστέγων, τους βετεράνους του ΠΑΟΚ, την ομάδα κάτω των 19 του Άρη, τη ΧΑΝΘ, το ACT, πρόσφυγες,

MIΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο!!! Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΫΛΩΘΗΚΕ!

0121877001319032911-1
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ …»ΕΞΑΫΛΩΜΕΝΗ» ΕΙΔΗΣΗ! Νέο χτύπημα από τα ξεσαλωμένα κόκκινα ANAΡΧΟΑΠΛΥΤΑ των συνιστωσών & ΣΙΑ, είχαμε τα ξημερώματα της Τρίτης 18/10, αυτή τη φορά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, δίπλα από τους τιμημένους Ευζώνους μας της Φρουράς! (Πουθενά ανακοίνωση «αρμοδίων»…)

Αλεξιάδης: Δώστε ακίνητα για να πληρώσετε τον φόρο κληρονομιάς

Την άμεση ενεργοποίηση διάταξης νόμου που ισχύει από το 2014, χωρίς να έχει τεθεί ακόμη σε πρακτική εφαρμογή και προβλέπει τη δυνατότητα εκχώρησης ακινήτου από τον φορολογούμενο προς το Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθεί έτσι η υποχρέωση που απορρέει από φόρο κληρονομιάς προανήγγειλε από τη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης από τον Νοέμβριο




  • Από τον Νοέμβριο θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος τρόπος αναθεώρησης των αδειών οδήγησης, κυρίως για ηλικιωμένους άνω των 80 ετών και για άτομα με αναπηρία
  • Αυτές οι κατηγορίες οδηγών που πρέπει να... εξετάζονται από τις δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πάλλας,

Ήρθε και η γενιά των 100 ευρώ!

Σήμερα κάνουν θραύση οι φτωχοί εργαζόμενοι. Η έκρηξη της ανεργίας και η εργασιακή ζούγκλα οδηγούν σε φτωχοποίηση μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων. Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά.

Σε πρώτη φάση ανάπτυξης το «έξυπνο» γάντι που δημιούργησαν Έλληνες μηχανικοί.



  • Σε πρώτη φάση ανάπτυξης βρίσκεται το σύστημα που σχεδίασαν Έλληνες μηχανικοί και μπορεί να μεταφράσει την νοηματική γλώσσα σε φωνή.

Όπως είπε στον... ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο μηχανικός Γρηγόρης Αγριόπουλος, το γάντι που καταγράφει την κίνηση των δακτύλων του χρήστη και στέλνει την αντίστοιχη πληροφορία στο κινητό του τηλέφωνο,

Νυχτερινό Τιμολόγιο ΔΕΗ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο μπαίνει σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου.

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης “Ημέρας” και με μειωμένη τιμή “Νύχτας” στις ώρες μειωμένης χρέωσης. 

Η πόλη της Θεσσαλονίκης γίνεται πιο ...έξυπνη


Η πόλη της Θεσσαλονίκης γίνεται πιο ...έξυπνη

Η εποχή των “έξυπνων πόλεων” έχει φτάσει και η Θεσσαλονίκη σχεδιάζει ένα πρώτο βήμα για να ανταποκριθεί στην πρόκληση: την ένταξη της στο «Smarter Cities Challenge».
Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με την Λίνα Λιάκου, αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, το όφελος αυτής της κίνησης για την πόλη και τους πολίτες είναι η δημιουργία μιας «ανοιχτής πλατφόρμας δεδομένων (open data dashboard)» όπου τόσο ο δήμος, όσο και οι φορείς θα μπορούν «να τοποθετούν, να συλλέγουν και να αναλύουν δεδομένα», δεδομένα τα οποία θα είναι ανοιχτά προς όλους.

Αναδρομικό ψαλίδι κατά 50 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις

Αναδρομικό ψαλίδι κατά 50 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις έρχεται στις 2 Νοεμβρίου για 260.000 και πλέον συνταξιούχους, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι μειώνονται ακόμη και στα… 16 ευρώ!

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η προαναγγελία της αναδρομικής μείωσης γίνεται από τον ίδιο τον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο,

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/10/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων