Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 20-10-2016



Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, όπου μετά το απόγευμα στο Ιόνιο και τα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες περιμένουμε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 19 βαθμούς),

Προαγωγές ανώτατων δικαστών υπό άκρα μυστικότητα από το υπουργικό συμβούλιο


737763-areios-pagos.jpg

Πρόκειται για τρεις Αεροπαγίτες 
Υπό άκρα μυστικότητα το υπουργικό συμβούλιο προέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προαγωγή τριών αρεοπαγιτών στο βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Απίστευτες νέες "συμπτώσεις" στο ΣτΕ : κι άλλος δικαστής δήλωσε πρόβλημα υγείας!



  • Ατύχημα στο πόδι υπέστη ο ένας εκ των αναπληρωματικών δικαστών όπως έγινε γνωστό πριν λίγο.
  • Με καρδιακό πρόβλημα από χθες άλλος Σύμβουλος Επικρατείας 
  • Υπό ξαφνική πειθαρχική έρευνα- που διέταξε μόλις χθες ο υ.Δικαιοσύνης- ένας τρίτος..
  • Άλλος ένας αν δηλώσει οποιοδήποτε κώλλυμα .. η δίκη θα αναβληθεί επ'αόριστον και θα πρέπει να ξεκινήσει απ΄την αρχή μετά από μήνες και αφού η κυβέρνηση έχει επιβάλλει τα τετελεσμένα που επιθυμεί διακαώς!

Μειωμένες έως και κατά 30% θα είναι οι νέες κύριες συντάξεις - Ψίχουλα... 655 ευρώ


sitndoay

Μειωμένες έως και κατά 30% θα είναι οι νέες κύριες συντάξεις που θα εκδίδονται βάσει του νόμου Κατρούγκαλου περιορίζοντας τις αποδοχές των νέων συνταξιούχων με μέση αμοιβή, στα επίπεδα των 655 ευρώ.
Η μείωση αυτή, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τα «ΝΕΑ», προκύπτει από τη νέα μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης έναντι του 60% που προβλεπόταν στους νόμους Λοβέρδου και του 70% του νόμου Ρέππα.

Το 1% του πληθυσμού κατέχει το 43% του παγκόσμιου πλούτου! Εντυπωσιακά στοιχεία παρουσίασε καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών



«Η Ελλάδα χτυπήθηκε περισσότερο από όλες τις χώρες από την οικονομική κρίση. Πέρα από τη δραματική μείωση του ΑΕΠ και
την αύξηση των ανισοτήτων, έχει παρατηρηθεί δραματική μείωση στο επίπεδο διαβίωσης ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη» δήλωσε ο Βασίλης Ράπανος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ημερίδα “Προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα”

Πότε θα γίνουν πληρωμές του οικογενειακού επιδόματος – Ποιοι το δικαιούνται


Πότε θα γίνουν  πληρωμές του οικογενειακού επιδόματος – Ποιοι το δικαιούνται

Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση του οικογενειακού επιδόματος επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε στον ΑΝΤ1 «Εκείνοι που δικαιούνται να λάβουν το οικογενειακό επίδομα και προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τα μέσα Αυγούστου, θα λάβουν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου όλο το ποσό που δικαιούνται.

Αυξήσεις "φωτιά" στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 για τα καινούργια αυτοκίνητα - Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα;


teli-kykloforias

Αυξήσεις και μειώσεις αναμένονται να δουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ όταν θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017. Ηδη στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν όλες τις αλλαγές για τα παλαιά οχήματα, για τα χαμηλών ρύπων και τα πετρελαιοκίνητα.
Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα
Τα καλά νέα έρχονται για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 11 ετών και -σε κάποιες περιπτώσεις- πληρώνουν τέλη που ξεπερνούν την αξία του αυτοκινήτου.

Η οστεοπόρωση αυξάνεται ανησυχητικά στην Ελλάδα της κρίσης. Παγκόσμια ημέρα Οστεοπόρωσης

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D.
Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλο και πιο πολλούς για την έγκαιρη πρόληψη της νόσου.

Για άλλη μια χρονιά η χώρα μας παλεύει με τις περικοπές των εξόδων του κράτους, κάνοντας συνεχείς περικοπές στην υγεία, με περικοπές στο φάρμακο, στις εξετάσεις και αυξάνει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στην δαπάνη της υγείας τους.

Προσέλαβαν μουσική επιμελήτρια για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ -3.900 ευρώ... για να αλλάζει μουσική.



Σύμφωνα με τις καταγγελίες συνδικαλιστών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν έχουν καν ηχητική εγκατάσταση για να παίζουν μουσική!
  • Η σύμβαση της συγκεκριμένης υπαλλήλου είναι από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τέλος του χρόνου

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/10/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων