Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 2-10-2016



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ενώ μετά το μεσημέρι κατά τόπους θα αναπτυχθούν Νεφώσεις και αργά το βράδυ ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο και σε παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Τις πρωινές και βραδινές η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Πως να βρίσκετε πόσες μέρες έχει ο κάθε μήνας, στα γρήγορα!


πόσες μέρες έχει ο μήνας

Πως μπορούμε πολύ εύκολα και απλά, να ξέρουμε πόσες ημέρες έχει ένας μήνας; Δείτε απλά και κατανοητά, και θα το θυμάστε για μια ζωή!

Εδώ θα σας δείξουμε ένα πολύ ωραίο κολπάκι ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βρείτε πόσες μέρες έχει ένας μήνας που θέλετε.

Η λύση βρίσκεται... στη γροθιά μας!

Κρατηθείτε! 420 εκ. χρωστάνε σε τράπεζες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και θέλουν να τα πληρώσεις εσύ!


«Γύρω στα 420 εκ. χρωστούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης εξηγώντας ότι με δεδομένο ότι η συνολική κρατική χρηματοδότηση είναι από 5 – 10 εκ. με βάση τα ποσοστά των κομμάτων στις τελευταίες εκλογές χοντρικά θα λάβουν 1 εκ. στο ένα κόμμα και 400.000 στο άλλο.

Πώς θα διαμορφωθούν οι αυξημένες λόγω νέων φόρων τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης -Η διάθεσή του ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου


Στην πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου στρέφουν τις ελπίδες τους οι καταναλωτές για να αποφύγουν τις επιβαρύνσεις κατά τη φετινή χειμερινή σεζόν λόγω των αυξήσεων στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης.
Η πρώτη από σειρά επιβαρύνσεων στην άδικη έμμεση φορολογία που πλήττει το ίδιο όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος, θα ενεργοποιηθεί από τις 15 Οκτωβρίου με την πρεμιέρα της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αυτή είναι η πρόταση Σάλλα για οριστική λύση στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια χωρίς πλειστηριασμούς

Αυτή είναι η πρόταση Σάλλα για οριστική λύση στα  «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια χωρίς πλειστηριασμούς

Αυτή είναι η πρόταση Σάλλα για οριστική λύση στα  «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια χωρίς πλειστηριασμούς


Πώς πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός κάθε «κόκκινου» δανείου και ποιο μέρος πρέπει να διαγράφεται - Οι πλειστηριασμοί δεν είναι λύση και οδηγούν σε δυσμενέστερη θέση τράπεζες, δανειολήπτες και την εθνική οικονομία - Στο πολιτικό σύστημα και την Τρόικα οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση

Θα Ασπρίσει η Χώρα…Θα Πέσει Πολύ Χιόνι Στις Παρακάτω Περιοχές…

xioniiiiΤα Παγκόσμια μοντέλα…

πρόβλεψης καιρού, φαίνεται να ξεκαθαρίζουν το σκηνικό του καιρού για ως και τα μέσα του Οκτώβρη σύμφωνα με το Greek-Weather.Org. 
 Το φαινόμενα Λα Νίνια θα είναι υπεύθυνος τους επόμενους μήνες για ιδιαίτερα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Οι Έλληνες παντρεύονται, αλλά… δεν κάνουν παιδιά – Τι δείχνουν στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ



Μειώθηκε περαιτέρω κατά 29.365 άτομα ο πληθυσμός της χώρας το 2015, λόγω της υπογεννητικότητας και της αύξησης των θανάτων και χωρίς τον συνυπολογισμό της μετανάστευσης των Ελλήνων, λόγω της κρίσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση πληθυσμού (πηγή τα ληξιαρχεία της χώρας), πέρυσι οι γεννήσεις ανήλθαν σε 91.847 (47.294 αγόρια και 44.553 κορίτσια) και μειώθηκαν 0,3% σε σχέση με το 2014.

Με κέρδη, παρά τις αυξημένες προβλέψεις, “έκλεισε” το 6μηνο η ΕΥΑΘ Α.Ε.

Υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα, παρά τις αυξημένες προβλέψεις, κατέγραψε η ΕΥΑΘ Α.Ε. στο εξάμηνο 2016, σημειώνοντας στα μικτά και τα προ φόρων κέρδη της αύξηση μεγαλύτερη του 13%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του α’ εξαμήνου 2016, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στο ποσό των 37,8 εκατ. ευρώ έναντι 37,3 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο,

Αυτές είναι οι δαπάνες που θα δικαιούνται έκπτωση φόρου

αποδειξειςΈπτωση φόρου θα δικαιούνται όσοι φορολογούμενοι θα πληρώνουν για τις αγορές τους με «πλαστικό» χρήμα ή μέσω e-banking.


Επίσης στις δαπάνες που θα αναγνωρίζονται για την κατοχύρωση της ετήσιας έκπτωσης φόρου των 1.900-2.100 ευρώ θα περιλαμβάνονται όλες οι αγορές καταναλωτικών αγαθών και οι παροχές υπηρεσιών.

Οι πρόσφυγες ήρθαν και θα μείνουν στην Ελλάδα..




  • Προς παγίωση η παραμονή δεκάδων χιλιάδων στην Ελλάδα.


Προς παγίωση της παραμονής ενός σημαντικού αριθμού δεκάδων χιλιάδων καταγεγραμμένων προσφύγων στην Ελλάδα κινούνται οι Βρυξέλλες όπου η..Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημοσιοποιώντας χθες σειρά εκθέσεων και εκτιμήσεων, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία στο Προσφυγικό.

Δείτε με ποιες άγονες αερογραμμές θα συνδέεται η Θεσσαλονίκη έως το 2020



Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εκμετάλλευσης  τακτικών αεροπορικών γραμμών παροχής δημόσιας υπηρεσίας παρουσίασε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με την ΥΠΑ, το Δημόσιο εξοικονομεί, κατά μέσο όρο, 36 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Άλλο ένα ρεκόρ για τον «Νυχτερινό»: Δρομείς από πέντε ηπείρους και 61 χώρες στη φετινή διοργάνωση!

Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινές χώρες όπως το Μπουρούντι, η Βολιβία, η Ζιμπάμπουε και το Πουέρτο Ρίκο, θα τρέξουν στονProtergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, καταρρίπτοντας άλλο ένα ρεκόρ!

To νέο κόλπο για κυκλοφορία αυτοκινήτου με βουλγάρικες πινακίδες στην Ελλάδα


του Γιώργου Κ. Ανδρή
Το θέμα αποφυγής της φορολογίας στα αυτοκίνητα μέσω… Βουλγαρίας είναι γνωστό και το χρησιμοποιούν οι Έλληνες ιδιοκτήτες οχημάτων εδώ και χρόνια.

Ωστόσο οι εντατικοί έλεγχοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών ανάγκασε τους Έλληνες να αναζητήσουν νέους τρόπους να κυκλοφορούν νομότυπα τα αυτοκίνητά τους και να ξεφεύγουν από τους ελέγχους.

Φοιτητικό επίδομα στέγασης 2016: Ποιοι μπορούν να το πάρουν και πώς

Ανοικτή παραμένει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους φοιτητές για τη χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης, ύψους 1000 ευρώ.

Οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα του 2016 μπορούν να γίνουν μετά την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης και την έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος για το εισόδημα του 2016, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/10/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καλό μήνα!

                                      Αποτέλεσμα εικόνας για οκτώβριος