Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 1-10-2016



Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Βόρεια Ελλάδα μετά το μεσημέρι, ενώ τις πρωινές και βραδινές στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28,

Η Θεσσαλονίκη τιμά την Παγκόσμια ημέρα μπαλέτου και θα δοκιμάσει να σπάσει το ρεκόρ Guinness!

Να σπάσουν το ρεκόρ γκίνες με το μεγαλύτερο αριθμό χορευτών που σηκώθηκε στις μύτες των πουέντ τους θα επιχειρήσουν στη Θεσσαλονίκη, χορευτές μπαλέτου από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη......

10 Κόλπα για να ακούει το παιδί…



Η Σούπερ-νταντά, οικοδέσποινα και πρωταγωνίστρια της ομώνυμης τηλεοπτικής εκπομπής, μπαίνει εδώ και κάποια χρόνια στα σπίτια των ανθρώπων και τους δείχνει πώς ν’ αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που συναντούν στην ανατροφή των παιδιών τους με τον καλύτερο δυνατό κι εποικοδομητικό τρόπο. Η μέθοδοι της Τζο Φροστ, μπορούν να συνοψιστούν σε 10 σημεία…

Μεταβίβαση εθνικού πλούτου στο υπερταμείο / Επιστολή πανεπιστημιακού προς την βουλή

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΜΙΜΠΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!



Στη δημοσιότητα έδωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την ετήσια κατάταξη των χωρών στη λίστα του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας για την περίοδο 2016-2017. Μεταξύ των 138 χωρών της λίστας, την πρωτιά καταλαμβάνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Ελβετία, ενώ την τελευταία θέση έλαβε η Υεμένη.

Παρίσι:Το πιο όμορφο βίντεο που είδατε ποτέ....


14.000 πρόσφυγες στα νησιά – Τα hot spot χωράνε 7.450! Τι δεν καταλαβαίνεις που το πάνε ....


Ακόμη 151 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, οι 104 στη Λέσβο και οι 47 στη Σάμο.

Συνολικά, στα νησιά είναι εγκλωβισμένα 14.003 άτομα, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από εκείνον που μπορεί να φιλοξενηθεί στα hotspots (7.450).

«ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»! Το Γαλλικό ντοκιμαντέρ που μας κάνει περήφανους

91ae9-55-600x453
Ο θρύλος των επιστημών (La légende des sciences) είναι μια σειρά βραβευμένων Γαλλικών ντοκιμαντέρ του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέως Michel Serrer και αναφέρεται στο θαύμα των Ελλήνων.

Από νοικοκυραίοι "ζητιάνοι" - Στις ουρές για συσσίτιο και η ελίτ της Γλυφάδας και του Κολωνακίου. Τραγικά παραδείγματα και που είσαι ακόμα


Ποια η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και η πάλαι ποτέ ελίτ της Γλυφάδας και του Κολωνακίου;

Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό στέκονται πλέον και οι κάτοικοι των ακριβότερων περιοχών του λεκανοπεδίου, όπως Κηφισιά, Κολωνάκι και Γλυφάδα, καθώς φόροι, χαράτσια και περικοπές έκαναν πρώην κραταιούς επιχειρηματίες και γενικά εύπορους πολίτες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ποιοι «τυχεροί» θα πάρουν φέτος επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Ποιοι «τυχεροί» θα πάρουν φέτος επίδομα πετρελαίου θέρμανσηςΕπίδομα πετρελαίου θέρμανσης και για την περίοδο από 15 Οκτωβρίου 2016 έως 30 Απριλίου 2017 θα καταβάλει το
Δημόσιο σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με χαμηλά ετήσια οικογενειακά εισοδήματα και χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι 105 εκατ. ευρώ,

Υποχρεωτική η εγκατάσταση POS σε όλα τα καταστήματα εστίασης από 01/17 - Ακολουθούν δικηγόροι και γιατροί



Όλα τα καταστήματα εστίασης από 1η Ιανουαρίου του 2007 θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτεουν μηχάνημα αυτόματης συναλλαγής, ώστε να δέχονται πληρωμές πελατών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ: Δείτε πως να καθαρίζετε ένα ρόδι σε 10 δεύτερα


-620x330

Οι ξεχωριστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ροδιού μπορούν να μας χαρίσουν…
μακροζωία αλλά και μοναδική λάμψη.
Οι ζουμεροί κόκκινοι σπόροι του ροδιού με τις μοναδικές ιδιότητες δεν μας χαρίζουν μόνο υγεία αλλά και ομορφιά. Οι περισσότεροι από εμάς ωστόσο, αποφεύγουν την κατανάλωσή του γιατί βαριούνται να το καθαρίσουν.

Επιδόματα στους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Κύπρο



Φοιτητές από την Ελλάδα που φοιτούν στη Κύπρο θα δικαιούνται από φέτος επιδόματα και οικονομική βοήθεια, σύμφωνα με την απόφαση πήρε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία.
Μέχρι σήμερα επιδόματα δικαιούνταν μόνο οι φοιτητές που οι οικογένειες τους ζούσαν μόνιμα στη Κύπρο.

Θεσσαλονίκη: Πώς θα αποζημιωθείτε αν έχετε κάρτα για τα λεωφορεία λόγω της επίσχεσης

Την αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου), ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, λόγω της 12ήμερης επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι καρτών, ισχύος μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016, για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας ή επίσχεσης εργασίας από τους εργαζομένους του οργανισμού, προκειμένου να μην υποστούν οποιαδήποτε ζημία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/9/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.