Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 30-9-2016



Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Γιατί κανένας εισαγγελέας δεν ακουμπάει την ΞΕΝΗ Τράπεζα της Ελλάδος;

Κι όλο ψάχνουν και ποτέ δεν βρίσκουν... κι εκείνη η ΞΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ Τράπεζα της Ελλάδας που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα ελέγχου των εμπορικών τραπεζών... δεν μυρίστηκε ποτέ το παραμικρό!(;)

Αλλά όταν χρειάστηκαν να καλυφθούν οι τρύπες από τα κλεμμένα... έβαλαν κατευθείαν χέρι στα ομόλογα των πολιτών και στα αποθεματικά Πανεπιστημίων κι άλλων Οργανισμών.

Το τέλος των μετρητών: Είναι το άυλο χρήμα όσο αθώο φαίνεται;

Στα επόμενα τρία χρόνια η Κορέα θα έχει καταργήσει πλήρως τα μετρητά. Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω πλαστικών καρτών, υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, που θα έχουν στην κατοχή τους οι Κορεάτες το 2020, δεν θα έχουν πια καμία ανταλλάξιμη αξία!

10+2 ερωτήσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού




Το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο με 10+2 απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικοποίησή της.

Διαβάστε το:

Τι σημαίνει η ένταξη μίας ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο για 99 χρόνια;

Πανθρησκεία καὶ σχολεῖο



Ἐδημοσιεύθη προσφάτως στὸν τῦπο μιὰ δήλωσις-μήνυμα τοῦ ΜητροπολίτουΠειραιῶς Σεραφεὶμ πρὸς τὸν Ἑλληνισμό:
«Αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ μάθῃ ὁ λαός μας ἐπειγόντως, εἶναι αὐτὸ πού, δυστυχῶς, ἀποκρύπτεται μεθοδικά: ὅτι τὸ νέο πρόγραμμα σπουδῶν στὰ θρησκευτικὰ για τοὺς ὀρθοδόξους μόνον μαθητὲς καὶ μαθήτριες, εἶναι πιστὴ ἀντιγραφὴ τοῦ θρησκειολογικοῦ προγράμματος σπουδῶν γιὰ νέους, τῆς νέο-βουδιστικῆς παγκοσμίου ὀργανώσεως Ἀριγκάτου,

Οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα ξεπέρασαν -για πρώτη φορά- τα μετρητά..



  • Ραγδαία αύξηση της χρήσης πιστωτικών καρτών , για πρώτη φορά υπερβαίνει τα μετρητά.


Είναι αυτή η αρχή του τέλους των μετρητών, διερωτάται σε δημοσίευμά του το.. Marketwatch. Και τούτο διότι όπως αναφέρει το ξένο πρακτορείο, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο δείχνουν όλο και πιο έντονα την προτίμησή τους στο πλαστικό χρήμα αυξάνοντας τις αγορές με πιστωτικές κάρτες και τις online αγορές.

ΔΕΗ: Παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 36 δόσεων



Το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη προσέλευση, με αμείωτο ρυθμό, των πελατών της Επιχείρησης για να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, αποφάσισε σήμερα την παράταση της ρύθμισης για ένα μήνα, μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Χώκινγκ: Η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί, εκτός αν κατακτήσει το διάστημα



Σήμα κινδύνου για το μέλλον της ανθρωπότητας, η οποία αναλώνεται σε εσωτερικές διαμάχες, αντί να συνεργάζονται όλοι οι λαοί για την επιβίωσή της, εξέπεμψε ο Στίβεν Χώκινγκ.
Ο 74χρονος καθηγητής δήλωσε ότι το ανθρώπινο είδος είναι καταδικασμένο να εξαφανιστεί, εκτός και αν κατακτήσει το διάστημα.

Εμπόδισαν οι πολίτες τους πλειστηριασμούς κατοικιών στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)


Αποτέλεσμα εικόνας για πλειστηριασμοι


Εμπόδισαν και σταμάτησαν την διαδικασία εκδίκασης πλειστηριασμών κατοικιών, μέλη των Συλλογικότητων Ενάντια στους Πλειστηριασμούς.

Να σημειωθεί πως σήμερα αναμενόταν  στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης  ο πλειστηριασμός του σπιτιού μιας εξαμελούς οικογένειας από την Θεσσαλονίκη κάτι που δεν επιτεύχθηκε με την παρέμβαση των πολιτών.

Ολόκληρη η επιστολή-φωτιά Ιερώνυμου για τα Θρησκευτικά, με σκληρή κριτική σε Φίλη

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό και τα κόμματα, με αφορμή το Θρησκευτικά, αφήνει αιχμές και κάνει σκληρή κριτική στο Νίκο Φίλη.

Μεταξύ άλλων εκφράζει ανησυχίες για το μέλλον της ορθοδοξίας στην Ελλάδα και ναφέρει ότι θεωρεί πως πλέον τα Θρησκευτικά γίνονται «κατηχητικό»,

Αναβαθμίζεται το δυτικό παράκτιο μέτωπο στη Θεσσαλονίκη



Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημιουργία μαρίνας στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου και επιχειρηματικού πάρκου 200 στρεμμάτων

Περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές από το λιμάνι μέχρι τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, χωροθέτηση και δημιουργία μαρίνας στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου και επιχειρηματικό πάρκο 200 στρεμμάτων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, που παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Προβλέπει επίσης παρεμβάσεις στα παλιά βυρσοδεψεία, τους λαχανόκηπους και την περιοχή της Λαχαναγοράς.

Δείτε την απάτη Κατρούγκαλου κατά των συνταξιούχων στις επικουρικές

"Λάθη" στον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων που οδήγησαν όχι μόνο σε πρωτοφανείς περικοπές ως και 50,24% αλλά και σε μειώσεις συντάξεων κάτω από το όριο προστασίας του νόμου, δηλαδή κάτω από τα 1.300 ευρώ, αποκαλύπτουν τα εκκαθαριστικά πληρωμών με τα νέα ποσά που παίρνουν πλέον οι συνταξιούχοι, μετά το κούρεμα που τους επιβλήθηκε από το νόμο Κατρούγκαλου.

Θεσσαλονίκη: Μήνυση για τον ΟΑΣΘ υπέβαλλαν περιφερειάρχης-δήμαρχοι



Ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη πόλη που παραμένει χωρίς αστικές συγκοινωνίες για δωδέκατη ημέρα-Με εντολή Σπίρτζη καταβάλλονται σήμερα τα δεδουλευμένα Ιουλίου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, με την οποία ζητούν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ώστε να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη, συνυπογράφουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, 11 δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος και οι πρόεδροι τριών παραγωγικών φορέων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/9/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.