Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 28-9-2016



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις οι οποίες στη Βόρεια Κρήτη και στην Εύβοια θα είναι πυκνότερες, περιμένουμε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

ZOYN 120 χρόνια, στα 40 μοιάζουν κοριτσάκια και δεν αρρωσταίνουν!

koritsakiΣτα 40 μοιάζουν κοριτσάκια ζουν 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν
κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά. Οι Χούνζα ζουν σε μια κοιλάδα που φέρει το ίδιο όνομα κάπου ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν και αποτελούν το βασικό αντικείμενο πλήθους ερευνών ακριβώς εξαιτίας της θαυμαστής καλοζωίας και μακροζωίας τους.

Στοιχεία-σοκ: Σχεδόν 9.000 άτομα τον χρόνο πεθαίνουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αττική


Στοιχεία-σοκ: Σχεδόν 9.000 άτομα τον χρόνο πεθαίνουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αττική

Την ανάγκη εφαρμογής μίας ολοκληρωμένης λύσης όσον αφορά την αιθαλομίχληπου εμφανίζεται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας της χρήσης μη φιλικών προς το περιβάλλον πηγών θερμότητας, επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καθηγήτρια Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, πρόεδρος και ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, όχι μόνο για την περιβαλλοντική υποβάθμιση που προκαλείται εξαιτίας του φαινομένου, αλλά και γενικότερα για τις σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία των πολιτών.

Δείτε πως ένα παλιό Lada μπορεί να μετατραπεί σε… τεθωρακισμένο! (Βίντεο)

lada_sovietiko_palio_800x400Πενία τέχνας κατεργάζεται και αυτό ισχύει όχι μόνο για την Ρωσία αλλά ήταν και το γενετικό υλικό πάνω στο οποίο
φτιάχτηκε και έμεινε στην ζωή το «κόσμημα» της Σοβιετικής βιομηχανίας, το Lada.

Με τον καπιταλισμό να το έχει ωθήσει στο ιστορικό και μηχανολογικό του περιθώριο, υπάρχουν ακόμα χιλιάδες από αυτά διάσπαρτα σε όλη την ρωσική επικράτεια, τα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν σε δεκάδες νέες προκλήσεις.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της περιοχής της Ροτόντας: Έχει μετατραπεί σε κέντρο εμπορίου ναρκωτικών



Τη βοήθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Ροτόντας την οποία χαρακτηρίζουν κέντρο εμπορίου ναρκωτικών, ζήτησαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μίλησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
"Η περιοχή της Ροτοντας χαρακτηρίζεται ως κέντρο εμπορίου ουσιών. Πουλάνε ναρκωτικά, το εμπόριο έχει οργανωθεί,υπάρχει ιεραρχία.

Σμύρνη: Ιστορική ενθρόνιση Μητροπολίτη μετά το 1922!

Μέρα ευφρόσυνη η χθεσινή για τουςΟρθοδόξους Χριστιανούς της Σμύρνης, καθώς έγινε η πρώτη από το 1922 χειροτονία και μάλιστα Επισκόπου, του Ερυθρών Κυρίλλου, με καταγωγή από τις Κυδωνίες (Αϊβαλί) της Μικράς Ασίας.
Η χειροτονία τελέστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συλλειτουργούντων και συμπροσευχομένων πολλών Ιεραρχών και κληρικών.

Δείτε 3 τρόπους για να μείνετε αφυπνισμένοι σε έναν κόσμο που κοιμάται


Με ποιον τρόπο θα έχουμε ευημερία σε μια κοινωνία που έχει σχεδιαστεί για να μας κρατάει κοιμισμένους; Ο κόσμος μας είναι σχεδιασμένος σκόπιμα για να μας κρατάει αποσπασμένους και αποξενωμένους από τους άλλους.
Ποιος έχει ακούσει για έναν κόσμο όπου όταν μπαίνει σε ένα λεωφορείο κάνει ομαδικές συζητήσεις με όλους τους επιβάτες; Ή όπου όταν περπατάει στον δρόμο μπορεί να δει και να νιώσει την έμφυτη σύνδεση με όλους τους άλλους και να μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους με ευκολία;

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Φωτιά από 1.400 ως 1.800 κυβικά και όσα κινούνται με πετρέλαιο!

Ακόμη μια αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας έρχεται να πλήξει όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των έξι ετών, αλλά και όσους αγόρασαν αυτοκίνητο που κινείται με πετρέλαιο. Καλά είναι τα νέα για όσους έχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού άνω των πέντε ετών που θα δουν σημαντική μείωση στα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουν το 2017.

“Συναγερμός” στους πετρελαϊκούς κολοσσούς για νέο μεγάλο κοίτασμα στον Πατραϊκό Κόλπο


– Ύπαρξη “Πρίνου 2” επιβεβαιώνει μελέτη των ΕΛΠΕ στον Πατραϊκό Κόλπο
– Σε 300 εκατομμύρια ετησίως εκτιμώνται τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου για κάθε κοίτασμα 100 εκατομμυρίων βαρελιών
– Ενδιαφέρον για την περιοχή από κολοσσούς Exxon Mobil, η Shell, η BP, η Total και η Repsol
– Ίσως και το 2017 η πρώτη γεώτρηση που έχει αρχίσει να προγραμματίζεται από τα ΕΛΠΕ

Με ένα... κλικ 70 υπηρεσίες από την ΕΛ.ΑΣ.

Το e-λεκτρονικό αστυνομικό τμήμα κάνει εγκαίνια στην Ελληνική Αστυνομία στα τέλη Σεπτέμβρη, παρέχοντας υπηρεσίες με ένα κλικ!

Άδειες διαμονής, δελτία ταυτότητας, άδειες εργασίας, άδειες κατοχής όπλων, άδεια κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων, δηλώσεις κλοπών, αιτήσεις αντιγράφων,

Δυναμικό "παρών" από τους κατοίκους της Μυτιλήνης στην υποστολή της ελληνικής σημαίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFom7gYCjjtroau6pwvHBAYQhbG39rl0JdSXegp9dzDuezd8q1b9cWF6PSQwxYJAQL80N-EBqoL0U18O7upwnfFd0yGgyI4zjEzoLxRW0DrA58BlA2g12L6kChANpZfASv_S-Q-ufLjxZX/s400/1.jpg

Του Στρατή Μαζίδη

Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης δεν κάθονται σε καναπέδες και κατά τη σημερινή υποστολή της Ελληνικής Σημαίας έδωσαν τέτοιο "παρών" ώστε δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για εθνικιστές, φασίστες, ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες κ.ο.κ.
Ο τόπος καταγωγής του καθενός και η υπεράσπισή του δεν αποτελεί χωράφι καμίας ιδεολογίας.
Πώς θα χαρακτηριστεί τώρα ο πληθυσμός της πρωτεύουσας ενός ακριτικού νησιού; Θα πρότεινα να τους πούμε Διγενήδες.

Προσοχή στην τηλεφωνική εξαπάτηση - Τί να γνωρίζετε

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει πλέον σε όλη την Ελλάδα το φαινόμενο της τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών-κυρίως ηλικιωμένων-από επιτήδειους, που με διάφορες προφάσεις και τεχνάσματα, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Από την άλλη πλευρά, η Ελληνική Αστυνομία, που πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συλλήψεις δραστών,

27 Σεπτεμβρίου 1831 ημέρα δολοφονίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια - Η δολοφονία της Ελλάδος


Αφηγηματικό αφιέρωμα με αφορμή την 27η Σεπτεμβρίου 1831, ημέρα δολοφονίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια. Kατά τον Ελβετό φιλέλληνα Ιωάννη-Γαβριήλ Εϋνάρδο η δολοφονία του Ι.Καποδίστρια ισοδυναμούσε με την δολοφονία της Ελλάδος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/9/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.