Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 19-9-2016



Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιά του Ιονίου. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων το μεσημέρι και απόγευμα.

20 παλιές φράσεις που δεν θα ξαναπούμε στη ζωή μας...


periptera 12334


Οι εποχές άλλαξαν, η τεχνολογία μέρα με τη μέρα εξελίσσεται για να απλουστεύσει τη ζωή μας και αρκετές φράσεις που χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν δεν θα τις πούμε ξανά...

Τα βασικά οφέλη του βασιλικού στην υγεία μας



Ο βασιλικός είναι ένα αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική και ταυτόχρονα έχει πολύ σημαντικά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου.
Επιπλέον από τον βασιλικό εξάγεται και και αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην φαρμακοποιία ενώ είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες.

Γερμανία: Το 25% των κατοίκων της είναι αλλοδαποί – Μεγάλη η ελληνική κοινότητα


Γερμανία: Το 25% των κατοίκων της είναι αλλοδαποί – Μεγάλη η ελληνική κοινότητα

Πάνω από 17 εκατομ. άνθρωποι που κατοικούν στη Γερμανία κατάγονται από άλλες χώρες σύμφωνα με τα στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2015. Μεταξύ των μεγαλύτερων πληθυσμιακών ομάδων και οι Έλληνες.
Ο πληθυσμός της Γερμανίας γίνεται όλο και… λιγότερο γερμανικός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για το 2015 η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία 17,1 εκατομμύρια κάτοικοι ανά τη γερμανική επικράτεια έχουν ξένες ρίζες.

Η πρόβλεψη του Μακαριστού Χριστόδουλου: "Θα μας μετατρέψουν σκόπιμα σε φτωχούς, και θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες"!



H προρήση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου: «Θα μας μετατρέψουν σκόπιμα σε φτωχούς, και θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες» επιβεβαιώνεται – δυστυχώς – σε εντυπωσιακό βαθμό

Όταν το 2005 ο Χριστόδουλος μιλούσε για «σχέδιο κατά της Ελλάδας», κάποιοι τον έβρισκαν υπερβολικό.

Xωρίς αστικές συγκοινωνίες η Θεσσαλονίκη.. για άγνωστο χρονικό διάστημα

  • Από σήμερα και για όσο διαρκέσει η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ,το πολεοδομικό συγκρότημα του 1,2 εκ. κατοίκων θα παραμείνει χωρίς κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.
Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από τις πέντε τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικώντας...την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όλα τα προαπαιτούμενα σε ένα πολυνομοσχέδιο..




  • Άλλο ένα ...μεγαλοπρεπές "ναι σε όλα" ετοιμάζονται να πουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να υπάρξει πολυνομοσχέδιο για όσα...ορόσημα - ουρά της πρώτης αξιολόγησης χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση,

9.000 ευρώ εφάπαξ επιδότηση για φύτευση δένδρων

Αποτέλεσμα εικόνας για 9.000 ευρώ εφάπαξ επιδότηση για φύτευση δένδρωνΔικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι αγροτικής γης, ενώ στο μέτρο περιλαμβάνονται τρεις κατηγορίες επιχορηγούμενων δαπανών/κόστους.
Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Έως 9.000 ευρώ εφάπαξ επιδότηση για φύτευση δένδρων δικαιούνται με το νέο ΕΣΠA οι αγρότες, που στρέφονται στην καλλιέργεια οπωροφόρων δένδρων.

Ο Β.Πούτιν μετατρέπει την Κριμαία σε αρχαίο ελληνικό «πάρκο» για να τιμήσει τον Ελληνισμό της Ταυρίδας (εικόνες)

tavriki_0
ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ Η ΑΥΡΙΑΝΗ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και ο πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ κατά την επίσκεψή τους στην Κριμαία για να παρακολουθήσουν την μεγάλη διακλαδική άσκηση «KAVKAZ-2016» με δέος βλέποντας τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς της χερσονήσου που ανακαλύφθηκαν

Νέα περικοπή κατά 6% στις συντάξεις από τον Οκτώβριο


Νέα περικοπή κατά 6% στις συντάξεις από τον Οκτώβριο

Μειωμένες θα είναι οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Οκτωβρίου, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος ασφαλιστικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο γίνονται αναδρομικές μειώσεις από την 1η Ιουλίου λόγω της εισφοράς ασθενείας 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

6 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ


ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑΥΜΑΤΑ-Τα 6 αποξηραμένα φρούτα που σώζουν ζωές!

Βάλτε τα στη καθημερινότητά σας και θα μας θυμηθείτε

Οι αλλαγές για αποδείξεις και «πλαστικό» χρήμα από το 2017


Εκπτώσεις φόρου και κληρώσεις αυτοκινήτων και ακινήτων προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που κάνουν αγορές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, ή μέσω e-banking θα προβλέπεται ετήσια έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Ο φτωχός δεν χρειάζεται 200 ευρώ για τις ανάγκες του, αλλά παροχές σε είδος... Από αύριο πληρώνουμε την εφορία με ντολμαδάκια και γεμιστά!


Ο φτωχός δεν χρειάζεται 200 ευρώ για τις ανάγκες του, αλλά παροχές σε είδος... Από αύριο πληρώνουμε την εφορία με ντολμαδάκια και γεμιστά!

Από την σελίδα της Γεωργίας στο F/B :

Όλα τα Μουσεία, οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μνημεία της Ελλάδας σε ένα site (ΛΙΣΤΑ)


Μέσω της πύλης του Υπουργείου Πολιτισμού, ΟΔΥΣΣΕΥΣ, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα Μουσεία, τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μνημεία που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. 

Στο site odysseus.culture.gr μπορείτε να αντλήσετε αναλυτικές πληροφορίες για τον κάθε χώρο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/9/2016

        

         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.