Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 18-9-2016



Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 στα ηπειρωτικά αναμένονται αραιές κατά τόπους νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι αυξημένες. Προς το βράδυ όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Βροχές αναμένονται στη Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο. Στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Δείτε πως η μελέτη των αρχαίων ελληνικών αναπρογραμματίζει τον εγκέφαλο δυσλεκτικών παιδιών!


Επιμέλεια: Σταύρος Π. Παπαμαρινόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών 

Η παρακάτω είδηση είναι αφιερωμένη στους πολέμιους της Eλληνικής γλώσσας… Την συστηματική διδασκαλία της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένοι καθηγητές, σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά.

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ : ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1922, ο Μουσταφά Κεμάλ, ο υποτιθέμενος «πονετικός» στους αντιπάλους του ηγέτης, όπως ήθελαν να τον παρουσιάζουν οι Τούρκοι στην μεγάλη κινηματογραφική τους παραγωγή, Kurtuluş, έδειξε το πραγματικό του σκληρό πρόσωπο.

Οδηγία υπουργείου Παιδείας: Απαγορεύεται στους μαθητές να έχουν κινητά, tablets, laptops στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγίες στα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η χρήση των κινητών αλλά και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, με δυνατότητα καταγραφής εικόνας και ήχου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εγκυκλίους που ήδη ισχύουν εδώ και χρόνια οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα σχολεία;



Το τι τρώνε τα παιδιά όταν είναι σχολείο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το τι πουλάει το σχολικό κυλικείο. Και ένα σχολικό κυλικείο οφείλει να προάγει τις υγιεινές συνήθειες διατροφής σε μια χώρα που μαστίζεται από την παιδική παχυσαρκία. Κάθε χρόνο το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει το κοινό για το τι προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να πωλούν τα σχολικά κυλικεία. Το θέμα είναι εάν ο νόμος τηρείται αλλά και αν οι γονείς προβαίνουν σε καταγγελίες όταν διαπιστώνουν παραβάσεις για ένα ζήτημα τόσο σοβαρό που αφορά την υγεία των παιδιών τους.

Τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες – Πότε μπορούν να βγουν σε σύνταξη

Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενες και ειδικά οι μητέρες που μπορούν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη, ο νέος νόμος όμως φέρνει ανατροπές.

Στο Δημόσιο, το ΙΚΑ, τα ειδικά Ταμεία, τις Τράπεζες και τις ΔΕΚΟ ,ειδικά οι μητέρες ανηλίκων ευνοούνται.

Άστραψε και βρόντηξε ξανά ο Καταδρομέας και πήρε αμπάριζα τους …πάντες!


Άστραψε και βρόντηξε ξανά ο Καταδρομέας και πήρε αμπάριζα τους πάντες …Παρατρεχάμενους , «αποδομητές»και μη ,σε μια επιστολή Καταπέλτης απάντησε ουσιαστικά στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Καμμένου που έκανε στην ΔΕΘ!

Εμείς δεν θα πούμε ούτε θα γράψουμε κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο αλλά η Απάντηση του Καταδρομέα τα λέει όλα και …Επιφυλάσσεται!

Ελληνική Αστυνομία: Έτσι θα αποφύγετε τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα

Η Ελληνική αστυνομία με ανακοίνωσή της μας δίνει οδηγίες σχετικά με ενοχλητικά τηλεφωνήματα που δεχόμαστε και πως θα πρέπει να ενεργήσουμε ώστε να προστατευτούμε εμείς και η οικογένειά μας

Πώς μπορώ να αποφύγω ενοχλητικά τηλεφωνήματα; 

Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.

Να πούμε ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ για το Ωραιόκαστρο; Γιατί τίποτε δεν είναι ωραίο σε αυτό το κράτος


Του Στρατή Μαζίδη


Μια προφανώς μεγάλη ομάδα γονέων αντιδρά και ως εκ τούτου ένας σύλλογος αντιτίθεται στην έλευση προσφυγόπουλων στο σχολείο του Ωραιοκάστρου. Η επιστολή κυκλοφορεί και πέφτει στα χέρια των "δημοκρατών" οι οποίοι ως "αντι-ρατσιστές" αρχίζουν να επικολλούν ετικέττες σε ανθρώπους που ούτε γνωρίζουν, ούτε στη θέση τους βρίσκονται.

Ο Γιαννόπουλος του «Χαμόγελου του Παιδιού»: Αυτή η γυναίκα πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ

Ο Γιαννόπουλος του «Χαμόγελου του Παιδιού»: Αυτή η γυναίκα πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ


Σαν από μηχανής Θεός εμφανίστηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού  μια γυναίκα που ανέλαβε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ιδρύματος στον ΕΝΦΙΑ. Όπως είναι γνωστό ο Οργανισμός είχε κληθεί να καταβάλει το ποσό των 57.313,31 ευρώ, το οποίο πλήρωσε τελικά η Κλέλια Χατζηιωάννου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/9/2016

        

         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.