Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Να πούμε ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ για το Ωραιόκαστρο; Γιατί τίποτε δεν είναι ωραίο σε αυτό το κράτος


Του Στρατή Μαζίδη


Μια προφανώς μεγάλη ομάδα γονέων αντιδρά και ως εκ τούτου ένας σύλλογος αντιτίθεται στην έλευση προσφυγόπουλων στο σχολείο του Ωραιοκάστρου. Η επιστολή κυκλοφορεί και πέφτει στα χέρια των "δημοκρατών" οι οποίοι ως "αντι-ρατσιστές" αρχίζουν να επικολλούν ετικέττες σε ανθρώπους που ούτε γνωρίζουν, ούτε στη θέση τους βρίσκονται.

Καταρχήν αν ζούμε σε μια δημοκρατία, ο καθένας έχει δικαίωμα να θέλει ή να μη θέλει κάτι, να το υποστηρίζει μέσα σε νόμιμα πλαίσια δίχως να σταμπάρεται ή να καθυβρίζεται.

Είναι πολύ εύκολο από τα πληκτρολόγια των Αθηνών και τα ιδιωτικά σχολεία να κριτικάρει κανείς ανθρώπους που το κράτος έχει ξεχάσει. Στο Ωραιόκαστρο όμως θυμούνται τι έγινε στην Ειδομένη ή τα όσα καταγγέλλονταν στο Κιλκίς.

Δεν είναι ρατσισμός όταν ζεις σε μια χώρα-μπάχαλο η οποία είναι ανύπαρκτη, υποδέχεται πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες και τους πετάει σε σύγχρονα Αουσβιτς δίχως καμία προδιαγραφή και εμφανίζονται ξεχασμένες ασθένειες, κάποιοι να αντιδρούν. Όλοι άκουσαν τι είπε ένας εκ των γονέων που τυχαίνει να εργάζεται στο χοτ σποτ. Ποιος έχει εμπιστοσύνη στην κρατική μηχανή;

Τα παιδιά πάλι, επειδή δεν ευθύνονται σε τίποτε, σαφέστατα δικαιούνται να μορφωθούν και πρώτοι εμείς από εδώ είχαμε σημειώσει ότι ο εξτρεμισμός θα αντιμετωπισθεί με μορφωτικό βομβαρδισμό. Θα πρέπει όμως να γίνει αυτό με σχέδιο και με σεβασμό στις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών μέχρι να δουν και αυτές ότι πράγματι υπάρχει ένα σωστό κράτος.

Η Ελλάδα όμως δεν είναι Καναδάς ή έστω Βουλγαρία. Δεν είναι καν ένα στοιχειώδες κράτος. Στον Καναδά ή την Αυστραλία αξιώνεται στους έξω να συμμορφωθούν, στη χώρα μας συμβαίνει το αντίθετο.

Για αυτό και πριν κάποιοι σπεύσουν να καπηλευθούν τα θέματα ή να μπλέξουν ανθρώπους σε νομικές περιπέτειες, καλό θα είναι να προσεγγίζουν τα ζητήματα με ψυχραιμία. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να αναδειχθούν σε ηθικούς αυτουργούς ακροτήτων που τάχα ξορκίζουν, αλλά ενδεχομένως να βιώσουμε στο μέλλον, διότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει εξαναγκαστικά και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές σε περιπτώσεις που τυχόν φόβοι επαληθευθούν. Αλλά τι τους νοιάζει...


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου