Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Τρίτη 23-8-2016



Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν τα βορειοδυτικά τμήματα του Αιγαίου και τις Βόρειες Σποράδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, κυρίως στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Σαφάρι σε... Instagram και Facebook ξεκινά η Εφορία -Ψάχνει για κρυμμένο πλούτο από φωτογραφίες

Ενα φιλόδοξο σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με την χρήση της τεχνολογίας και άντληση στοιχείων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλάκεια, κτηματολόγιο, αλλά και social media, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο «Κωδικός 24 ώρες», που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και των άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 πολίτες και επιχειρήσεις για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής και θα αντλούν στοιχεία ακόμη και από το Facebook και το Instagram.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ



Με πράξη της εκτελεστικής επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος γίνεται αναθεώρηση των ελάχιστων ποσών ασφαλιστικής κάλυψης της υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων...

Τα νέα όρια που θα ισχύουν από 1.1.2017 δεν μπορεί να είναι κατώτερα από τα οριζόμενα ακολούθως:
α) Σε περίπτωση σωματικής βλάβης 1.220.000 ευρώ, ανά θύμα.

Το κάθε μωρό κλαίει…με προφορά ανάλογα με την χώρα καταγωγής

Τα μωρά στη Γερμανία κλαίνε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα νεογνά από την Κίνα,το Καμερούν και τη Γαλλία, υποστηρίζει η καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο του Βάρτζμπουργ, Κάθλιν Φέρμκε. 

Οι διαφορές, όπως τονίζει, μπορούν να εξηγηθούν με τη μελωδία της κάθε γλώσσας. "Για τις ανάγκες της έρευνας καταγράψαμε μόνο αυθόρμητες φωνές, συνήθως όταν τα μωρά έκλαιγαν γιατί πεινούσαν", λέει η Φέρμκε.

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ…ΑΖΗΤΗΤΑ! (βίντεο)


Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ…ΑΖΗΤΗΤΑ! (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένας από τους μεγάλους σύγχρονους ηγέτες που έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη δύναμη έχει η Ορθοδοξία σαν η μονή αληθινή πίστη που έχει την δυνατότητα να λύσει πολλά παγκόσμια προβλήματα, είναι αδιαμφισβήτητα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν.

Το παράδοξο των φορολογικών παραδείσων



Οι χαλαροί δημοσιονομικοί κανονισμοί, τα ελλειπή νομικά πλαίσια, η οικονομική και πολιτική αστάθεια ωθούν τους κεφαλαιούχους να χρησιμοποιούν απλώς τους φορολογικούς παραδείσους για να κατευθύνουν τον πλούτο τους στα κέντρα της παγκόσμιας οικονομίας.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως το παράδοξο των φορολογικών παραδείσων. Μπορεί εκείνοι που επιθυμούν την "ανωνυμία" και την "ησυχία" που προσφέρουν να τους προτιμούν, αλλά στην πραγματικότητα πολύ μικρό ποσοστό απο τα κεφάλαια είναι επενδεδυμένα σε αυτά.

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πως το όριο ηλικίας του αυτοκινήτου «καίει» τους ιδιοκτήτες


721906-telh-klykloforias.jpg


Θολό συνεχίζει να παραμένει το τοπίο για τις καινουργιες παραμέτρους που θα ισχύσουν αναφορικά με τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2017.
Η τελευταία πρόταση που έχει κατατεθεί είναι να μπει «νέο ηλικιακό όριο» το οποίο θα οριστεί στο 2007.

Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ΙΧ. Η κοινοτική οδηγία και πως επηρεάζονται και τα ασφάλιστρα υγείας

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων και στα ασφάλιστρα υγείας φέρνει ο Σεπτέμβριος μετά αναθεώρηση κατά 22% των ορίων ελάχιστων ποσών ασφαλιστικής κάλυψης στον κλάδο αυτοκινήτου από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Η αναθεώρηση ήρθε μόλις την Παρασκευή και όπως αναφέρει η Ημερησία αυξάνονται τα όρια των ελάχιστων ποσών ασφαλιστικής κάλυψης στην αστική ευθύνη αυτοκινήτου για ατυχήματα από 1 εκατ. ευρώ σε 1.220.000 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Πάνω από 1.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ για 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων



Πάνω από 1.000 ευρώ θα θα κληθούν να πληρώσουν φέτος για τον ΕΝΦΙΑ περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής.

Από την τελική εκκαθάριση που θα γίνει το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα φανεί ότι το 8 έως 10% των ιδιοκτητών θα κληθεί να πληρώσει πάνω από το 30% του φετινού ΕΝΦΙΑ, δηλαδή περισσότερα από 800-850 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/8/2016

           

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.