Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Τρίτη 23-8-2016Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν τα βορειοδυτικά τμήματα του Αιγαίου και τις Βόρειες Σποράδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, κυρίως στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στη Θράκη από 18 έως 36, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 31 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 22 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 35 βαθμούς, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 20 έως 31 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Τις βραδινές όμως ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά τις βραδινές ώρες στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρειο και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους και πιθανόν τοπικά έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι κατά περιόδους σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου