Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Σάββατο 20-8-2016



Το Σαββάτο, 20 Αυγούστου 2016 στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική Στερεά ανεμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών από την αρχή της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Σε όλη την Τουρκία είναι σήμερα «ζωντανή» η ελληνική παρουσία!


5a8ea5e8a3ea41a748bfdc4702e3657c 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια καταπληκτική έρευνα του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού που βγήκε πρόσφατα στην δημοσιότητα, ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχεται ότι στην σύγχρονη Τουρκία υπάρχουν παντού διάσπαρτα μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που ακόμα και σήμερα προκαλούν το δέος στους ίδιους τους Τούρκους.

Μαρινόπουλος: Πτωχεύει στην Ελλάδα, αλλά αγόρασε εργοστάσιο στην Ισπανία!

http://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2016/06/marinopoulos-logo.jpg
Οργή επικρατεί στην ελληνική αγορά και κυρίως στους κόλπους των προμηθευτών των σούπερ μάρκετ της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, καθώς ενώ τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο και για να σωθούν κάποιος πρέπει να τα εξαγοράσει και οι προμηθευτές της εταιρείας να χάσουν χρήματα λόγω κουρέματος των απαιτήσεων τους, η οικογένεια εξαγόρασε εργοστάσιο στην Ισπανία!

Σε Αραβα δισεκατομμυριούχο πωλήθηκε το 20,6% της Forthnet

  • Στη Μassar Investments LLC, επενδυτικό σχήμα που ελέγχεται από τον Αραβα δισεκατομμυριούχο Αμπντουλαζίζ αλ Γκουρχέρ, μεταφέρθηκε το 20,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet.

ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 13.000 άνεργους νέους



Τη δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις θα έχουν 13.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-24 και 25-29 ετών μέσω δύο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά από τις 22/8/2016 (ώρα 12η μεσημβρινή) και μέχρι την κάλυψη των θέσεων του προγράμματος (με καταληκτική ημερομηνία τις 22/9/2016).

Ποιος από αυτούς τους κρόκους σας φαίνεται πιο υγιεινός;

Το χρώμα που έχει ο κρόκος ενός αυγού μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία της κότας από την οποία προέρχεται και τη διατροφή της. Αν εσείς, βλέπατε αυτούς τους 3 κρόκους στην φωτογραφία, ποιος θα λέγατε ότι είναι πιο υγιεινός;

Τα περισσότερα αυγά που μπορείτε να βρείτε σε σούπερ μάρκετ έχουν έναν κρόκο με ένα ελαφρύ, χλωμό, κίτρινο χρώμα. Αυτό το χρώμα αποκαλύπτει ότι η κότα που το έκανε ΔΕΝ τρέφεται σωστά. Τέτοιος, στην φωτογραφία, είναι ο κρόκος #2.

Κλαίνε στον Εθνικό ύμνο, κάνουν τον Σταυρό τους... Είναι επικίνδυνοι...


Έλληνες αθλητές στο Ρίο: Κλαίνε στον Εθνικό ύμνο, κάνουν τον σταυρό τους, έχουν εικόνα της Παναγίας καρφιτσωμένη στο πλάι του ώμου τους, αφιερώνουν σε Ελλάδα, Χριστό και Παναγία, έχουν φανέλες με ολόσωμη την σημαία... 

9+1 φορολογικές αλλαγές τον Σεπτέμβριο.




  • Αφορούν φορολογία εισοδήματος, καθεστώς ΦΠΑ, οφειλές προς το Δημόσιο, πλειστηριασμούς, φορολογικό πιστοποιητικό


Μπαράζ 9+1 νέων φορολογικών μεταρρυθμίσεων στην ισχύουσα νομοθεσία φέρνει από το φθινόπωρο η... υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Στις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες



Στους εννέα υποψηφίους απεστάλη σήμερα το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη διαδικασία

Η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, απέστειλε σήμερα στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα.
«Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Πληρότητα 80% και τον Σεπτέμβριο στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

Πληρότητα κοντά στο 80%, έχοντας ωστόσο ανοδικές τάσεις, με στόχευση τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής από τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ολλανδία και το Βέλγιο έχουν τα ξενοδοχεία του νομού Χαλκιδικής για τα δύο 15νθήμερα του Σεπτεμβρίου, ενώ ανάλογη παρουσιάζεται η κατάσταση και για το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να προσπεράσουμε και την τάση των τουριστών από τα Βαλκάνια που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν σταθερά τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Δείτε ποιο έχουν ως σχέδιο Β για αύξηση στα έσοδα

Άμεσους φόρους 4,25 δισ. ευρώ το μήνα από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρώσουν 6,1 εκατ. φορολογούμενοι ώστε το υπουργείο να συγκεντρώσει 25 δισ. που έχει υπολογίσει από φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου.

Μέχρι τον Ιούλιο έχουν εισπραχθεί από άμεσους φόρους περίπου 8 δισ. ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ



Κατά την σημερινή συνέλευση οι τελικές αποφάσεις -"Δεν μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή", δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου

Συνέχιση των κινητοποιήσεων πρόκειται να εισηγηθεί στην αυριανή συνεδρίαση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Τσερμενίδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Επανέλαβε, δεν αποκλείεται στην αυριανή συνεδρίαση των εργαζομένων να αποφασιστούν “κινητοποιήσεις διαρκείας”, αφού όπως πρόσθεσε, “δεν μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή.

Χάλκινο μετάλλιο οι Μάντης – Καγιαλής – Το 5ο για την Ελλάδα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Χάλκινο μετάλλιο οι Μάντης – Καγιαλής – Το 5ο για την Ελλάδα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Στο 3ο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο κατάφερε να ανέβει το πλήρωμα των 470, των Μάντη - Καγιαλή.

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/8/2016

          

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.