Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 10-8-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες σε Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Βόρεια Κρήτη όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές περιμένουμε την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με Δωρεάν Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Αρχαιολογικοί χώροι στο φως της Πανσελήνου
Με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δωρεάν εκδηλώσεις που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 18 Αυγούστου (ημέρα της Πανσελήνου), αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου 2016, και περιλαμβάνουν μουσική , χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Έτσι γίνεται το κόλπο με τα «πειραγμένα» POS


Έτσι γίνεται το κόλπο με τα «πειραγμένα» POS

Η παράκαμψη των capital controls και η φοροδιαφυγή ήταν ο στόχος κυκλώματος παράνομης διακίνησης και χρήσης μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω καρτών, POS.
Η εταιρεία διακινούσε, μέσω Βουλγαρίας, τα αυτόματα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών. Οι επιχειρηματίες που τα είχαν προμηθευτεί, κυρίως από τον χώρο του τουρισμού, είχαν τη δυνατότητα, μέσω αυτών, να παρακάμπτουν τα capital controls.

ΤΡΑΓΙΚΟ: ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ… ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!

KOKKINA_DANEIA_1
Με τις νέες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, οικύριοι Τσίπρας και Καμμένος παραδίδουν στους δανειστές, όχι μόνο τη δημόσια, αλλά και την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων!
Αφού εξαπάτησαν το λαό με δήθεν επαναστάσεις και κινήματα «δεν πληρώνω», παραδίδουν τις περιουσίες του κόσμου σε ξένα funds, όπως ακριβώς ήταν έτοιμη να κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμάρα – Βενιζέλου!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Ο ρόλος του νερού στη καρδιακή προσβολή!(ΦΩΤΟ)

megali-prosoxi-o-rolos-tou-neroy-sti-kardiaki-prosvoli
Πόσοι απο εσάς ξέρετε πως λένε, ότι δεν πρέπει να πίνουν τίποτα πριν πάνε για ύπνο, διότι θα πρέπει να ξυπνάνε κατά τη διάρκεια της νύχτας;
ΛΑΘ0Σ
Κάτι άλλο που δεν ήξερα … Ρώτησα το γιατρό μου γιατί οι άνθρωποι ουρούν τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διορίστηκες παράτυπα στο δημόσιο; Με μια εξέταση... καθάρισες!



Διορίστηκες μετά από εξετάσεις ΑΣΕΠ στο δημόσιο πριν 10-15 χρόνια, με βαθμό 20 στο πτυχίο, για τον οποίο πλήρωσες στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο χωρίς να έχεις παρακολουθήσει μαθήματα, ενώ άλλοι συνυποψήφιοι σου έμειναν απ έξω, άνεργοι, με μικρότερες νόμιμες βαθμολογίες;
Κανένα πρόβλημα.
Θα ξαναεξεταστείς! 

ΘΑ… ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ…ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!

yunanistanin_kara_sulari_siniri_12_mile_cikarildi882016609

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την καταπληκτική είδηση ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί στην Ελλάδα γιατί οι πληροφοριες που έρχονται απ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν από την καθιέρωση τα 12 μίλια σαν εθνικά χωρικά ύδατα, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Τα πολλά γλυκά δεν φέρνουν διαβήτη. Η σημασία της μεσογειακής διατροφής και της άσκησης στον διαβήτη


Diet-Exercise

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου,medlabnews.gr
Ο Διαβήτης είναι μια κατάσταση κατά την οποία η ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα είναι υπερβολικά ψηλή διότι ο οργανισμός αδυνατεί να την χρησιμοποιήσει κανονικά.
Η γλυκόζη προέρχεται από την πέψη διαφόρων τροφών όπως το ψωμί, το ρύζι, τις πατάτες, διάφορες άλλες ρίζες, από την ζάχαρη και τα γλυκά όπως επίσης και από το συκώτι του οργανισμού κάθε ατόμου το οποίο την παράγει.

Το «μεγάλο κόλπο» με τα ξένα POS – Πώς παρέκαμπταν τα capital controls


Το «μεγάλο κόλπο» με τα ξένα POS – Πώς παρέκαμπταν τα capital controls


ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – «ΟΡΓΙΟ» ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ

«Πλοκάμια» σε όλη την Ελλάδα είχε το κύκλωμα το οποίο προμήθευε ξένα POS (μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω καρτών) σε επιχειρήσεις.

Τα πέντε «κόλπα» με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης -Οι φορολογούμενοι πληρώνουν άδικα

Αδικίες δημιουργεί ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε και εξακολουθεί να εφαρμόζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Την περίοδο 2011-2016 εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι πλήρωσαν άδικα την εισφορά ή κατέβαλαν ποσά εισφοράς μεγαλύτερα απ’ αυτά που θα έπρεπε κανονικά να πληρώσουν, εξαιτίας πέντε «μεθοδεύσεων» του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που επιβάρυναν και εξακολουθούν να επιβαρύνουν μικρούς και μεσαίους φορολογούμενους.

Δείτε πόσο θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο το τζαμί στο Βοτανικό


mousoulmanoi

 Την κατασκευή τζαμιού στην Ελαιώνα προβλέπει διάταξη που ήρθε στη Βουλή με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο πλαίσιο στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στη διάταξη καθορίζεται ο χώρος ανέγερσης του τεμένους και των βοηθητικών του χώρων (χώροι πάρκινγκ και αναψυχής).

Τζαμιά στην Αθήνα: Ανικανότητα και ιδεοληψίες υποθηκεύουν επικίνδυνα το μέλλον της Ελλάδος

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Την σημερινή Ελλάδα της μεγάλης οικονομικής κρίσης εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες νέοι επιστήμονες και φωτεινά μυαλά, την ίδια ώρα που διορίζονται σαν υπουργοί όχι μόνο σοβαροί ή αξιόλογοι επιστήμονες αλλά και κάποιοι που αποτελούν ένα παράξενο μείγμα ανιστόρητου και αμόρφωτου το οποίο συνήθως εμπλουτίζεται με πλούσια δόση ιδεοληψίας, ανικανότητας, ασχετοσύνης, θρασύτητας και έλλειψης οποιασδήποτε ευαισθησίας που δεν συμπορεύεται με ιδεοληπτικές παρωπίδες. Οι περιπτώσεις αυτές βέβαια, έχουν ένα εικονικό αλλά πανίσχυρο «μεταπτυχιακό τίτλο»: Υψηλές επιδόσεις σε «μαθητικούς αγώνες» του παρελθόντος!

Χαφιέδες θέλει να μας κάνει το Υπουργείο Οικονομικών


Χαφιέδες θέλει να μας κάνει το Υπουργείο Οικονομικών
Χαφιέδες θέλει να μας κάνει το Υπουργείο Οικονομικών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» υπό κατάρτιση βρίσκεται σχέδιο νόμου το οποίο θα αναγνωρίζει τους λεγόμενους "μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στους οποίους και θα προσφέρει ομπρέλα προστασίας".

Οι αλλαγές και τα ωράρια στο ολοήμερο νηπιαγωγείο


Οι αλλαγές και τα ωράρια στο ολοήμερο νηπιαγωγείο

Λεπτομέρειες για το ωράριο στο ολοήμερο νηπιαγωγείο δίνει το υπουργείο Παιδείας και απαριθμεί σειρά πλεονεκτημάτων.

Τι αλλάζει με τον Ενιαίο Τύπο για το ολοήμερο νηπιαγωγείο

1.Με τη νέα ρύθμιση θα γράφεται ο μαθητής στο ολοήμερο νηπιαγωγείο της γειτονιάς του και αν θέλει ολοήμερο πρόγραμμα θα παραμένει στο νηπιαγωγείο έως τις 16:00.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/8/2016

              

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.