Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Τρίτη 9-8-2016



Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Εύβοια και πιθανόν τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα, περιμένουμε την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016.

Το μυστικό που «κρύβει» για την υγεία μας το γαϊδουράγκαθο !


1


Είναι το βότανο με τις περισσότερες δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες (πάνω από 450) για τη θεραπεία ηπατοπαθειών. Βοηθά στην αναγέννηση κατεστραμμένων κυττάρων του…ήπατος, στις παθήσεις της χολής, αλλά δρα και ως ηπατοπροστατευτικό σε δηλητηριάσεις από χημικές ή περιβαλλοντικές τοξίνες ή από καταχρήσεις φαρμάκων και οινοπνεύματος. Πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Είμαστε πιόνια σε ένα παιχνίδι που ελάχιστοι γνωρίζουν τους κανόνες

http://www.mindthetrap.gr/thumb/800/400/uploads/smartsection/images/item/warchristina.jpg
Γράφει η Χριστίνα Χατζηθεοδώρου

Στρατεύματα στη Συρία ξένων καακτητών και ένας εμφύλιος που εν τέλει αναρωτιέται κανείς κατά πόσο ήταν εγχώρια τα συμφέροντα. Ρώσοι, Αμερικάνοι, Γάλλοι και άλλοι χίλια δύο κράτη σπεύδουν να βοηθήσουν τάχα μου από την απειλή των τζιχαντιστών. Μια απειλή εμφανής στο γυμνό μάτι και άλλη μια που χρειάζεται μυαλό για να γίνει αντιληπτή.

Απίστευτο: Μπράβοι σε club της Ρόδου απείλησαν ελεγκτές της εφορίας -«Φύγετε μην έχουμε κι άλλα»


Μόνο ξύλο δεν έπεσε σε μεγάλο νυχτερινό κέντρο της Ρόδου, όταν ελεγκτές της ΓΓΔΕ επιχείρησαν να κάνουν τη δουλειά τους ήτοι να ελέγξουν αν η επιχείρηση κόβει αποδείξεις.
«Εδώ που ήρθατε δεν θα ελέγξετε», είπαν οι φουσκωτοί της εισόδου, εφαρμόζοντας το δικό τους νόμο.

ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Ο Μπαλτάς το κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο


«Φωτιές» ανάβει το υπουργείο Πολιτισμού στην επένδυση του Ελληνικού, καθώς σκοπεύει να κηρύξει σχεδόν το σύνολο της προς παραχώρηση έκτασης σε αρχαιολογικό χώρο.
Η εξέλιξη αυτή κινδυνεύει να τινάξει στον «αέρα» την παραχώρηση, η οποία έχει μάλιστα συμβατικά ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης του κυρωτικού νόμου προκειμένου αυτός να ψηφισθεί από τη Βουλή.

ΕΝΦΙΑ: Η επίθεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους πολίτες

Το βάρος πέφτει σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 200.000 ευρώ - Δείτε τον εσωτερικό πίνακα του υπουργείου Οικονομικών

Η μεσαία τάξη, δηλαδή 278.052 φυσικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ - και περίπου οι μισές επιχειρήσεις της χώρας (24. 218 νομικά πρόσωπα ) καλούνται να σηκώσουν το «βάρος» του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Όλοι προετοιμάζονται για το σύνθημα της γενικευμένης Ισλαμικής εισβολής και μόνο η Ελλάδα κατεβάζει τα παντελόνια



Δεν είναι σενάριο. Είναι πραγματικός εφιάλτης. Κι αυτό το συμπέρασμα είναι απόλυτο, είναι κατηγορηματικό. Είναι σαφές και ξεκάθαρο. Δεν έχει ψηλά γράμματα αστερίσκους και υποσημειώσεις...


Και η ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» σε ρόλο λαγού, αναλαμβάνει να δημοσιοποιήσει πλευρές αυτού που ήδη σχεδιάζεται, και που τώρα μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, στα σκοτεινά γραφεία των χορογράφων της Ευρώπης.

Αυτό είναι το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα! Πέντε σαρωτικές αλλαγές ανατρέπουν τις συναλλαγές όπως τις ξέραμε




Πέντε μεγάλες ανατροπές στην καθημερινή ζωή των πολιτών φέρνει το νομοσχέδιο για το "πλαστικό" χρήμα. Αφορολόγητο μόνο με κάρτες ή ηλεκτρονικό χρήμα, έξτρα φόρος 22% σε όσους δεν συμπληρώνουν το απαιτούμενο ποσό των δαπανών με κάρτες, 
συλλογή αποδείξεων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους και για όσους εξαιρεθούν από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες αλλά και καθιέρωση ενός ειδικού τραπεζικού επαγγελματικού λογαριασμού ο οποίος θα προστατεύεται σε ποσοστό 80% από κατασχέσεις είναι ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπουν τα 15 άρθρα του νομοσχεδίου.

Πέντε αδικίες στον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης


Πέντε αδικίες στον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Παράνομος, καταχρηστικός και άδικος είναι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε και εξακολουθεί να εφαρμόζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 

Την περίοδο 2011-2016 εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι ,σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική ,πλήρωσαν άδικα την εισφορά ή κατέβαλαν ποσά εισφοράς μεγαλύτερα απ’ αυτά που θα έπρεπε κανονικά να πληρώσουν, εξαιτίας πέντε «μεθοδεύσεων» του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που επιβάρυναν και εξακολουθούν να επιβαρύνουν μικρούς και μεσαίους φορολογούμενους.

Νομιμοποιείται η δεύτερη δουλειά για τους αστυνομικούς.

  • Οχι όμως «μπράβοι» ή dj σε μπαρ...


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όπως...αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, εξετάζουν «φόρμουλα» αύξησης τον καταλόγου των δραστηριοτήτων που θα μπορούν να αναπτύξούν οι αστυνομικοί, χωρίς αυτές να αντιβαίνουν στα καθήκοντα και την υπόσταση τον λειτουργήματός τους.

Χάλκινη Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή στο Ρίο το ΠΑΟΚτσάκι, η Άννα Κορακάκη

Στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο η Άννα Κορακάκη
Το πρώτο μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα μετά το 1920
Στο άθλημα της σκοποβολής ήρθε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Άννα Κορακάκη που είναι... άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι (όπως βλέπετε στη φωτο, κάτω) στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πώς έχουν διαμορφωθεί οι μισθοί στην Ελλάδα -Πώς αμείβονται όσοι έχουν πτυχίο και μεταπτυχιακό

Ερευνα για τους μισθούς που παίρνουν στην Ελλάδα ακόμη κι όσοι έχουν πτυχίο, δημοσιεύει το intrajobs.com. Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα η μεγάλη πλειοψηφία έχει Πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ (33,55%) και τίτλο Μεταπτυχιακό (38,03%), ακολουθούν όσοι έχουν Απολυτήριο Λυκείου (15,92%) και Μεταλυκειακή Εκπαίδευση (11,45%), ενώ μικρότερη ήταν η συμμετοχή όσων έχουν οι Διδακτορικοί Τίτλοι (0,53%), όσοι είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου (0,39%) και όσοι δήλωσαν «Άλλο» (0,13%).

Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στην Κεφαλονιά!




Κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το πρώτο στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού

Τηρήθηκε για άλλη μια χρονιά η παράδοση που θέλει να εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγίας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kefaloniamas.gr, αργά το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το πρώτο φιδάκι της Παναγίας στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/8/2016

          

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.