Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Κυριακή 7-8-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά κυρίως ορεινά τμήματα, τα νησιά του Ιονίου, τα ορεινά της Πελοποννήσου και πιθανόν στα βόρεια ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016.

Χιροσίμα: 71 χρόνια μετά την ατομική βόμβα

http://www.newmoney.gr/media/k2/items/cache/7bef609b01e34a404da4102172582659_XL.jpg?t=-62169984000
Ήταν 8:15 το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945, όταν το αμερικανικό βομβαρδιστικό Ενόλα Γκέι, έριξε στη Χιροσίμα την ατομική βόμβα "Λιτλ Μπόι".

Έρχεται το «καταθεσιολόγιο»: Αναδρομικοί έλεγχοι 15ετίας για όλους τους Έλληνες



Από κόσκινο καταθέσεις, εμβάσματα και όλα τα τραπεζικά προϊόντα που είχαν οι φορολογούμενοι από το 2002 μέχρι σήμερα – Η αρχή θα γίνει με τους 1,3 φορολογούμενους που περιλαμβάνονται στα 65CD που κρατούν οι οικονομικοί εισαγγελείς – Συνολικά, πάνω από 1,5 εκατ. στο «δόκανο» της Εφορίας

Αναδρομικούς έλεγχους στις καταθέσεις, στα εμβάσματα και σε όλα τα τραπεζικά προϊόντα που είχαν από το 2002 μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι, με σκοπό να συγκρίνει τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους με τα εισοδήματα που δήλωναν τότε στην Εφορία, ξεκινάει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.

Εγκαταλείπουν την... γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου για τα φθηνότερα φέρι μποτ

Εγκαταλείπουν την... γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου για τα φθηνότερα φέρι μποτ - Κεντρική ΕικόναΠοιος θα το περίμενε ότι 12 χρόνια μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου που την περίμεναν ως μάννα εξ
ουρανού χιλιάδες οδηγοί και κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, η λιτότητα και οι περικοπές στα εισοδήματα των Ελλήνων θα τους έκαναν να επιστρέψουν στα... καράβια της πορθμειακής γραμμής!

Ανέκδοτο: ΠΩΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ.


    Κυρία σεβαστής ηλικίας με αμύθητα πλούτη (κινητά, ακίνητα, καταθέσεις κλπ) ζητά κύριο να τη συντροφέψει στο υπόλοιπο της ζωής της ο οποίος θα τηρεί τις εξής 3 προϋποθέσεις:
1. Δε θα την εγκαταλείψει ποτέ
2. Δε θα την χτυπήσει ποτέ
3. Στο κρεβάτι θα είναι ταύρος.
Η αγγελία δημοσιεύεται, η κυρία περιμένει 1 εβδομάδα, 1 μήνα, 1 εξάμηνο, 1 χρόνο. Έχει πια απελπιστεί: “Τι να τα κάνω τα πλούτη όταν δεν έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου! Θα με φάει η μαύρη μοναξιά!”.

Οικονομική πανωλεθρία στην Λέσβο λόγω του προσφυγικού. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Τεράστιο πλήγμα στην τοπική οικονομία της Λέσβου λόγω της εισροής μεγάλου αριθμού μεταναστών στο ελληνικό νησί.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διεύθυνση του αεροδρομίου της Μυτιλήνης είναι αποκαλυπτικά. Οι αφίξεις από το εξωτερικό μειώθηκαν το μήνα Ιούλιο, κατά 62,8%. Συγκεκριμένα στη Λέσβο τον Ιούλιο ήρθαν 6.841 Ευρωπαίοι τουρίστες με 47 πτήσεις του εξωτερικού όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2015 είχαν έλθει 18373 άτομα με 130 πτήσεις!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


500819-GEROS

Όσο δεν μπορούμε να το συλλάβουμε αυτό, τόσο θα κυνηγάμε χίμαιρες. Όσο εστιάζουμε την προσοχή μας πάνω στα πρόσωπα (φύγε εσύ, έλα εσύ), τόσο θα διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση, αν δεν χειροτερεύει μάλιστα. Το πρόβλημα είναι στη ρίζα.
Όσο «τσιμπάμε» στην προπαγάνδα του καθεστώτος ότι δήθεν «δεν φταίει το σύνταγμα, δεν φταίνε οι νόμοι, αλλά φταίνε αυτοί που δεν τα εφαρμόζουν»,

1.120.000 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι..

  • Προς αύξηση οδεύει και πάλι ο αριθμός των ανέργων καθώς τον Μάιο,χάρη στην αλλοπρόσαλλη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, ανακόπηκε η έστω και οριακή υποχώρηση που σημείωνε τους τελευταίους μήνες.
  • Στο 1.123.496 άτομα διαμορφώθηκε ο αριθμός των ανέργων.
  • Στο 50,3% το ποσοστό των μη εχόντων εργασία στην ηλιακή ομάδα 15-24 ετών.

Διαμερίσματα σε τιμή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στην Θεσσαλονίκη

Κοντά στα επίπεδα του επταμήνου Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2015 κρατήθηκαν φέτος, παρά τα capital controls, οι αγοραπωλησίες κατοικιών στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές στην αγορά, που έχουν υποχωρήσει ακόμη και στα 300 ευρώ ανά τετραγωνικό, έπεισαν πολλούς πολίτες ν' αποκτήσουν ένα ακίνητο. Αντίθετα, μεγάλο πλήγμα δέχτηκε το επαγγελματικό ακίνητο, με τις πωλήσεις σε αυτή την κατηγορία να καταγράφουν μείωση της τάξης του 50%.

ΕΝΦΙΑ: Φουσκωμένα εκκαθαριστικά για 700.000 ιδιοκτήτες

Αυξημένα ποσά για ΕΝΦΙΑ θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, προκύπτει ότι:

- Το 34 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,4 εκ) θα πληρώσουν λιγότερο σε σχέση με πέρυσι

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος αναμένεται το επόμενο διάστημα μέσω της αναπροσαρμογής του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων προκειμένου να εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει μηδενισμό του ελλείμματος των ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η απόφαση για αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Τεράστια ανακάλυψη από Έλληνα ερευνητή της ΙΒΜ: Δημιούργησε τεχνητούς νευρώνες


Ο Ευάγγελος Ελευθερίου επί το έργο. Φωτογραφία via IBM.

Ερευνητές της ΙBM Research στη Ζυρίχη της Ελβετίας, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Ελευθερίου, δημιούργησαν τεχνητούς νευρώνες που μιμούνται τη λειτουργία των πραγματικών (βιολογικών) νευρώνων, χρησιμοποιώντας ειδικά υλικά -τα λεγόμενα «αλλαγής φάσης»- για την αποθήκευση και την επεξεργασία των δεδομένων.

Αλλαγές στον τρόπο χορήγησης αδειών οδήγησης



  • Ανατροπές στον τρόπο χορήγησης αδειών οδήγησης, φέρνουν δύο τροπολογίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
  • Μεταξύ των αλλαγών, είναι η τροποποίηση της διαδικασίας της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών. 

Ανατροπές στον τρόπο...χορήγησης αδειών οδήγησης, φέρνουν δύο τροπολογίες του Υπουργείου Υποδομών,

ΦΙΛΗΣ: Καλύπτει τις ζημιές των αναρχικών στο ΑΠΘ ενώ είχε αρνηθεί να χρηματοδοτήσει τη μετάβαση στη Μαθηματική Ολυμπιάδα!

filis
Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε ότι το υπουργείο θα καλύψει τα έξοδα από τις ζημιές, ύψους 40.000 ευρώ που υπέστη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Νo Βorder Camp».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο υπουργείο είχε αρνηθεί να καλύψει τα έξοδα της μετάβασης Ελλήνων μαθητών στη Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε στην Ταϋλάνδη πέρυσι και στο Χονγκ Κονγκ φέτος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/8/2016

          

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.