Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 3-8-2016



Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 αρχικά θα επικρατεί καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Σταδιακά όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Πελοποννήσου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας της Ηπείρου, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο ενδέχεται να είναι έντονα και να συνοδευτούν πρόσκαιρα από χαλαζόπτωση.

«Κυρία» θα πει μάγκας γένους θηλυκού.



Φόρεμα κυριλέ, μαλλί αμπιγιέ και όλο το bitch attitude να ισορροπεί πάνω σε ένα ζευγάρι ψηλά τακούνια. Απελπισμένες προσπάθειες, βαμμένες στην πέννα για να κερδίσεις τον πολυπόθητο τίτλο: αυτόν της κυρίας. 
Τρεις συλλαβές εύκολες στην εκφορά τους, δύσκολα όμως κατακτήσιμες.  Γιατί για να μπορείς να άγεσαι και να γράφεσαι με εκείνο το περιβόητο «Κ» το κεφαλαίο, δεν αρκεί μόνο να θεατροποιείς τη λέξη.

Κι αν σε αδίκησαν, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθείς.

http://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2016/07/3bdf7788-7e9a-49fc-a762-192550cdf42a.jpg
Της Στεύης Τσούτση.

Σήμερα θα σου πω για την ικανοποίηση.

Θα σου μιλήσω για τη μοναδική εκείνη στιγμή στο χρόνο που αποκαθίσταται η ηθική τάξη και οι κατεργαραίοι μπαίνουν στον πάγκο τους.

Είναι η στιγμή που όλα όσα έχεις υποστεί από ψεύτες, κλέφτες και χαμερπή ανθρωπάκια, σβήνονται.

Αρειος Πάγος: Να δικαστεί και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Αρειος Πάγος: Να δικαστεί και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Για τη γνωστή υπόθεση παραποίησης στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας

Να δικαστεί και για κακούργημα ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής ΥπηρεσίαςΑνδρέας Γεωργίου αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αρειος Πάγος. Ειδικότερα αναιρείται το βούλευμα του Εφετείου για τον Α. Γεωργίου, ο οποίος παραπέμπονταν να δικαστεί μόνο για πλημμέλημα και ειδικότερα το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η απόλυτη καταστροφή της χώρας και ο αφανισμός του λαού δεν είναι επιλογή



Ναι φταίξαμε, γιατί αφήσαμε τυχοδιώκτες, τυχάρπαστους, καριερίστες και δημοσιοσχεσίτες να αποκατασταθούν είτε ως πολιτικοί, είτε ως δημοσιογράφοι, είτε ως λοιπά πρόσωπα του δημόσιου βίου. Βοηθήσαμε στην απόλυτη επαγγελματοποίηση της πολιτικής και την κρατικοποίηση των κομμάτων εξουσίας. Συμβάλαμε ώστε κάποια τζάκια να μην σβήνουν ποτέ, κάποιοι γόνοι να έχουν εξασφαλισμένο μέλλον και με όλα αυτά η δημόσια διοίκηση αντί να υπηρετεί, να εξουσιάζει τον λαό.

Διέψευσε τις ελπίδες..

Άρθρο του κ.Μ.Ιγνατίου
Ο «όχλος» ικανοποιήθηκε λοιπόν... 
Η ψήφιση του νόμου για την απλή αναλογική, η συνταγματική αναθεώρηση που μπορεί να μην επιτευχθεί παρά το γεγονός ότι ανέβηκε στο κυβερνητικό άλογο και ο συμπαθής κ. Λεβέντης, και η προσπάθεια για να κλείσει το Mega γέμισαν τα στομάχια των πολιτών, οι οποίοι με τις σημαίες της νίκης στα χέρια χειροκροτούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. 

Δείτε τι αλλάζει στα σχολεία από τη νέα χρονιά.

  • Στις 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει φέτος το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και οι μαθητές κυρίως των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκπλήξεις.
Σύμφωνα..με το «Έθνος», το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει για τη νέα χρονιά σημαντικές αλλαγές στα σχολεία.

Πού ρίχνει το "τσεκούρι" στις επικουρικές η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Μειώσεις ως και 22% φέρνει το πρώτο κύμα περικοπών στις επικουρικές συντάξεις 6 Ταμείων, με τις περισσότερες απώλειες να καταγράφονται στους συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη λόγω αναπηρίας.

Το ψαλίδι ξεκινά από τις συντάξεις των τριών επικουρικών ταμείων του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ), του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, του ΟΤΕ-ΕΛΤΑ και του επικουρικού των αστυνομικών (ΤΕΑΧ).

Υπουργική… σιωπή διαπιστώνει η Ιερά Σύνοδος για την εισβολή στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση με δηκτικό περιεχόμενο όσον αφορά τη στάση των « καθ΄ύλην αρμόδιων υπουργών για τα ανθρώπινα δικαιώματα» εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την εισβολή αντιεξουσιαστών στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η απουσία ο­ποι­ασ­δή­ποτε δή­λω­σης κα­τα­δί­κης της ε­πί­θε­σης από τους  αρμόδιους υπουργούς, ενώ γίνεται αναφορά στην «εύ­γλωττη σι­ωπή ε­πι­στη­μο­νι­κών και α­κτι­βι­στι­κών ε­νώ­σεων και συμ­βου­λίων, που έ­χουν ως αν­τι­κεί­μενο τις δη­μό­σιες πα­ρεμ­βά­σεις και πο­λι­τι­κές για τα αν­θρώ­πινα δι­και­ώ­ματα στην χώρα μας».

Έρχεται το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και αλλάζει τα πάντα - Πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζεύουμε - Τι θα συμβεί με τις χάρτινες



Το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα φαίνεται πως περνάει από σαράντα κύματα, καθώς υπήρχαν και σοβαρά προβλήματα στη διαβούλευση και με τους δανειστές, οι οποίοι δημιουργούσαν εμπόδια στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών αν και ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε ποιους απειλεί να κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ


Σε ποιους απειλεί να κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ

Ρυθμίστε τα χρέη σας ή διακοπή ρεύματος. Αυτό είναι το τελεσίγραφο που στέλνει η ΔΕΗ σε μικρούς και μεγάλους οφειλέτες η οποία εμφανίζεται έτοιμη να κατεβάζει διακόπτες.

Ποιους αφορά

Πιο συγκεκριμένα, 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους οφείλουν 2,3 δισ. ευρώ με την ΔΕΗ να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε:

Στη ΔΕΘ η εφαρμογή των φοιτητών ΑΠΘ κατά του εκφοβισμού που κέρδισε την πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό

Στην 81η ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το παιχνίδι που έφτιαξαν τέσσερις φοιτητές του ΑΠΘ και κατέκτησε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό της Microsoft. 

Στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί απο 10 έως και 18 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί το καινοτόμο και πρωτοποριακό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας κατά του bullying, με τίτλο «Amanda project». 
Το παιχνίδι κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία World Citizenship στον 14ο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ και συμμετείχαν οι 35 καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο.

«Λουκέτο» στα καταστήματα που δεν εκδίδουν αποδείξεις

Tην απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρεςστην περίπτωση που εντοπιστούν να μην εκδίδουν αποδείξεις, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΓΓΔΕ.

150 προσλήψεις στην ΕΥΑΘ





Οι προσλήψεις αφορούν σε εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ η διαδικασία πρόσληψης αφορά σε 55 υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 25 τεχνολογικής και 70 υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/8/2016

        

                       
                      
             Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.