Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 31-7-2016




Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 16 έως 30.

Διπλή Παγκόσμια Ημέρα: Yπέρ της Φιλίας και κατά της Ανθρώπινης Εμπορίας

http://www.mothersblog.gr/media/k2/items/cache/d4809cbcbb27e41e42b0d327ece17058_L.jpg

Δύο πολυ σημαντικές έννοιες τιμώνται σήμερα, όπως κάθε 30η Ιουλίου. Η Φιλία, έννοια ιερή και αξία ανεκτίμητη, και ο αγώνας κατά της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, της κατάφωρης δηλαδή παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων που δυστυχώς έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη...

Αυτή η φάρσα με το σαμπουάν είναι ξεκαρδιστική!


Οι «επτά πυλώνες» που βάζουν την Ελλάδα για τα καλά στην παγκοσμιοποίηση. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;



Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζει επτά πυλώνες για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, στα παγκοσμιοποιητικά πρότυπα.

1. Ο πρώτος πυλώνας του σχεδίου αφορά την αναβάθμιση της Υγείας:

Μόνο με τον ΑΜΚΑ κάθε πολίτης ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας σε οποιαδήποτε δομή του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Λέξεις και φράσεις που δεν θα μάθουμε να τις λέμε σωστά

Υπάρχουν λέξεις αλλά και φράσεις τις οποίες πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε λάθος στην καθημερινή μας ζωή 
Το αστείο είναι πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μάθουμε να τις λέμε σωστά στο άμεσο μέλλον κι όλα αυτά γιατί η δύναμη της συνήθειας καμιά φορά είναι ισχυρότερη ακόμα κι από τη διάθεσή μας για μάθηση!

ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ.



Κατερίνα Ευθυμίου
Κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος χρειάζεται νερό για να λειτουργεί σωστά. Το νερό είναι αναγκαίο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, για την προστασία των αρθρώσεων και των οργάνων του σώματος και την καλύτερη πέψη των τροφών.Το νερό είναι απαραίτητο συστατικό για τη ζωή. Είναι το αμέσως απαραίτητο μετά το οξυγόνο.
Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό. Έχει υπολογιστεί ότι θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 65% νερό. Κάποια όργανα όπως ο εγκέφαλος φτάνουν στο 85%.

Δικαστικό «φράγμα» στις περικοπές συντάξεων

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/07/29/716634/main/elegktikosynedrio-thumb-large.jpg
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΚ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Φόβοι για δημοσιονομικό σοκ σε περίπτωση εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων

Μετά τους ενστόλους, δικαστικούς και ιατρούς ΕΣΥ, δικαιώνονται και οι συνταξιούχοι πανεπιστημιακοί για τις μειώσεις του δεύτερου Μνημονίου.

Ερχονται απαγορεύσεις και για τους «ατμιστές»

  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο,σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Aν.Ξάνθο, θα αντιμετωπιστεί ως μέσο προσομοίωσης της καπνιστικής συμπεριφοράς και θα απαγορεύεται η χρήση του όπου και των προϊόντων καπνού.Προσβλητική για τη χώρα χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τη μη...εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και προαναγγέλλει πιο αυστηρές ρυθμίσεις και συντονισμένη δράση πολλών υπουργείων στη μάχη κατά του καπνίσματος.

Οι γονείς δεν μεταβιβάζουν ακίνητα στα παιδιά τους!



  • Οταν οι γονείς δεν τολμούν να μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία στα παιδιά τους... 


Τη μεγάλη απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης, όπως αποτυπώνεται στα..πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υπογραμμίζει ο ΣΕΒ στο τελευταίο δελτίο του για την ελληνική οικονομία.

Τι προϋπολογισμό νομίζετε πως θα έχετε σε μερικές δεκαετίες από μια χώρα παππούδων…

Τσιαμήτρος Γιάννης
Φοιτητής οικονομικών επιστημών ΑΠΘ


Με το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, η οποία είναι η τρίτη γερασμένη χώρα στην ΕΕ δεν ασχολείται κανείς, κάποιοι θα καταντήσουμε γραφικοί. Η εικόνα του πολιτικού συστήματος είναι κυριολεκτικά απογοητευτική και ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης.

ΟΗΕ: Πάνω από 56 εκατ. άνθρωποι στον πλανήτη δεν έχουν να φάνε


ΟΗΕ: Πάνω από 56 εκατ. άνθρωποι στον πλανήτη δεν έχουν να φάνε

Περισσότεροι από 56 εκατομμύρια άνθρωποι σε 17 χώρες υφίστανται τις συνέπειες παρατεταμένων συγκρούσεων και δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα, παγιδευμένοι σε έναν «φαύλο» κύκλο βίας και λιμού, ανέφεραν δύο υπηρεσίες τωνΗνωμένων Εθνών.
Οι συγκρούσεις είναι η κύρια αιτία του λιμού γιατί αναγκάζει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα χωράφια τους και διαταράσσει τη λειτουργία των αγορών προκαλώντας αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Την τέταρτη ακριβότερη βενζίνη πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής

Την τέταρτη ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη, σε ολόκληρη την Ε.Ε., πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, όπου υπολογίζεται η μέση τιμή υγρών καυσίμων σε 28 κράτη.

Τα στοιχεία αφορούν το β’ εξάμηνο του 2015 και αναφέρονται σε μετρήσεις που έγιναν τόσο σε επίπεδο τιμών λιανικής πώλησης, όσο και σε επίπεδο τιμών προ φόρων.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ Α’ ΚΥΚΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ξεκίνησαν από χτες Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 οι εγγραφές στον Α΄ Κύκλο Μαθημάτων της διδακτικής περιόδου 2016-2017, του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου (Τμήμα Θεσσαλονίκης): «Η τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις».

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/7/2016

           

                       
                      
             Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.