Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Καιρός: για Σάββατο 30-7-2016



Το Σαββάτο, 29 Ιουλίου 2016 αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά το μεσημέρι και απόγευμα.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 23 έως 30.

Νομίζετε πως πρόκειται για ένα δένδρο; Κοιτάξτε πιο προσεκτικά…

Νομίζετε πως πρόκειται για ένα δένδρο; Κοιτάξτε πιο προσεκτικά... (1)



Είναι γνωστό πως τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν!

Σε πολλές χώρες, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας καμουφλάρονται για λόγους ασφαλείας, αλλά και αισθητικής. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες μορφές καμουφλάζ είναι τα δένδρα και συγκεκριμένα, οι φοίνικες, τα πεύκα, τα κυπαρίσσια ή ακόμη και οι κάκτοι.

Πληρωμές με το δακτυλικό αποτύπωμα ή το μάτι αντί του PIN



Πραγματικότητα θα είναι σε λίγο καιρό οι πληρωμές στις οποίες η πιστοποίηση του κατόχου μίας κάρτας θα γίνεται με την ίριδα του ματιού του ή το δαχτυλικό του αποτύπωμα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Visa, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δείχνουν ενδιαφέρον στη χρήση βιομετρικών στοιχείων για τις πληρωμές τους.

Σχεδόν τα τρία-τέταρτα θεωρούν ασφαλή την πιστοποίηση όπου ένα βιομετρικό στοιχείο χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με συσκευή πληρωμών.

Γενετική διαστροφή στην διατροφή: Ντομάτες μακράς διαρκείας!

http://www.i-gata.gr/wp-content/uploads/2016/07/gmo-tomato-215x120.jpg
Κόντρα στη φύση και υπέρ του συμφέροντος. Κόντρα στην υγεία και υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Με μια λέξη… μεταλλαγμένα!

Ντομάτα η αγαπημένη. Αλλά έχει ένα… ελάττωμα:

Προσοχή ... Κραυγή Αγωνίας από το Δήμαρχο της Κόνιτσας…Φέρτε πίσω το Στρατό στα Φυλάκια!



Για την εγκατάλειψη της περιοχής και τα προβλήματα του τόπου του προειδοποιεί ο δήμαρχος

Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου. Η περιοχή με το πανέμορφο, τραχύ, κατάφυτο φυσικό τοπίο και τα απομακρυσμένα χωριά, ενώ μπορεί να αποτελέσει πυρήνα ανάπτυξης, εντούτοις είναι έξω από τον επενδυτικό χάρτη.

Όλα για πάρτη τους μέσα από τροπολογία πρόκληση: Απεριόριστες δαπάνες για τα ταξίδια της κυβέρνησης! Τι δεν καταλαβαίνεις;;;


http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/prwthypourgiko-aeroskafos-708_0.jpg?itok=SbvF0C9Y

Θύελλα αντιδράσεων για το απεριόριστο όριο των δαπανών στα κυβερνητικά ταξίδια.

H τροπολογία με γενικό αριθμό 592 και ειδικό αριθμό 113 της 27.7.2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατήργησε το όριο στις κρατικές δαπάνες για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ,

Τι χρειάζεται για να βγάλετε κάρτα ανεργίας



Η εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, δημιούργησε την ανάγκη άμεσης επαφής του ΟΑΕΔ με τον πληθυσμό της χώρας που αναζητεί τρόπο να βρίσκεται επαφή με το εργασιακό περιβάλλον και να επωφελείται των υπηρεσιών του Οργανισμού. 
Υπάρχουν ωστόσο, πολλοί άνεργοι που αγνοούν τόσο τις διαδικασίες όσο και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει την ιστορική αγορά Μουδιάνο - Ο πρώτος ενδιαφερόμενος για το 43,64%!

Την πώληση του ποσοστού 43,64%, που κατέχει εξ αδιαιρέτου στην ιστορική Αγορά Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ. '
Οπως επισημαίνεται στο συνοδευτικό κείμενο της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς η αγορά χτίστηκε το 1925, μεταξύ των σημερινών οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Ερμού, κι αποτελεί τη μεγαλύτερη διασωζόμενη του είδους στη Θεσσαλονίκη και ένα από τα ορόσημα της πόλης. Η αγορά είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, ενώ εντός αυτής υπάρχουν 124 διαμορφωμένα καταστήματα, η πλειοψηφία των οποίων είναι ανενεργά

Συντάξεις: Ξεκινάει η μεγάλη σφαγή -Περισσότεροι από 1.000.000 συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις ως και 40% -Ποιοι χάνουν -Παραδείγματα



Ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων επηρεάζει άμεσα περισσότερους από 1.000.000 συνταξιούχους. Οι μειώσεις που ισχύουν από 1η Ιουλίου θα γίνουν σε δύο δόσεις, ενώ τα ποσά που πρέπει να κρατηθούν αναδρομικά θα αφαιρεθούν από τις συντάξεις των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.
Οι μειώσεις θα γίνουν σε δύο κύματα. Το πρώτο κύμα θα πληγεί άμεσα με μειώσεις 8% ως 10% τον Αύγουστο (περίπου 312.000 άτομα). Τα ποσά που θα χάσουν οι συνταξιούχοι από τη σύνταξη του Αυγούστου είναι από 2 ως και 350 ευρώ ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/7/2016

           

                       
                      
             Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.