Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 20-7-2016



Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια, φαινόμενα που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Παγκόσμια εφεύρεση από πέντε Κρητικούς που σώζουν ζωές


 Παγκόσμια εφεύρεση από πέντε Κρητικούς που σώζουν ζωές

Την ώρα που ​η παιδεία στη χώρα καταρρέει. Την ώρα που ​μια ολόκληρη γενιά εγκαταλείπει την Ελλάδα άρον-άρον. Την ώρα που η κρίση οξύνεται, υπάρχουν κάποιοι νέοι άνθρωποι που, κόντρα σε όλο αυτό το μίζερο σκηνικό, επιχειρούν, καινοτομούν, εφευρίσκουν.
O Δρ. Βαγγέλης Σακκαλής, o Δρ. Γιάννης Ζαχαράκης, ο Δρ. Μανώλης Σπανάκης και οι υποψήφιοι διδάκτορες Ματθαίος Πεδιαδίτης και Γεώργιος Χριστοδουλάκης, είναι μια ομάδα ερευνητών, οι οποίοι έχοντας έδρα την Κρήτη, συμμετείχαν στο φετινό ​Disrupt, Startup ScaleUP, παγκόσμιο συνέδριο, για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, το οποίο διεξήχθη για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Δείτε γιατί χαμηλώνουμε τον ήχο στο ράδιο όταν ψάχνουμε κάτι στον δρόμο!



Έχετε προσέξει ποτέ ότι όταν οδηγείτε και ψάχνετε κάτι στον δρόμο σας, σχεδόν ασυναίσθητα κλείνετε τον ήχο του ραδιοφώνου, ή και τα παράθυρα για να έχετε απόλυτη ησυχία στην καμπίνα του αυτοκινήτου;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όλοι οι άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως προέλευσης, φύλου, ηλικίας και πνευματικής κατάστασης κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα;

Συνέχισέ το!

32635_487648237960443_960716207_n2


Πριν από χρόνια ένας σπουδαίος γιατρός ταξίδευε με την οικογένειά του στην έρημο με ένα τροχόσπιτο. Ξαφνικά, μετά από ένα απότομο τράνταγμα, το αυτοκίνητο στρίβει δεξιά στο πλάι του δρόμου.

Λάστιχο στον μπροστινό δεξί τροχό. Τα δίδυμα έχουν τρομάξει, η γυναίκα του προσπαθεί να τα ηρεμήσει. «Μην ανησυχείτε», τους λέει, «θα βάλω τη ρεζέρβα και θα συνεχίσουμε». Πράγματι, αλλάζει το λάστιχο με μεγάλο κόπο.

Μπορούν τα μυρμήγκια να διδάξουν δίκτυα στο MIT;

MIT ANTS mit

MIT: Πώς αποφασίζουν τα μυρμήγκια προς τα που θα μετακινήσουν τις φωλιές τους; Μπορεί το συγκεκριμένο ερώτημα να διδάξει ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά πανεπιστήμια; Οι επιστήμονες πληροφορικής αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για να συλλέξουν δεδομένα από κατανεμημένα δίκτυα αισθητήρων, και σύμφωνα με τους ερευνητές του MIT τα μυρμήγκια μπορούν να βοηθήσουν.MIT ANTS mit

ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX4-_sQxA3u7kmdpCeRCfie2UPgOrY74O6b9Lp6smXSbnAGEdjt35h1mD42GVSETb7DHCXnoSUCkBtvqMdDRXRrIEHERfyq4Wfeh-SufTDwzdEt4oBqhkR7u0ltwMg-2e-mavaEURIB6vQ/s400/13734738_947303805414963_103456051_n.jpg
Όλοι είδαμε δεκάδες χιλιάδες Τούρκους πολίτες να πλημμυρίζουν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και να δέρνουν, ακόμα και να αποκεφαλίζουν στρατιώτες. Όλοι υποθέσαμε ότι ευτυχώς ο λαός της Τουρκίας έσωσε τη δημοκρατία του. Ποιοι όμως ήταν όλοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμους;

Κλείνει στις 10 το βράδυ το Σέιχ-Σου υπό το φόβο πυρκαγιάς

Απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους Σέιχ-Σου, που περικλείεται από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων-Ασβεστοχωρίου-Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Χορτιάτη, εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Διακρίσεις μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2016

Με Χάλκινο Μετάλλιο και Εύφημη Μνεία επέστρεψαν οι δύο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη (μέλη της Εθνικής ομάδας) που συμμετείχαν στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ), που πραγματοποιήθηκε στο Χoνγκ Κoνγκ (Ιούλιος 2016).

Πρόκειται για τον Ρ. Τσιάμη (Α’ Λυκείου) που απέσπασε το Χάλκινο Μετάλλιο και τον Β. Γεωργιάδη (Β’ Λυκείου) που διακρίθηκε με Εύφημη Μνεία 

Πρόσφυγες κατασκηνώνουν στο ΑΠΘ για το "No Border Camp"!

Μετατρέπουν ανενόχλητοι τους χώρους του ΑΠΘ σε "hot spot"!

  • Δεκάδες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με πούλμαν από κέντρα φιλοξενίας στους χώρους που έχουν καταληφθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τους διοργανωτές του No Border Camp.
  • Eικόνα πλήρους ...αναρχίας στο κέντρο της πόλης.

Στη Γερμανία Ελληνες εφοριακοί για εντατικά μαθήματα.



  • Για να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή.


O Ευστάθιος Τσίρμπας βρίσκεται ήδη μία εβδομάδα στη Γερμανία. Ασχολήθηκε με κάτι που για τους... Γερμανούς αποτελεί κρυφό πάθος: την οργάνωση και τη δομή.
Ο κ. Τσίρμπας ανήκει στην πρώτη ομάδα εφοριακών που έφτασε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στα πλαίσια ενός προγράμματος μετεκπαίδευσης. Το πρόγραμμα του άρεσε, όπως λέει: «Η εβδομάδα αυτή ήταν πολύ ενημερωτική για εμάς και χρήσιμη».

ΠΟΕΔΗΝ: Σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία



Έλλειψη προσωπικού και ελλιπής χρηματοδότηση, που περιορίζει το φάσμα λειτουργιών και δραστηριοτήτων με επίπτωση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, διαπιστώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε νέα έρευνα της για τα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Τεκμήρια δύο ταχυτήτων στα αυτοκίνητα

Τεκμήρια διαβίωσης δύο «ταχυτήτων» στα αυτοκίνητα εξετάζει να υιοθετήσει το οικονομικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και να προσεγγίσει τα πραγματικά ποσά που δαπανά κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ κατά την διάρκεια όλου του χρόνου για το όχημά του.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες της «Αγοράς» ο τρόπος υπολογισμού των τεκμηρίων διαβίωσης στα αυτοκίνητα θεωρείται από τα κυβερνητικά στελέχη «απαρχαιωμένος» καθώς υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα με αποτέλεσμα να απορρέουν υπέρογκα ποσά στα ετήσια τεκμήρια διαβίωσης των αυτοκινήτων.

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για πώληση φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ

Υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τουςόρους και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία της υποκατηγορίας Φαρμάκων Γενικής Διάθεσης (ΓΕΔΙΦΑ), δηλαδή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) που θα μπορούν να πωλούνται και από σούπερ μάρκετ, υπό προϋποθέσεις. Ο κατάλογος των ΓΕΔΙΦΑ περιλαμβάνει 216 από τα συνολικά 1.582 ΜΗΣΥΦΑ.

Κλήρωση Super League: Ολόκληρο το πρόγραμμα της σεζόν 2016/17 -Τα ντέρμπι

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (18/7) η κλήρωση της Super League για τη σεζόν 2016-17 με την πρώτη αγωνιστική να μην έχει κάποιο μεγάλο παιχνίδι καθώς εδώ και χρόνια υπάρχει η πρόβλεψη από τη διοργανώτρια αρχή ώστε τα ντέρμπι να γίνονται αργότερα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν θα διεξαχθεί την 6η αγωνιστική ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ενώ το "αιώνιο" ντέρμπι θα γίνει την 10η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/7/2016

          

                       
                      
         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.