Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Διακρίσεις μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2016

Με Χάλκινο Μετάλλιο και Εύφημη Μνεία επέστρεψαν οι δύο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη (μέλη της Εθνικής ομάδας) που συμμετείχαν στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ), που πραγματοποιήθηκε στο Χoνγκ Κoνγκ (Ιούλιος 2016).

Πρόκειται για τον Ρ. Τσιάμη (Α’ Λυκείου) που απέσπασε το Χάλκινο Μετάλλιο και τον Β. Γεωργιάδη (Β’ Λυκείου) που διακρίθηκε με Εύφημη Μνεία 



Οι δύο μαθητές είχαν συμμετάσχει, δύο μήνες νωρίτερα (Μάιος 2016), στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία, όπου κατέκτησαν το Αργυρό και Χάλκινο Μετάλλιο αντίστοιχα. 

Επίσης ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Ορφέας Πλοιαρίδης, κατέκτησε Xάλκινο Mετάλλιο στην 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (JBMO 2016) για μαθητές Γυμνασίου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ζλάτινα της Ρουμανίας, (Ιούνιος 2016).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική φάση «Αρχιμήδης» της 33ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, 11 μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη κατέκτησαν 3 χρυσά, 6 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια, ενώ έξι μαθητές επιλέχτηκαν να στελεχώσουν ως κύρια ή αναπληρωματικά μέλη την Εθνική ομάδα που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς. 

Στην Α’ φάση «Θαλής» του διαγωνισμού διακρίθηκαν 75 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, ενώ στη Β΄ φάση «Ευκλείδης» 25 μαθητές


(από αριστερά όπως βλέπουμε τη φωτογραφία): Ο Β. Γεωργιάδη και ο Ρ. Τσιάμης με τα Μετάλλια τους και την Ελληνική σημαία κατά την επιστροφή τους από τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου