Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Καιρός: για Τρίτη 19-7-2016



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και κάνει δυναμικά αισθητή την παρουσία του.
Αργά ή γρήγορα, έρχεται για τον καθένα η στιγμή που θα μπορέσει έστω και για λίγο, να αποδράσει από την καθημερινότητα και να βρεθεί μόνος ή με την οικογένεια του σε κάποιον προορισμό για λίγη ξεκούραση και ανανέωση των δυνάμεων του για τον χειμώνα που ακολουθεί.

Υπάρχει ένα ανεξάρτητο ενεργειακά «οικοχωριό» 50 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη!

http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/07/xorio-skala-2.jpg


Ένα εναλλακτικό οικοχωριό έχει στηθεί 50 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, στις παρυφές ενός δάσους από βελανιδιές  κοντά στο Ζαγκλιβέρι. 

Έρχονται κατ’ οίκον έλεγχοι της Εφορίας συνοδεία Εισαγγελέα

Με εντολή Εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού θα
διενεργεί εφεξής η φορολογική διοίκηση επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους στις κατοικίες του φορολογουμένων.

Με το μίνι – φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή επέρχονται αλλαγές στο νόμο 4174/2013, βάσει του οποίου διενεργούνται τα τελευταία χρόνια οι φορολογικοί έλεγχοι, με τις νέες παρεμβάσεις να καθιστούν ευκολότερο το έργο των εφοριακών.

Καθεστωτική η ανοχή της κατάληψης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

FullSizeRender_1-horz
Ευτυχώς που μας έτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία, για να ξεχαστεί το ειδησεογραφικό εξάμβλωμα της κατάληψης του πανεπιστημιακού περιβόλου στην Θεσσαλονίκη. Κάποια πράγματα μοιάζουνε θεόσταλτα για τους θεομπαίχτες.

Το σώσαμε. Γιατί ήταν ακραίος ο εξευτελισμός μας, να παρουσιάζεται το γεγονός, χωρίς να στιγματεί η δράση.

13 Ἱουλίου 2016 καί μετά τήν οἰκουμενιστική Σύνοδο τῆς Κρήτης 2016, ἱδρύθηκε τό Συμβούλιο τῶν Θρησκειῶν στό Μόναχο! Τυχαῖο;...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWbZyyVsY4yat9T22cS7_Mgaw4RRtkQ3jQk0lz9AGDJhic_VW93bVR_vwHnQnFAAVixMpynZABwzTxrDGe8B6C93V2Iq99WBekQMkCKFqy4DF6ffGW_ueh3uW5gr4YRwLA6zlDGOITFJs/s320/99999999999999.jpg

Στις 13 Ιουλίου 2016 ιδρύθηκε στο Μόναχο το Συμβούλιο των Θρησκειών Μονάχου με τη συμμετοχή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, της ευαγγελικής εκκλησίας, της Ορθοδοξου εκκλησίας, της κοπτικής εκκλησίας, του ισλάμ, του ιουδαισμού και του βουδισμού.

Ανοιξε η «κάνουλα»: Πλημμύρισαν με 6.500 πρόσφυγες μέσα σε λίγες ώρες τα νησιά του Αιγαίου!

MitiliniLathro
Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
του Πέτρου Αναστασίου
Χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Συρία κλπ. κατακλύζουν και πάλι τα νησιά του Αιγαίου, μετά το αιματηρό τουρκικό πραξικόπημα και την εξίσου αιματηρή καταστολή του στην Τουρκία.

ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ «ΦΤΕΡΑ» 40 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ


ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ «ΦΤΕΡΑ» 40 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ όλα τα ελληνικά και διεθνή κανάλια έδειχναν σκηνές από τον οργισμένο κόσμο στην Τουρκία να αιχμαλωτίζει και να ξυλοκοπά τούς στρατιώτες-πραξικοπηματίες, μια άλλη εικόνα που διαδραματίζονταν την ίδια στιγμή πέρασε απαρατήρητη, αλλά έδειχνε το μέγεθος των συνεπειών από την περιπέτεια του αποτυχημένου κινήματος που θα στοιχήσει πολύ ακριβά στο επόμενο χρονικό διάστημα στην γειτονική χώρα.

Κλιματιστικό και μωρό: Είναι επικίνδυνο ή όχι;

Είναι επικίνδυνο το κλιματιστικό ή όχι τελικά; Πολλοί είναι οι γονείς που ρωτούν συχνά τον/την παιδίατρό τους για το εάν μπορούν να κάνουν χρήση του κλιματιστικού, φοβούμενοι μην κρυώσει το μικρό τους.

Οι περισσότεροι γιατροί, συστήνουν στους γονείς να χρησιμοποιούν κλιματιστικό μόνο όταν κάνει πολλή ζέστη. Επίσης, ενημερώνουν όταν μπαίνει σε χρήση το κλιματιστικό να μην είναι χαμηλή η θερμοκρασία του, δηλαδή να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου (εξαρτάται και από τη θερμοκρασία του χώρου).

Ιγνατίου: Μπροστά στο σκάνδαλο της Siemens, τα υπόλοιπα είναι… οδοντογλυφίδες

Mihalis_Ignatiou-1-850x563
Τις τεράστιες διαστάσεις του σκανδάλου της Seimens για το ελληνικό πολιτικό σύστημα καταγράφει και αναδεικνύει ο Μιχάλης Ιγνατίου, με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”.
Μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος επισημαίνει τα εξής:

Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ από σήμερα



Στάσεις εργασίας λόγω της μη καταβολής της μισθοδοσίας του Ιουνίου , θα πραγματοποιήσουν από αύριο οι Εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν:
-  στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00΄ π.μ. και από τις 21:00΄μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας,

Ντόμινο καταλήψεων στις Σχολές του ΑΠΘ..





  • "Έπεσε"και η Φιλοσοφική ...ακολουθεί η Θεολογική.
  • Μπάχαλο και απόλυτη αναρχία στο κέντρο της πόλης..


Διάσταση απόψεων εκδηλώνεται μεταξύ Eισαγγελίας και αστυνομικών αρχών της Θεσσαλονίκης για τον τρόπο αντιμετώπισης των "αναρχικών" καταληψιών του No Border Camp στο ΑΠΘ, με την πρώτη να απαιτεί την άμεση...εφαρμογή όσων προβλέπονται από τον νόμο. 

Αφορολόγητο μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές από φέτος

Μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές θα χτίζεται το αφορολόγητο ενώ σταδιακά όλες οι επιχειρήσεις ακόμη και τα περίπτερα θα υποχρεωθούν έχουν συσκευές POS.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας το ''Βήμα της Κυριακής'', οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο που αναμενέται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή έως τις 5 Αυγούστου, αφορούν και στο χτίσιμο του αφορολόγητου τη φετινή χρονιά. Ειδικότερα, και για το 2016 θα μετρήσουν για το χτίσιμο του αφορολόγητου μόνο αποδείξεις με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με e-banking.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/7/2016

          

                       
                              
            Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.