Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Καιρός: για Τρίτη 19-7-2016



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στην Δυτική Ελλάδα από 18 έως 32, στη Νότια Ελλάδα από 22 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29 βαθμούς με εξαίρεση τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και τις νότιες ακτές της Κρήτης όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 βαθμούς και τα Δωδεκάνησα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ τα το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Σαρωνικό μέτριοι 5 μποφόρ και στο νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου