Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 10-7-2016



Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά. Μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις υπάρχει στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, «Η λίμνη των Κύκνων», από το φημισμένο «Russian Ballet Theater», παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 59ου φεστιβάλ Φιλίππων, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων (ώρα έναρξης 21:30). 
«Η λίμνη των Κύκνων», η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο).

Η ηχορύπανση χτυπά «κόκκινο» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -Ποιες είναι οι πιο θορυβώδεις περιοχές

Χιλιάδες πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκτίθενται, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, σε υψηλά επίπεδα θορύβου, υπερδιπλάσια εκείνων που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Από τις μετρήσεις που πραγματοποιούνται για την κατάρτιση χαρτών θορύβου στην Ελλάδα προκύπτουν σοβαρά στοιχεία για την ηχορύπανση στις μεγάλες πόλεις της χώρας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους». Στην κορυφή της λίστας από πλευράς ηχορύπανσης βρίσκονται η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η οδός Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και η λεωφόρος Κηφισίας στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Η πολύωρη χρήση υπολογιστή βλάπτει το ανοσοποιητικό


ImageHandler-3

Αν κάθεστε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, τότε μπορεί να βλάψετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα αφού γίνεστε πιο ευάλωτοι στον ιό της της γρίπης και του απλού κρυολογήματος, σύμφωνα με έρευνα Ουαλών επιστημόνων.

«Η φωτογραφία της ημέρας» της NASA έρχεται από τα Χανιά


«Η φωτογραφία της ημέρας» της NASA έρχεται από τα Χανιά  - Media

H φωτογραφία του γηραιότερου ελαιόδεντρου στα Χανιά (και ίσως στο κόσμο), την οποία τράβηξε ο αστροφωτογράφος Χρήστος Κοτσαύτης εντυπωσίασε την Nasa, η οποία την δημοσίευσε ως Earth Science Picture of the Day. 
Πρόκειται για την περίφημη αρχαία ελιά στις Βούβες. «Μπορεί να είναι το παλαιότερο δέντρο στον κόσμο και συνεχίζει να παράγει ελιές μέχρι και

Χαρτί τέλος στο Δημόσιο, έγγραφα μόνο ηλεκτρονικά


Χαρτί τέλος στο Δημόσιο, έγγραφα μόνο ηλεκτρονικά

Ποσό της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ μπορεί άμεσα να εξοικονομήσει για τα έτη 2017-2018 το Δημόσιο μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και εγγράφων. Την εκτίμηση αυτή έχει κάνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προωθώντας τη νομοθετική ρύθμιση για τη διαδικασία έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και άλλων εγγράφων στο Δημόσιο αποκλειστικά μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Ειδομένη: Αποζημιώσεις 100.000 ευρώ αξιώνουν οι κάτοικοι



Αποζημιώσεις επιδιώκουν να πάρουν οι κάτοικοι της Ειδομένης, των οποίων οι ιδιοκτησίες ή οι καλλιέργειες επλήγησαν από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δήλωση αυτή προχώσησε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, με αφορμή τις συναντήσεις που είχε προ ημερών με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον γενικό γραμματέα Μετανάστευσης Βασίλη Παπαδόπουλο.

6 βασικές συμβουλές για τις θερινές εκπτώσεις από τον Συνήγορο του Καταναλωτή


6 βασικές συμβουλές για τις θερινές εκπτώσεις από τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 αρχίζει στη χώρα μας η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016.
Είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την περίοδο των εκπτώσεων για να προμηθευθούμε προϊόντα που ενδεχομένως δεν είναι εύκολο να τα αποκτήσουμε στην αρχική τους τιμή.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Business-Storm
Η όποια οικονομική ανάπτυξη, θα πρέπει να εξετάζεται από την οπτική του τόπου που μένει κάποιος μόνιμα.
Εμάς, αλλά πιστεύω και όλους εκείνους που είναι ριζωμένοι μόνιμα, σ’ αυτόν εδώ τον τόπο και τον αγαπούν, μας ενδιαφέρει
εκείνη η οικονομική ανάπτυξη που θα δημιουργήσει πλούτο για τους διαμένοντες εδώ, που επενδύουν εδώ, εργάζονται εδώ και καταναλώνουν εδώ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ Θ Α Ψ Ο Υ Ν! «ΜΠΟΥΚΑΡΕ» Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ! ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ! (Ακούς Στουρνάρα;)

1
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ Θ Α Ψ Ο Υ Ν! «ΜΠΟΥΚΑΡΕ» Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ! ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ! (Ακούς ρέ Στουρνάρα;)
ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΑΝ (ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ!) ΣΤΗΝ Ε.Ε.!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ, ΕΧΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ!!! Η ‘Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα’ απείλησε χθές Τετάρτη (6η Ιουλίου 2016) την Σλοβενία,

Εδώ γελάμε.....

Αποτέλεσμα εικόνας για γελιο



Δύο άτακτα αδέρφια

    

Κάποτε ήταν δύο πολύ άτακτα αδελφάκια . Η μαμά τους δεν τα άντεχε άλλο και αποφάσισε να τα ...
πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει.
    Ο παπάς πήρε το μικρότερο αδελφό, του πρόσφερε καρέκλα και του έκανε την πρώτη ερώτηση: " Πού είναι ο Θεός;".
    Ο μικρός κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά, αλλά δεν έδωσε απάντηση.

Ποιοι δικαιούνται να λάβουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Ποιοι δικαιούνται να λάβουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της πρώτης φάσης του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (εφεξής πρόγραμμα ή Κ.Ε.Α.) είναι ένα νέο προνοιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Βάσεις 2016: Με 18.500 «ξεκλειδώνει» η Ιατρική - Ιστορικό χαμηλό για τα Παιδαγωγικά


Βάσεις 2016: Με 18.500 «ξεκλειδώνει» η Ιατρική - Ιστορικό χαμηλό για τα Παιδαγωγικά


Στο Πανεπιστήμιο ακόμα και με 9.000 μόρια - Δείτε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2016

Μόλις πενήντα πέντε αριστούχοι με πάνω από 19.500 μόρια – Μεγάλη πτώση των βάσεων σε Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές, Οικονομικές Σχολές και τμήματα Πληροφορικής – «Βατερλό» στις Παιδαγωγικές

Έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας με θέμα: Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλους


Έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας με θέμα: Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλους

Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, η Φιλοσοφική Εταιρεία της Κύπρου και άλλες Επιστημονικές Ενώσεις, Εταιρείες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σας γνωστοποιεί ότι αύριο Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 21.00 μ.μ., θα γίνει η πανηγυρική έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας
με θέμα: H Φιλοσοφια του Αριστοτελους στο Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/7/2016

           

                      Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.