Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 9-7-2016



Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, αναμένεται το Σαββάτο 9 Ιουλίου 2016. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς έως μέτριοι και μόνο σε περιοχές του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου θα είναι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Αυτό ήταν το περίφημο «ζευγάρι της Αγίας Παρασκευής»


Αυτό ήταν το περίφημο «ζευγάρι της Αγίας Παρασκευής»

Στην παλιά Αθήνα, κοντά στο Θησείο, υπήρχε κάποτε η συνοικία της Αγίας Παρασκευής, που δεν υπάρχει σήμερα. Σε κάποιο σπιτάκι κατοικούσε ένα ανδρόγυνο: Ο Θάνος και η Παγώνα Παγιαυλή. Ο κόσμος τους έβλεπε και τους ζήλευε, γιατί έμοιαζαν «σαν δύο αληθινά πιτσουνάκια», όπως γράφει ένας παλιός χρονικογράφος. Το ζευγάρι αυτό είχε γίνει υπόδειγμα για τους άλλους παντρεμένους κι όλοι προσπαθούσαν να μιμηθούν το «ανδρόγυνο της Αγίας Παρασκευής».

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για 145.000 δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για 145.000 δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων


Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που έχουν χορηγηθεί σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

4,3 ΔΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2015




ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ! 
Για κάθε κάτοικο στην Ελλάδα αντιστοιχούν 363 σακούλες το χρόνο, 50% περισσότερο από τις μετρήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2010 ανάμεσα στις 19 χώρες με τα διαθέσιμα στοιχεία...
Το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, που δημοσιεύει και τα στοιχεία με αφορμή τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν, καθώς με βάση ευρωπαϊκή οδηγία πρέπει να περιοριστεί δραστικά η κατανάλωση, σημειώνει:

ΣΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ OI ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ



Πάνω από 10 εκατ. επιτυχημένες συναλλαγές με τη χρήση καρτών επεξεργάστηκε τον Ιούνιο το δίκτυο τερματικών (POS) τηςCardlink. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το δίκτυο της Cardlinkεπεξεργάζεται τόσο μεγάλο αριθμό...
συναλλαγών μέσα σε διάστημα ενός μηνός, ενώ το πλήθος αυτό αντιστοιχεί σε μηνιαίες συναλλαγές ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ, το οποίο επίσης αποτελεί νέο ρεκόρ για το δίκτυο της Cardlink.

Ανεκδοτάρα, για να πάει καλά η μέρα !!!







Ένας Αμερικάνος τουρίστας έρχεται στην Θεσσαλονίκη και μπαίνει σε ένα ταξί για να κάνει το γύρο
της πόλης. Ο ταξιτζής τον πηγαίνει πρώτα στην Καμάρα και ο Αμερικάνος την βλέπει και λέει στον ταξιτζή: 
- "Τι είναι αυτό; Χαρά στο πράγμα. Εμείς στην Αμερική αυτό το χτίζουμε σε δύο μέρες."
Περνάνε από την Ροτόντα, την βλέπει ο Αμερικάνος και λέει στον ταξιτζή:
- "Τι είναι αυτό; Χαρά στο πράγμα. Εμείς στην Αμερική αυτό το χτίζουμε σε τρεις μέρες."
Περάσανε ακόμη από πολλά αρχαία οικοδομήματα και ο Αμερικάνος τον χαβά του....

Εγνατία Οδός: Διόδια στις εισόδους της χώρας τα επόμενα χρόνια



Δεδομένη είναι η λειτουργία διοδίων στις εισόδους της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Απόστολο Αντωνούδη, ενώ σήμερα το πρωί τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία ο σταθμός διοδίων του Προμαχώνα.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη χώρα.

Η "αριστερή" Ελλάδα παρέχει δωρεάν παραθεριστικές κατοικίες σε λαθρομετανάστες-πρόσφυγες την ώρα που άστεγη οικογένεια Ελλήνων με τρία ανήλικα ζει σε χαρτόκουτες.(βίντεο)


From HEIL GAP (or mind the GAP)

Από τον ελληνικό διαδίκτυο :

Δήμος Αθηναίων: Νοικιάζει 200 διαμερίσματα για τους πρόσφυγες.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε ανοικτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να νοικιάσουν διαμερίσματά τους ή να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους πρόσφυγες ...

Τι πρέπει να κάνουμε αν το αυτοκινητό μας πέσει στο νερό

Αν το όχημα στο οποίο επιβαίνετε βρεθεί ξαφνικά στο νερό, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το όχημα θα επιπλεύσει για μικρή χρονική περίοδο πριν το βάρος της μηχανής το τραβήξει στο βυθό. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό και στους επιβαίνοντες αν παραμείνουν ήρεμοι και ακολουθήσουν τις σωστές διαδικασίες να βγουν απο αυτό, ζωντανοί.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 13.730 ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



ΒΓΗΚΑΝ ΔΥΟ ΛΙΣΤΕΣ, Η ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγο στο διαδίκτυο τα ονόματα 13.730 μεγαλοοφειλετών του δημοσίου. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και...

Τι αλλάζει για «πλαστικό χρήμα», αδήλωτα κεφάλαια και φόρους στα τσιγάρα



  • Με το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα θα συνδεθεί το «χτίσιμο» του έμμεσου αφορολόγητου
  • Κίνητρα αλλά όχι πλήρης φορολογικής αμνηστία το δέλεαρ για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.
Να καταθέσει άμεσα το...νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα, το οποίο θα καθορίζει και το ύψος των απαιτούμενων αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν

Δείτε πόσα δισεκατομμύρια ευρώ χρωστά το ελληνικό Δημόσιο σε ιδιώτες


money-591x350

Στα 5,770 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Μάιο του 2016, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τουΔημοσίου προς τους ιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση 250 εκατ. ευρώ έναντι του Απριλίου (5,520 δισ. ευρώ).
Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες ανήλθαν σε 3,067 δισ. ευρώ έναντι 2,875 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αρχίζουν οι αιτήσεις για 3.737 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους



Αρχίζει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν, από τις 12 το μεσημέρι της 11ης Ιουλίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου,

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/7/2016


                

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.