Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 6-7-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.

ΕΡΕΥΝΑ: ΕΤΣΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ...

https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/07/enoples_dynameis_katadromeis_navy.jpg?w=750&h=518

Οι άνθρωποι του ανορθόδοξου πολέμου.
Η μεγάλη έρευνα του STAR με την υπογραφή του Τάσου Τέλογλου για την εκπαίδευση των ανδρών των ελληνικών ειδικών δυνάμεων (1/7/2016)

Πριν από μερικούς μήνες, τον Δεκέμβριο του 2015, το ΓΕΕΘΑ έδωσε άδεια στο STAR και του επέτρεψε να αποκτήσει πρόσβαση στην εκπαίδευση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων.

«ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ» ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ αποτσίγαρα οι παραλίες μας – 13,5 τόνους καθάρισαν εθελοντές


beach.jpg

Τα απορρίμματα τα μάζεψαν σε 9 μέρες εθελοντές, μέσα στον Μάιο. Φανταστείτε τι θα συμβαίνει μετά το καλοκαίρι…
Στην περισυλλογή 13,5 τόνων απορριμμάτων, όπου οι μεγαλύτερες ποσότητες ήταν αποτσίγαρα και πλαστικά, προχώρησαν οι εθελοντές της HELMEPA στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στη χώρα μας το διάστημα 6 - 15 Μαΐου 2016.

Μεταλλαγμένα κρέατα παντού - Το κόλπο απόλυτου ελέγχου των τροφών (vid)

http://www.liakonews.gr/media/k2/items/cache/62215c26e16ac37d25052e6a5e5d0b23_XL.jpg

Στις 5 Ιουλίου 1996, η Ντόλυ το πρόβατο κλωνοποιήθηκε στην Σκωτία για να το δει ο κόσμος.

20 χρόνια αργότερα, η κλωνοποίηση για αγροτική χρήση γίνεται σε πολλές περιοχές του κόσμου, απειλώντας πλέον και την Ευρώπη.

Αρχαία ελληνικά ανέκδοτα που προσφέρουν γέλιο αλλά και προβληματίζουν.




    Τα αρχαία ελληνικά ανέκδοτα, εκφράζουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και προσφέρουν εκτός από γέλιο, γνώση και προβληματισμό... 
    Παραθέτουμε μερικά από αυτά:
1. Ο Μ. Αλέξανδρος έστειλε στο Φωκίωνα 100 τάλαντα. Ο Αθηναίος πολιτικός ρώτησε τους ανθρώπους που του έφεραν το μεγάλο αυτό ποσό: “Γιατί ο Αλέξανδρος διάλεξε εμένα απ’ όλους τους Αθηναίους για να μου χαρίσει 100 τάλαντα; “
Οι απεσταλμένοι απάντησαν: «Γιατί μόνο εσένα θεωρεί έντιμο άνθρωπο».

Facebook: 10.000 θύματα μόλυνσης σε 48 ώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, από κακόβουλο λογισμικό

Δυστυχώς, όσο εξυπηρετικά κι αν είναι τα μέσα και οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, συχνά γίνονται «εργαλεία» στα χέρια των επίδοξων κυβερνο-εγκληματιών, χρησιμοποιούμενα ως κεντρικοί άξονες μετάδοσης κακόβουλου λογισμικού. Μάλιστα, λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσής τους, η διάδοση «ιών» και ψηφιακών επιθέσεων, είναι ραγδαία και πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας της Kaspersky Lab αποκάλυψε μια επίθεση με κακόβουλο λογισμικό, που οδήγησε στην εξαπάτηση περίπου 10.000 χρηστών του Facebook απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι οδηγούνταν στη «μόλυνση» των συσκευών τους.

Η χώρα πεθαίνει...

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η πολιτική ζωή ως να βρισκόμαστε στο 2009, ως να μη συμβαίνει τίποτα αρνητικό ή δυσάρεστο σ’ αυτήν τη χώρα... 



  • Άρθρο του κ.Μ.Ιγνατίου


Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να σπαράσσεται από την οικονομική κρίση, οι πολίτες να βρίσκονται στο ύστατο σημείο πριν από το έμφραγμα, και οι ταγοί του... πολιτικού κόσμου περί άλλα να τυρβάζουν.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ίσως καταστρέφει κύτταρα του στόματος.



  • Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες, έκαναν πειράματα με καλλιέργειες κυττάρων σε εργαστηριακές συνθήκες και παρατήρησαν ότι οι τοξικές ουσίες και τα νανοσωματίδια που περιείχε ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου οδήγησαν στο θάνατο 85% των κυττάρων.

Ψαλιδισμένες οι επικουρικές από Σεπτέμβριο. Πλαφόν στις κύριες

Μόνο για ένα μήνα ακόμη θα μείνουν «ακούρευτες» οι επικουρικές συντάξεις όσων παίρνουν συνολικά άνω των 1.300 ευρώ από κύρια και επικουρική, όπως και των υψηλοσυνταξιούχων που παίρνουν κύρια πάνω από 2.000 ευρώ. 
Το ψαλίδισμα θα ξεκινήσει με τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου. Περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα πάρουν επικουρικές μειωμένες έως και κατά 40%, ενώ στις κύριες άνω των 2.000 ευρώ το κούρεμα θα είναι οριζόντιο.

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης



Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν σε 4.056. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 356 (ποσοστό 8,78 %). Για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ οι αιτήσεις ανήλθαν σε 149 και ικανοποιήθηκαν 90 (ποσοστό 60,40 %).

Ποια είναι τα 5 πιθανά λάθη στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Πέντε διαφορετικών ειδών ελέγχους πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι στα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα λάβουν εντός του Αυγούστου στους λογαριασμούς τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, καθώς έτσι μπορεί να εντοπίσουν τυχόν λάθη και να τα διορθώσουν εγκαίρως, ώστε να μην χρεωθούν αδίκως με υπέρογκα ποσά.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, τα πέντε σημεία που πρέπει να ελεγχθούν είναι τα εξής:

Με "πειραγμένες" αντλίες 1 στα 3 βενζινάδικα..



  •  Πού βρέθηκαν

"Λαβράκι" έβγαλαν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι -με μυστικό αυτοκίνητο- του υπουργείου Οικονομικών σε βενζινάδικα....της Αττικής καθώς αποκάλυψαν ότι ένα στα τρία έχει "πειραγμένες" αντλίες.

Ο άνθρωπος στα... άκρα: Πόσο μπορεί να αντέξει δίχως οξυγόνο, νερό, τροφή ή ύπνο;


  • Οι άνθρωποι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πιο δυσμενείς συνθήκες, να ξεπεράσουν τεράστια προβλήματα υγείας, να κάνουν πραγματικούς άθλους.
  • Ολα αυτά, αν έχουν πρόσβαση σε κάποια στοιχεία... ζωτικής σημασίας.

"Ψήνονται" νέα τέλη κυκλοφορίας



  • Στην τελική ευθεία έχει μπει η επεξεργασία σεναρίων για τα τέλη κυκλοφορίας που πρόκειται  να πληρώσουν οι φορολογούμενοι φέτος για να έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους το 2017.
Τα σενάρια επεξεργάζεται ειδική επιτροπή που έχει...συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών και σύντομα πρόκειται να παραδώσει το πόρισμα με τις προτάσεις της στο οικονομικό επιτελείο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/7/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.