Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 3-7-2016



Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 16 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 36 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

ΣΟΚ - Δεν θα πιστέψετε πόσος θα είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2080!


ellada

Όποιος διαβάζει την πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2080 καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ασύλληπτο νούμερο, αδιανόητο και φοβερά αποκαρδιωτικό...
Με βάση τα στατιστικά των γεννήσεων- θανάτων από το 2011 και μετά, αλλά και με βάση τη μαζική μετανάστευση νέων και οικογενειών στο εξωτερικό, η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο δημογραφικής κατάρρευσης.

ΣτΕ: Παράνομη και αντισυνταγματική η αποχή των δικηγόρων

ste
Αντισυνταγματική και παράνομη έκρινε ,σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων που ξεκίνησε από 12 Ιανουαρίου 2016 και συνεχίζει έως σήμερα.
Συγκεκριμένα,σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών , η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάνθηκε , σύμφωνα με πληροφορίες , ότι οι επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές αποχές που αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους - το τελευταίο διάστημα έχουν μετατραπεί σε στοχευμένη αποχή- έχουν λάβει το χαρακτήρα αποχής διαρκείας, κάτι που δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συβάσεις.

Αυτός είναι ο νέος εκλογικός νόμος: Απλή αναλογική, ψήφος στα 17 και κατάργηση του bonus των 50 εδρών

Απλή αναλογική με όριο εισόδου στη Βουλή το 3% προτείνει η κυβέρνηση - Διατηρεί τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών - Διαβάστε τα τέσσερα άρθρα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ

Η Γερμανία διαλύει ξανά την Ευρώπη

mazis-germany-2
Οι τεράστιες ευθύνες του Βερολίνου
Γράφει ο Ιωάννης Θ. Μάζης*
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εις το Ηνωμένο Βασίλειο έτυχε πολλών ερμηνειών από εγκύρους αναλυτές:
Η άνοδος της ακροδεξιάς και του«έκπαλαι γνωστού βρετανικού νεοναζισμού» είναι το αίτιον, είπαν ορισμένοι.
Η ξενοφοβία και ο βρετανικός εθνικισμός ευθύνονται, εθεώρησαν άλλοι.

Μόνο στην Ελλάδα αυτά – Πήραμε το 2005 τα τανκ και το 2016 μας έφεραν τα βλήματα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisu2e6qH2VEXGQr6byBcm-CWNR80a8yZrOVNXWXAJRpWD4uVB9hv8zpTm23Pyxx-O4iij-9zag3gxcNViUyYW-F4_DTBMmkSZzQw_grFfzWynlN_8KiXjPLj_NOjYM5I7o9ZgchWZuhQI/s1600/8329690_orig__article.jpg
Τέλος λαμβάνει ένα απίστευτο εξοπλιστικό σκάνδαλο. Μετά από δέκα χρόνια, τα τανκς τύπου Leopard επιτέλους αποκτούν πυρομαχικά (!).
Το ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι «ολοκληρώθηκε η παραλαβή νέων βλημάτων 120 χιλιοστών για τα άρματα Leopard, μέσω Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ – Γερμανίας.

Άνοδος της Αγγλικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου.Είπατε τίποτα ;


Αναρωτιόμαστε που κρύφτηκαν όλοι αυτοί οι οικονομολογούντες-τηλεπερσόνες που με βαρύγδουπο και πολύξερο στόμφο, προφήτευαν την καταστροφή της Βρετανικής οικονομίας μετά το Brexit, αναδεικνύοντας μια μικρή και προσωρινή, όπως αποδεικνύεται, πτώση της Αγγλικής λίρας έναντι των άλλων νομισμάτων όπως και του Βρετανικού Χρηματιστήριου.

Επίθεση Ραμσάουερ σε φωτορεπόρτερ: «Μην με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!»




Έλληνας φωτορεπόρτερ δέχτηκε ρατσιστική φραστική επίθεση από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει η Αυγή, κατά τη στιγμή της φωτογράφησης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά, λέγοντάς του: «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ Eθνοκάθαρση με την χρήση των ΑΤΜs!


tra-1_1


H κυβέρνηση κανακεύει τους νέους, ρίχνει στον Καιάδα τους συνταξιούχους

Μυστικοί σύμβουλοι των Τσίπρα-Καμμένου πίσω από την (και) ιδεολογική επιλογή

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιλογή της “Εθνοκάθαρσης” του επιχειρεί η κυβέρνηση. Είναι μια επιλογή σοφά μελετημένη η οποία αποκαλύπτει την ύπαρξη μυστικών συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Δελφίνια εμφανίστηκαν και πάλι στα νερά του Θερμαϊκού

Μια ευχάριστη περίμενε τους επισκέπτες της παραλίας Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωί. Μία παρέα πανέμορφων δελφινιών έκανε την εμφάνισή της λίγα μέτρα από το παραλιακό μέτωπο.
Γοητευμένοι οι περαστικοί έσπευσαν να απαθανατίσουν το όμορφο θέαμα με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης


Ποιοι δικαιούνται επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Εργασίας η εγκύκλιος για την καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα

1. Τροποποιήθηκαν οι προϋποθέσεις για χορήγηση σύνταξης από τον ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Και ελικόπτερα στην τροχονομική επιτήρηση της διαδρομής Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική



Τη διάθεση ελικοπτέρων για την τροχονομική επιτήρηση και επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, ειδικά σε δρόμους που οδηγούν προς τη Χαλκιδική και εμφανίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία

«Σε 2,5 χρόνια από τώρα θα τεθεί σε λειτουργία», διαβεβαιώνουν ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι σε 2,5 χρόνια από τώρα θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, διατύπωσε ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στην επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, η δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Πρωταθλήτρια στην ανεργία παραμένει η Ελλάδα



Το μέσο ποσοστό ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2016 ήταν στο 10,1% του πληθυσμού, έναντι 11% που ήταν τον Μάιο του 2015, σύμφωνα με τη Eurostat και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία στον τομέα της ανεργίας, η οποία, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Μάρτιος 2016), ήταν στο 24,1%, έναντι 25,7% τον Μάιο του 2015.

Συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια που είναι εκτός σχεδίου

Αυξημένος θα είναι ο λογαριασμός του φετινού ΕΝΦΙΑ που θα λάβουν τον Αύγουστο περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού στον συμπληρωματικό φόρο εντάσσονται για πρώτη φορά όλα τα αγροτεμάχια, ενώ το αφορολόγητο όριο μειώθηκε στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ και αυξήθηκαν οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/7/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.