Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Και ελικόπτερα στην τροχονομική επιτήρηση της διαδρομής Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική



Τη διάθεση ελικοπτέρων για την τροχονομική επιτήρηση και επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, ειδικά σε δρόμους που οδηγούν προς τη Χαλκιδική και εμφανίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Το μέτρο θα ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου. Πρόκειται για πιλοτικό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-υπουργείο Υγείας και θα εφαρμόζεται τα Σαββατοκύριακα κατά τη θερινή περίοδο, όταν προκύπτει ανάγκη αυξημένης επιτήρησης, αλλά και άμεσης παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.
Στο μεταξύ, σε ομιλία του την Παρασκευή προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τόσκας έδωσε συγχαρητήρια για την επιχείρηση εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών στην Ειδομένη. Υπογράμμισε ότι η εκκένωση αυτή έγινε κατά τρόπο υποδειγματικό και χωρίς την άσκηση βίας, σημειώνοντας ότι απέσπασε ευμενή σχόλια διεθνών οργανισμών, οι οποίοι συνηθίζουν να ασκούν έντονη κριτική.
Έδωσε, επίσης, συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχάρη τους πυροσβέστες για την κατάσβεση της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου