Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Καιρός: για Σάββατο 2-7-2016



Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα στη Μακεδονία, περιμένουμε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016. Τις θερμές ώρες της ημέρας όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Λαγκάρντ: Μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα!

  • Σπουδαία ιδέα χαρακτήρισε τη μόνιμη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που συμμετείχε στο «Φεστιβάλ ιδεών Άσπεν, στο Κολοράντο, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, με άλλους ηγέτες και σημαντικές προσωπικότητες.

Θεσσαλονίκη: Άριστα βάζουν στην πόλη οι τουρίστες


Θεσσαλονίκη: Άριστα βάζουν στην πόλη οι τουρίστες

Την επιλέγουν γιατί έχει προσωπικότητα. Η κουζίνα της ξεχωρίζει και δεν σε κάνει ποτέ να πλήττεις. Μια πόλη με φιλόξενους κατοίκους και σπουδαίο πολιτισμό.
 
Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη για τους περισσότερους τουρίστες που την επιλέγουν ως προορισμό, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης πελατών και απόδοσης ξενοδοχείων για το έτος 2015, που διενήργησε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία “GBR Consulting”.

Mπήκαμε στην τελική ευθεία: Το Ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα

game_over-2046
Του Κώστα Στούπα
Όσοι έχουν εργαστεί σε επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά γνωρίζουν πως η πορεία προς τη μοιραία κατάληξη είναι σταδιακή. Ξεκινά με περικοπές αναλωσίμων όπως π.χ. τα σαπούνια στους νιπτήρες, τα χαρτιά υγείας και η γραφική ύλη ή άλλα αναλώσιμα.

Ανανεώνονται οι συμβάσεις των καθαριστριών στα σχολεία


Ανανεώνονται οι συμβάσεις των καθαριστριών στα σχολεία






O υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών στα σχολεία για ένα διδακτικό έτος, προαναγγέλλοντας ότι θα κατατεθεί σχετική τροπολογία.

Νέο χαράτσι: Από πότε ακριβαίνουν 5% τα τηλεφωνήματα από σταθερά


Νέο χαράτσι: Από πότε ακριβαίνουν 5%  τα τηλεφωνήματα από σταθερά

Ένα νέο χαράτσι, στους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017, με την ονομασία «τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας», το οποίο θα βαρύνει τους συνδρομητές (καταναλωτές-πελάτες) των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.
Τις λεπτομέρειες για τον τρόπο επιβολής του τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, περιλαμβάνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όλοι οι πολιτικοί συμφωνούν: Να καταργηθούν τα μετρητά

http://www.liakonews.gr/media/k2/items/cache/9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6_L.jpg
Το πλαστικό χρήμα μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας και πολλοί εκφράζουν φόβους πως πλέον όλες οι συναλλαγές θα ελέγχονται (τι πήρες από που το πήρες, γιατί το πήρες.

Όλοι θα έχουν ηλεκτρονικό πορτοφόλι, το οποίο αργότερα ενδεχόμενα θα περιέχει προσωπικά στοιχεία του καθενός, κωδικούς, ασφάλεια, ταυτότητα κοκ.

Πόσες επαύλεις και βίλες «χάρισαν» οι τραπεζίτες στους μηντιάρχες ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaHac3Ie4DCrZjKrpTtnVi33a3hbWD1C1Iofykl1su_rJlYTr4tzqpNSofxfu_FPwptozIM9hY2kFtAqRBAMofq-20z_aEt0SpgqFGISqQNq6BVwk-ytWnL1F4cY-JN5_rAwE9uQdZaoxG/s640/daneia_kanaliwn-1024x5761.jpg
Οι μηντιάρχες βάζοντας στα ταμεία τους τεράστια διαφημιστικά ποσά από οργανισμούς όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, το KEEΛΠΝΟ μπορούσαν να πληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και παράλληλα να αποκτούν επαύλεις και πολυτελή lofts ανά τον κόσμο.

Οι επαναστάσεις δε γίνονται με μπουκωμένα στόματα και άδειες, νεκρές ψυχές



"Ουδέν καινόν, όλα κενά"
Μ. Χάκκας




Του Δημητρίου Νατσιός



Διάχυτη η απόγνωση στον κόσμο. Λες κι ένας ολόκληρος λαός παρέδωσε τα όπλα, ηττημένος, ετοιμόρροπος. Όπου και αν στραφείς σκοντάφτεις στην απόγνωση.

Καθιερώνεται «αναβολόσιμο» για κάθε αναβολή δίκης



  • Aπό 20 έως 50 ευρώ..

Από εδώ και το εξής θα υπάρχει πλέον παράβολο αναβολής όταν οι δικηγόροι ζητούν την...αναβολή εκδίκασης των υποθέσεως τους, ενώ το παράβολο για την κατάθεση μήνυσης μειώνεται από τα 100 στα 50 και στα 70 ευρώ κατά περίπτωση και στις εργατικές διαφορές το δικαστικό ένσημο μειώνεται κατά 50% (από 8 ο/οο σε 4 ο/οο).

Ξεκινάει η έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


  • Ποιοι τη δικαιούνται.


Η ΔΕΗ θέτει σε ισχύ από 1η Ιουλίου την έκπτωση 15% στα τιμολόγια ρεύματος για καταναλωτές που είναι...συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Σκέφτονται να ζεστάνουν τα τρακτέρ τους εκ νέου οι αγρότες

  • Συνεδρίαση πρόκειται να πραγματοποιήσει στη Βέροια, η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων των αγροτών, το Σάββατο 9 Ιουλίου, προκειμένου να επανεξετάσει τα προβλήματα του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, αναφέρεται στις... 

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/7/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι

Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι
Βολαῖς ἀδελφοὺς οὐ διέσπων οἱ λίθοι,
Ὡς εἰς ἕν, ἄμφω συμπεπηγότας λίθον.
Πρώτῃ Ἰουλίοιο λίθοισιν Ἀνάργυροι ἤθλουν.

Βιογραφία
Τα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.

Ιούλιος: καλό μήνα!

                                     Αποτέλεσμα εικόνας για μηνας ιουλιος