Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Καιρός: για Πέμπτη 30-6-2016



Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

9 χρήσεις της αλόης που θα σας εκπλήξουν


9 χρήσεις της αλόης που θα σας εκπλήξουν

Ένα βασικό κριτήριο για να διαλέξουμε τα φυτά της βεράντας ή του μπαλκονιού μας είναι το πόσο ανθεκτικά αλλά και το πόσο εντυπωσιακά είναι σε ομορφιά.
Η αλόη, έχει αποδείξει ότι αντέχει σε περίεργες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες, ότι δεν χρειάζεται μεγάλες ποσότητες νερού για να επιβιώσει και ότι η εξωτική της ομορφιά με τα παχιά, ακανθώδη και κακτώδη φύλλα της μπορεί να μας ταξιδέψει στην εικόνα μιας μακρινής ερήμου της Αφρικής.

Γιατί το καλοκαίρι κάνει ζέστη και τον χειμώνα κρύο (;)

Ουφ! Πολλή ζέστη σήμερα!!! Άντε να έρθει ο χειμώνας να χουχουλιάσουμε!!!
Ξυρίζει σήμερα! Άντε να έρθει το καλοκαίρι να χαρούμε ήλιο!!!
Σας είναι γνωστές οι ατάκες; Τις έχετε πει ουκ ολίγες φορές. Πότε δεν είμαστε ευχαριστημένοι!!!

Αρχίζουν την Παρασκευή οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στο Θέατρο Κήπου - Όλο το πρόγραμμα



Ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 34η χρονιά τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, που κάθε καλοκαίρι δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να παρακολουθήσουν μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα.
Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει από την 1η έως και τις 28 Ιουλίου, διάστημα κατά το οποίο θα ανέβουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κήπου, οκτώ έργα που ξεχώρισαν στο δραματουργικό ρεπερτόριο της φετινής σεζόν.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Πάνω από 640.000 Έλληνες θα αλλάξουν επάγγελμα τα επόμενα χρόνια - Περισσότεροι από 250.000 έχουν μεταναστεύσει!



Σε άλλον τομέα εργασίας θα χρειαστεί να μεταπηδήσουν στα επόμενα χρόνια πάνω από 640.000 Έλληνες εργαζόμενοι, καθώς τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας που χάνονται δεν αναμένεται να ανακτηθούν,
όπως επισήμανε σήμερα, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), Τζέιμς Καλέγια (James Calleja).

Νορβηγοί εμπειρογνώμονες: “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!”



Η δεύτερη περιοχή είναι δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι την τρίτη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου.
Η τέταρτη είναι η πολλά υποσχόμενη περιοχή νότια της Κρήτης, που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη και δυτικά της Ιταλίας.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο…


Αποτέλεσμα εικόνας για ανεκδοτα

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με
μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:

– Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι’ αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;

Ποιοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας


Ποιοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας






Τυχεροί είναι ορισμένοι υπάλληλοι, αφού θα τους καταβάλλεται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλες αλλαγές για 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και για τους ΟΤΑ προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση που παραδόθηκε από το Υπ. Εσωτερικών στους αιρετούς,

Δάκρυσαν οι εργαζόμενοι στον Καρέλια: Δείτε τι επίδομα τους έδωσε και έπαθαν πλάκα!


b82ad4fdfc59ad9c04131ad4be8ee9b8

Oι υψηλότερες παροχές στην ιστορία της εταιρείας που φέτος σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%
Έκτακτες παροχές ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους της ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας Καρέλια Α.Ε., κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης γιορτής που διοργανώνει κάθε χρόνο για το προσωπικό της στις εγκαταστάσεις της, στην Καλαμάτα.

Μας καράφλιασε ο Βούτσης: 60 υπάλληλοι υπηρετούσαν στο γκαράζ της Βουλής


Μας καράφλιασε ο Βούτσης: 60 υπάλληλοι υπηρετούσαν στο γκαράζ της Βουλής




Τις πελατειακές διευθετήσεις που επικρατούσαν επί χρόνια στη Βουλή κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης αποκαλύπτοντας ότι στο γκαράζ της Βουλής είχαν προβλεφθεί 60 οργανικές θέσεις όπου υπηρετούσαν μέχρι και γραμματείς.

Τσίπρας, Ντόρα, Βενιζέλος, Μεϊμαράκης ...όλοι μαζί στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος!


  • Όλοι διερωτώμαστε πόσο εχθροί είναι μεταξύ τους οι πολιτικοί διαφορετικών κομμάτων.
Μια απάντηση στο ερώτημα δίνει σήμερα ο...Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στα «Νέα», στην οποία αποκαλύπτει ότι οι Ελληνες πολιτικοί βρίσκουν τον τρόπο να συνεννοηθούν, να συνομιλήσουν, ακόμη και να συνταξιδέψουν όταν... βρίσκονται στο εξωτερικό!

ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί από 1 Ιουλίου

  • Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από 1 Ιουλίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ζητώντας τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο.
Οι γιατροί με ανακοίνωσή τους καλούν την... ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και όσοι γιατροί πληρωθούν και δεν συμμετέχουν στην επίσχεση, να το δηλώσουν εγγράφως στον Οργανισμό.

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα στη Θεσσαλονίκη



Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί στη συμπρωτεύουσα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Κύρια αιτήματα της ΕΝΙΘ είναι:
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα για κάλυψη όλων των κενών και αναγκαίων θέσεων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/6/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.