Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Καιρός: για Τρίτη 21-6-2016



Την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και μόνο τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Μαζί πανσέληνος και θερινό ηλιοστάσιο, απόψε, για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια


Εγκαίνια για την αστρονομική έναρξη του καλοκαιριού, εν μέσω καύσωνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα απόψε, ξημερώνοντας Τρίτη 21 Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 01:34.
Μάλιστα, το θερινό ηλιοστάσιο, σχεδόν, θα συμπέσει με την πανσέληνο, λίγα λεπτά αργότερα,

Η Ιστορία των διακοπών: Πώς ξεκίνησαν όλα

istoria-diakopon
Οι πρώτοι καλοκαιρινοί παραθεριστές της Ιστορίας, τα μπαιν-μιξτ της Αττικής, τα rooms to let και ο παραθεριστικός τουρισμός, όπως εξελίχθηκε ανά τους αιώνες.
Ποιοι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ιστορία που καθιέρωσαν τις καλοκαιρινές διακοπές; Πότε προσφέρθηκε το πρώτο τουριστικό πακέτο και γιατί στην Ελλάδα θεωρούνται τόσο «ιερά» τα μπάνια του λαού; Επιχειρούμε μια βουτιά στην ιστορία των καλοκαιρινών διακοπών και των ταξιδιών αναψυχής, μιας ανάγκης τόσο παλιάς όσο και η ανθρωπότητα.

Το κόλπο για να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι

http://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2015/10/ants-666x399.jpg
Αν πασχίζετε καθημερινά με τα επίμονα και “πανούργα” μυρμήγκια που, ενδεχομένως” να έχουν κάνει… εισβολή στο σπίτι σας, τότε ξέρετε από πρώτο χέρι το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να απαλλαγείτε άπαξ και δια παντός από αυτά.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές από τον ΟΓΑ


Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές από τον ΟΓΑ

Σε περίπου 360.000 (358.300) δικαιούχους θα προσφέρει φέτος δωρεάν διακοπές, εκδρομές, εισιτήρια θεάτρων, βιβλία, χρηματικά βοηθήματα αλλά και σεμινάρια, ο ΟΓΑ. Αυτό προβλέπει ΚΥΑ του αναπληρωτή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Πρώην πράκτορας της CIA: «Ιστορίες κατασκευάζονται από την ελίτ για να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον»

CIA-759x500
Μια πρώην πράκτορας της αντιτρομοκρατικής της CIA δήλωσε ότι είναι ώρα να μιλήσουμε σχετικά με το γιατί η τρομοκρατία πραγματικά συμβαίνει, και να τονίσουμε τα «εσφαλμένα σενάρια» που οδηγούν στην υπεραπλούστευση της κατάστασης και τον συνεχόμενο πόλεμο.

Η μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας


http://www.liakonews.gr/media/k2/items/cache/380d25d8d08b30f6a93b74397bf8e996_L.jpg

«Η μουσική κινεί τήν ψυχήν, πλάττει το ἦθος, πάσας τάς ἀρετὰς προάγει…» Δάμων


Η μουσική κατείχε σημαντικό ρόλο στην ζωή των αρχαίων Ελλήνων, καθώς δεν αφορούσε μόνο την διασκέδασή τους, αλλά και την παιδεία, την μόρφωση, την γλώσσα, την υγεία και την επαφή τους με το θείο. «…σεμνὴ κατὰ πάντα ἡ μουσικὴ θεῶν εὐρημα οὖσα..»(Πλουτάρχου Ηθικά XIV, 384)

Είχε να συμβεί 70 χρόνια - Πανσέληνος και θερινό ηλιοστάσιο μαζί την Τρίτη

http://www.koolnews.gr/sites/default/files/styles/950x650/public/wp-content/uploads/2013/08/panselinos-570-800x590.jpg?itok=BlsOKF-C
Με τον καύσωνα αυτών των ημερών, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε. Όμως από αστρονομική άποψη αυτό θα γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιουνίου, συγκεκριμένα στις 01:34 ώρα Ελλάδος της Τρίτης, οπότε θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο.

Πάρε τον ΕΝΦΙΑ κατακέφαλα, που θα τον καταργούσαν οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ...!

Στους περίπου 540.000 ιδιοκτήτες η ακίνητη περιουσία των οποίων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, πέφτει φέτος ο… κλήρος να σηκώσουν τα πρόσθετα βάρη του ΕΝΦΙΑ. Ο συμπληρωματικός φόρος ακινήτων –ο φόρος που επιβάλλεται επί της αξίας της περιουσίας και όχι επί του κάθε ακινήτου ξεχωριστά όπως συμβαίνει με τον ΕΝΦΙΑ- αναμένεται να αποδώσει περίπου 560 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 300 εκατ. ευρώ που ήταν ο απολογισμός για τον συμπληρωματικό φόρο του 2015.

Θερμοπληξία: Όλες οι σωστές κινήσεις για τις πρώτες βοήθειες



Η θερμοπληξία είναι όταν ένα άτομο βιώνει κόπωση ως αποτέλεσμα της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και του όγκου του αίματος.
Κάποιος με θερμοπληξία μπορεί να αισθάνεται άρρωστος, να έχει τάσεις λιποθυμίας και να ιδρώνει σε μεγάλο βαθμό.
Είναι μια κατάσταση που προκαλείται από την απώλεια των υγρών και των αλάτων του σώματος μετά την έκθεση σε θερμότητα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος χωρίς οξυγόνο, νερό, τροφή ή ύπνο;

Οι άνθρωποι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πιο δυσμενείς συνθήκες, να ξεπεράσουν τεράστια προβλήματα υγείας, να κάνουν πραγματικούς άθλους. Όλα αυτά, αν έχουν πρόσβαση σε κάποια στοιχεία ζωτικής σημασίας 

Για την επιβίωση του ανθρώπου, υπάρχει ένας άτυπος νόμος του 3. Τρία λεπτά χωρίς οξυγόνο, τρεις μέρες χωρίς νερό, τρεις βδομάδες χωρίς τροφή, μπορούν να κόψουν το νήμα της ζωής. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι...

Απλά ΚΑΤΑΝΤΙΑ ...Συνάντηση με λαθρομετανάστες έχει ο αχυράνθρωπος αλλά όχι με Έλληνες άστεγους, πεινασμένους και οικογένειες δολοφονημένων συμπατριωτών μας


Η υποκρισία γι ακόμη μια φορά αναδεικνύεται σε κορυφαίο εργαλείο της πολιτικής ντόπιων δωσίλογων και διεθνών αχυρανθρώπων της παγκοσμιοποιημένης ελίτ - Στη Λέσβο έφτασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, ο οποίος είχε νωρίτερα συναντηθεί στην Αθήνα με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα...

Βάσεις 2016: Πού ανεβαίνουν, πού πέφτουν

Στα ύψη αναμένεται να διαμορφωθούν και φέτος οι βάσεις εισαγωγής στις Ιατρικές Σχολές της χώρας, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται να σπάσει το περσινό φράγμα των 18.924 μορίων στην Αθήνα. Στον αντίποδα, καθοδική εκτιμάται ότι θα είναι η πορεία των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές, με την πτώση να είναι μικρότερη στην Αθήνα και μεγαλύτερη στην περιφέρεια. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η βουτιά στα Παιδαγωγικά Τμήματα κυρίως της περιφέρειας για την εισαγωγή στα οποία θα αρκούν περί τα 10.000 μόρια. Όσο για τις Νομικές, αυτές φαίνεται ότι θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα με πτωτική τάση.

Ιδανικό βάρος: Πόσα κιλά πρέπει να είστε ανάλογα με το ύψος σας

ιδανικό βάρος

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απασχολούν τους ανθρώπους είναι το “πόσο θα πρέπει να ζυγίζω για το ύψος και την ηλικία μου;”.

Για να προσδιορίσετε πόσο θα πρέπει να είναι το ιδανικό βάρος για εσάς θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η αναλογία μυών-λίπους, το ύψος, το φύλο και η πυκνότητα των οστών σας.

Καταργείται η κλήρωση φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο



  • Δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση.

Καταργείται για πρώτη φορά η κλήρωση στην επιλογή των φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό... έτος 2016-2017. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε μεμονωμένες θεματικές ενότητες από απόσταση, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν σε ολόκληρο το Πρόγραμμα Σπουδών.

Καρπούζι, ο βασιλιάς του καλοκαιριού: Τα οφέλη στην υγεία



Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και την απογείωση του υδραργύρου, το καρπούζι αποτελεί μια όαση δροσιάς με πλούσια γεύση και δυνατό άρωμα. Είτε μόνο του, είτε συνοδευόμενο από λευκό τυρί αποτελεί ένα χορταστικό σνακ αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό, με απίθανο χρωματικό συνδυασμό.