Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 19-6-2016



Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρας και συνθήκες καύσωνα κατά τόπους στα ηπειρωτικά αναμένονται την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016. Ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Τι σημαίνει «παραβίαση σφραγίδας αρμόδιας αρχής» και τι σημαίνει «αυτοφοράκιας»

Τρεις συλλήψεις εντοπίσαμε χθες στο αστυνομικό δελτίο, οι οποίες έγιναν επειδή οι συλληφθέντες κατά την αστυνομική αόριστη ορολογία «είχαν παραβιάσει τη σφραγίδα που είχε θέσει η αρμόδια αρχή». Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι είδους είναι αυτή η παράβαση, πρέπει να πούμε ότι είναι οι συλληφθέντες οι γνωστοί «αυτοφοράκηδες». Κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν από τους σχετικούς ελέγχους διαπιστωθεί ότι έχουν κάνει κάποιες παραβάσεις, η νομοθεσία προβλέπει, κλείσιμο του καταστήματος για κάποιες μέρες αρχικά και στην συνέχεια, αν συνεχιστούν οι παραβάσεις, το οριστικό κλείσιμο.

Μουσουλμάνοι πρόσφυγες στη Νάξο απαιτούν από τις Ελληνίδες να μην φορούν μπικίνι


1

Όχι μόνο έχουν έρθει στη χώρα μας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και τα έχουν κάνει όλα άνω κάτω, προσπαθούν κιόλας να επιβάλλουν τα έθιμα τους.
Τελευταίο κρούσμα έγινε στη Νάξο, στην πανέμορφη και ατέλειωτη 35 χλμ μήκος στην δυτική πλευρά από τον Άγιο Προκόπιο μέχρι τα νότια του νησιού,

Μύθος του Αισώπου για τους αλλαζόνες ηγέτες

1Ένας αετός κυνηγούσε κάποτε έναν λαγό με τόσο μεγάλη ταχύτητα και επιδεξιότητα που όλα έδειχναν ότι το άτυχο ζώο δεν θα αργούσε να πέσει στα νύχια του. Κατατρομαγμένος, απελπισμένος και κουρασμένος από το τρέξιμο ο λαγός συνάντησε ξαφνικά στον δρόμο του ένα μικροσκοπικό σκαθάρι και προσπέφτοντας στα πόδια του είπε:
“Σε παρακαλώ, προστάτεψέ με από τον αετό και……
βοήθησέ με να γλιτώσω τη ζωή μου.”

Επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο θα έχει ο Πρωθυπουργός


Επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο θα έχει ο Πρωθυπουργός

Έντονες διεργασίες, με επίκεντρο, κυρίως, τον εκλογικό νόμο, αναμένεται να σημειωθούν την επόμενη εβδομάδα και θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουνίου, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και αποφασίστηκε, να επιδιώξει η κυβέρνηση την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων για τον εκλογικό νόμο.

Paolo’s BiceCream: Το πρώτο παγωτοποδήλατο ήρθε στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης!



Το πρώτο παγωτoποδήλατο είναι γεγονός και ξεκίνησε τις βόλτες του στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, δίνοντας ανάσες δροσιάς στους περαστικούς. Από την περασμένη Παρασκευή, ο Παύλος και ο Θωμάς Πάτσης καβάλησαν το ποδήλατό τους και βολτάρουν μεταξύ του «Πάρκου των Εποχών» και του «Πάρκου του Οδυσσέα Φωκά».

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν μεγάλο σκάνδαλο χαρακτηρίζουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ την πρόταση Ρώσου βουλευτή η Ρωσία να καθιερώσει την ονομασία Κωνσταντινούπολη αντί για το τουρκικό Ιστανμπούλ σε όλες τις διεθνείς της συναλλαγές, κάτι που ποτέ δεν το τόλμησε η ελληνική πλευρά η οποία σε διμερείς επαφές για να μην θίξει τους Τούρκους αναγράφει Ιστανμπούλ.

Κλειστά τα καταστήματα του Αγ. Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη



Μετά την εφαρμογή του νόμου 3996/2011 στον οποίο ορίζεται ρητά ότι η αρμοδιότητα καθορισμού αργιών αφαιρείται από την αιρετή Περιφέρεια και αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας, τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνθηκε επανειλημμένα επί σειρά ημερών στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών, ζητώντας να οριστεί ως αργία η ημέρα του Αγίου Πνεύματος για τη Θεσσαλονίκη.

Έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σποράδων ...μετά από 6 χρόνια.




Σάλπαρε έπειτα από έξι χρόνια και με πληρότητα κοντά στο 100% το καταμαράν της Hellenic Seaways, που συνδέει ακτοπλοϊκά την Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. 

Η επίθεση του εχθρού αρχίζει από τις προπαρασκευαστικές ενέργειες

Αν συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε ανεκτικότητα στις τουρκικές προσβολές δεν θα χάσουμε μόνον τα Ίμια, αλλά πολύ περισσότερα.

Μια είδηση που μετέδωσε η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», ότι μετά από 35 χρόνια αποφάσισε το Ιράκ να μηνύσει το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού αντιδραστήρα του, στις 7 Ιουνίου του 1981, δίνει τη αφορμή για προβληματισμό σχετικά με το κατά πόσο είναι «φιλικές» ή όχι οι σχέσεις μας με την Τουρκία.

Μόνο με κάρτες οι συναλλαγές! Χρήμα τέλος!!

Υποχρεωτική γίνεται πλέον η χρήση του πλαστικού χρήματος. Τα μετρητά θα αρχίσουν να μας... εγκαταλείπουν σιγά, σιγά. Ουσιαστικά η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υποχρεωτική χρήση καρτών όσο πιο άμεσα γίνεται.

Από τον Αύγουστο γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται στη λεγόμενη λίστα υψηλής φοροδιαφυγής.

Προληπτικά μέτρα υγείας για τον καύσωνα. Χρήσιμες οδηγίες για ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου

του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
ανανεωμένο 16-6-2016

Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ή και επικίνδυνες για την υγεία τους καταστάσεις.

ΓΙ‘ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ!

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/6/2016

         

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.