Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Τι σημαίνει «παραβίαση σφραγίδας αρμόδιας αρχής» και τι σημαίνει «αυτοφοράκιας»

Τρεις συλλήψεις εντοπίσαμε χθες στο αστυνομικό δελτίο, οι οποίες έγιναν επειδή οι συλληφθέντες κατά την αστυνομική αόριστη ορολογία «είχαν παραβιάσει τη σφραγίδα που είχε θέσει η αρμόδια αρχή». Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι είδους είναι αυτή η παράβαση, πρέπει να πούμε ότι είναι οι συλληφθέντες οι γνωστοί «αυτοφοράκηδες». Κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν από τους σχετικούς ελέγχους διαπιστωθεί ότι έχουν κάνει κάποιες παραβάσεις, η νομοθεσία προβλέπει, κλείσιμο του καταστήματος για κάποιες μέρες αρχικά και στην συνέχεια, αν συνεχιστούν οι παραβάσεις, το οριστικό κλείσιμο.


Κάποιοι απ’ αυτούς, δεν θέλουν να κλείσουν τα καταστήματά τους, αυτή την εποχή, επειδή τώρα είναι η περίοδος της αυξημένης κίνησης. Έτσι, βάζουν κάποιους «αυτοφοράκηδες» που πληρώνονται για να κάνουν ακριβώς αυτή την δουλειά, οι οποίοι, όταν έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που θα διαπιστώσουν ότι το κατάστημα παράνομα λειτουργεί, και ότι έχει παραβιαστεί η σφραγίδα, με την οποία είχε σφραγιστεί το κατάστημα, δηλώνουν αυτοί ως υπεύθυνοι του καταστήματος και αυτοί συλλαμβάνονται και τους απαγγέλλονται κατηγορίες, αφού ο ιδιοκτήτης που απουσιάζει από το κατάστημα κατά τον έλεγχο, δεν φέρει καμιά ευθύνη, σύμφωνα με το νόμο.

Τα δικαστήρια αυτά, συνήθως αργούν πάρα πολύ να γίνουν και συνήθως οι «αυτοφοράκηδες», ως τέτοιοι, θεωρείται ότι δεν έχουν τελικά ευθύνη και απαλλάσσονται. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, το «συνελήφθη επειδή λειτουργούσε επιχείρηση, έχοντας παραβιάσει τη σφραγίδα που είχε θέσει η αρμόδια αρχή».

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου