Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 18-6-2016



Συνθήκες καύσωνα αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Άμεσες προσλήψεις σε 17 Δήμους. Μεταξύ τους και οι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Εύοσμου, Παύλου Μελά, Θερμαϊκού, Παιονίας

Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Στο επίκεντρο των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ βρίσκονται περιοχές και δήμοι της χώρας με ιδιαίτερα υψηλή ανεργία και σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι θα προσληφθούν 3.737 άνεργοι από τους συνολικά 6.918 που υπολογίζεται ότι θα προσληφθούν σε 17 δήμους.

Αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ οι βαθμοί


Αγωνία τέλος για τους 80.000 υποψηφίους των Πανελληνίων, αφού στις 14:00 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας οι βαθμολογίες, ενώ νωρίτερα είχαν αναρτηθεί στα σχολεία.

Γέμισαν οι μάντρες τζιπ που πωλούνται όσο ένα παπί

Σε μια εποχή που η συντήρηση πολυτελών ΙΧ οχημάτων έχει καταστεί πολύ ακριβή υπόθεση, λόγω των υπέρογκων χαρατσιών που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους, πληθαίνουν οι μοναδικές ευκαιρίες σε πιο μικρά βαλάντια να αποκτήσουν ένα τέτοιο όχημα.

Αρκεί βέβαια να έχουν βάλει κάτω τα έξοδα σε ετήσια βάση που θα κληθούν να καταβάλουν, και που είναι τόσο τα τέλη κυκλοφορίας όσο και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Οι γιατροί μας εξηγούν πως η πεζοπορία μπορεί να αλλάξει τον εγκέφαλο μας


 Οι γιατροί μας εξηγούν πως η πεζοπορία μπορεί να αλλάξει τον εγκέφαλο μας

«Η γαλήνη της φύσης θα κυλήσει μέσα σας όπως οι ηλιαχτίδες περνούν ανάμεσα από τα δέντρα. Ο αέρας θα σας μεταδώσει τη φρεσκάδα τους και οι καταιγίδες την ενέργεια τους, καθώς οι έγνοιες θα πέφτουν σαν τα φθινοπωρινά φύλλα ,»έγραψε ο John Muir, που είχε κατανοήσει το πόσο σημαντικό είναι να περνάμε χρόνο στη φύση.
Μαζί με τον Muir, πολλοί από εμάς αναγνωρίζουμε ότι η πεζοπορία στη φύση είναι ευεργετική για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή.

Νέα απάτη στο διαδίκτυο με προϊόντα σε έκπτωση



Τα φίλτρα spam της ESET έχουν ανιχνεύσει ένα κύμα με spam μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εξαπατούν τους χρήστες του Διαδικτύου για αγορές προϊόντων.
Οι ψεύτικες ιστοσελίδες όπου προσφέρονται απομιμήσεις προϊόντων πολυτελείας και κυρίως γυαλιών ηλίου Ray-Ban σε πολύ μειωμένες τιμές, δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση και είναι πιθανό να κλέβουν τα στοιχεία των καρτών πληρωμής των θυμάτων. Παλιότερα, η ESET είχε προειδοποιήσει ότι αυτή η απάτη στόχευε σε μεγάλο βαθμού τους χρήστες του Facebook.

Αυξήθηκαν ραγδαία οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες λόγω capital controls

Παρόλο που οι Έλληνες προτιμούν τα μετρητά, όταν επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, αναγκαστικά άρχισαν να χρησιμοποιούν πολλαπλάσια τις χρεωστικές τους κάρτες.

Ωστόσο όπως προκύπτει από στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται στην έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, εξακολουθούν να διακατέχονται από... φοβικά σύνδρομα έναντι των πιστωτικών καρτών, ίσως στη βάση αλόγιστης χρήσης στο παρελθόν και εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων, τα οποία συνεχίζουν να επιβάλλονται.

Χαλαρά.........


Αποτέλεσμα εικόνας για χαλαρα


ΓΥΝΑΙΚΑ: Τι θα ‘κανες αν πέθαινα; Θα ξαναπαντρευόσουν
ΑΝΤΡΑΣ: Σίγουρα όχι!
ΓΥΝΑΙΚΑ: Γιατί; Δεν σ’ αρέσει που είσαι παντρεμένος;
ΑΝΤΡΑΣ: Φυσικά και μ’ αρέσει
ΓΥΝΑΙΚΑ: Τότε;
ΑΝΤΡΑΣ: Καλά… Θα παντρευόμουν!
ΓΥΝΑΙΚΑ: Αλήθεια;

ΑΝΤΡΑΣ: …
ΓΥΝΑΙΚΑ: Και θα κοιμόταν στο κρεβάτι μας;

Θα στραγγίξουν τη χώρα μέχρι να καταρρεύσει... Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Άλλο ένα «μαξιλάρι» για την αποφυγή της ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη θα αποτελέσουν τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών σε τραπεζικές καταθέσεις οι οποίες θα περιέλθουν και επίσημα στον πλήρη έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα με την σφραγίδα της τρόικας!

Η Ελβετία δεν επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Η Ελβετία δεν επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ελβετία φαίνεται πως δεν επιθυμεί πλέον να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Άνω Βουλή υπερψήφισε την Τετάρτη την ακύρωση της ισχύος του αιτήματος για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ίσχυε από το 1992.
Είκοσι επτά μέλη της Άνω Βουλής υπερψήφισαν την ακύρωση της μακροχρόνιας αίτησης, έναντι μόλις 13 γερουσιαστών που τάχθηκαν κατά, ενώ δύο απείχαν. Τώρα η Ελβετία αναμένεται να ειδοποιήσει επίσημα την ΕΕ για την απόφασή της.

Πόσα λεφτά θα πάρουν τα κόμματα;


http://greece-salonika.blogspot.com/2016/06/blog-post_427.html


  • Στο ΦΕΚ δημοσιεύεται η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνται τα 12 πολιτικά κόμματα. Ειδικότερα...τα κόμματα (με παλαιούς και νέους σχηματισμούς) θα «μοιραστούν» το ποσόν των 1.937.400 ευρώ.

Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λόγω διαφωνιών με την πολιτική κοινωνικής ασφάλισης



Παραιτήθηκε από τη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο Ιωάννης Δούκας, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την πολιτική που ασκείται στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.
Στην επιστολή παραίτησής του επισημαίνει τα εξής:
«Με την επιστολή μου αυτή, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ,

Στις 12 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός των σχολείων - Τι ισχύει με τις εγγραφές μαθητών



Οι εγγραφές των μαθητών στα Γυμνάσια και στα Γενικά Λύκεια θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την ημερομηνία λήξης του τρέχοντος διδακτικού έτους, την 30η Ιουνίου 2016 και η διαδικασία εγγραφής θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Π.Δ. 104/1979 (ΦΕΚ 23 Α').

Ποια Μύκονος; Η Χαλκιδική στην κορυφή των προτιμήσεων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος



Ένα ακόμη τριήμερο πλησιάζει και καθώς βρίσκεται εντός της καλοκαιρινής σεζόν, φαίνεται να αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα.
Ποια μέρη φαίνεται να προτιμούν οι Έλληνες γι’ αυτό το τριήμερο; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Έλληνες.

Η μεγάλη απάτη των capital controls (αποκαλυπτικό ντοκουμέντο)

Οι συνταξιούχοι και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους.

Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που φέρνει στο φως την «τρύπα» των capital controls αποκαλύπτει το www.bankingnews.gr.

Ο παππούς, η γιαγιά και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους.

Ρεκόρ ακρίβειας στην Ελλάδα σε γάλα, αυγά, ψωμί και ψάρια

Η δεύτερη ακριβότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στα αβγά ήταν η Ελλάδα το 2015, ενώ συνολικά το επίπεδο τιμών των τροφίμων διαμορφώθηκε πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, η Ελλάδα της πολυετούς ύφεσης, της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 25% και της ανεργίας που επίσης βρίσκεται κοντά στο 25%, είναι ακριβότερη από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, αλλά και από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Παρατηρείστε τις λεπτομέρειες σε αυτή την εικόνα…







ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: