Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 10-6-2016



Την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα νησιά του Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά και κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί με σταδιακή μικρή εξασθένηση.

Πώς να ανοίξετε ένα κουνημένο αναψυκτικό χωρίς να χυθεί...


Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, συγγραφέας, παρουσιαστής και εκπαιδευτικός που ασχολείται με τις επιστήμεςΣτιβ Σπράνγκλερ (Steve Spangler) μας δείχνει τί πρέπει να κάνουμε πριν ανοίξουμε μια σόδα και γενικότερα ένα κουνημένο αναψυκτικό και μας εξηγεί και τον λόγο.

Πόσα οστά έχουμε στο σώμα μας (;)


Ένα μωρό διαθέτει 350 οστά στο σώμα του, ένας ενήλικας 206. Πώς γίνεται αυτό; Χάνουμε οστά στην πορεία; Όχι, απλώς κάποια ενώνονται μεταξύ τους (γίνεται δηλαδή συνοστέωση), καθώς το σώμα αναπτύσσεται. Έτσι στην ενήλικη ζωή μας έχουμε σχεδόν 150 οστά λιγότερα.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών .



Πούλησαν αντί πινακίου φακής ένα κυριολεκτικά φιλέτο χωρίς
να έχουν συμμετοχή στα κέρδη.
Το ωραίο είναι οτι κάνουν λογοπαίγνιο οι παλιοαλήτες, και το αποκαλούν ....μνημόνιο συνεργασίας.

Το 1% των ανθρώπων κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο


1

Είναι κάτι που όλοι περίπου το ξέρουμε, αλλά κάθε φορά οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Boston Consulting Group, οι εκατομμυριούχοι είναι μόλις το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως, όμως έχουν στην κατοχή τους σχεδόν τον μισό ιδιωτικό πλούτο του κόσμου!

Πάμε τσάρκα… παραλίες της Θεσσαλονίκης. (βίντεο)


Ποια αυθαίρετα κινδυνεύουν με κατεδάφιση -Τι θα ισχύει για όσα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011


Φωτογραφία: EUROKINISSI (αρχείο)

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νόμο που θα φέρει τα πάνω κάτω στο ζήτημα των αυθαιρέτων, αφού πλέον δεν θα νομιμοποιούνται όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011.
Αυθαίρετα στα πιο απίθανα σημεία κοσμοπολίτικων νησιών ξεφύτρωσαν, όπως διαπιστώθηκε από τις εφόδους των επιθεωρητών περιβάλλοντος, λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τις νομιμοποιήσεις.

Ξεχάστε την επιστροφή φόρου. Θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ



Μόνο στην οθόνη του υπολογιστή τους θα δουν περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι την επιστροφή από την εφορία αφού πριν πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς , η εφορία θα φροντίσει να τα «συμψηφίσει» με τον ΕΝΦΙΑ που θα έρθει φέτος από τον Αύγουστο.

Έτσι τουλάχιστον είπε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής σε συνέντευξη σημειώνοντας ότι για φέτος ο νόμος θα εφαρμοστεί και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα έρθει νωρίτερα.

Έτσι εξαφανίζεται το χρήμα μέσα από πολυδαίδαλες διαδρομές των Offshore.



  • Oι δημοφιλέστερες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να εξαφανιστεί το χρήμα μέσω πολυδαίδαλων διαδρομών μεταξύ των «φορολογικών παραδείσων».


Ένα κατατοπιστικότατο... βίντεο των Financial Times μας περιγράφει τις δημοφιλέστερες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να εξαφανιστεί το χρήμα μέσω πολυδαίδαλων διαδρομών μεταξύ των «φορολογικών παραδείσων».

Μέχρι τις 17 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις αστυνομικές σχολές



Στις 17 Ιουνίου λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για τις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.hellenicpolice.gr.

Θεσσαλονίκη: Μέσα σε μία ημέρα περισσότερη βροχή από το 10% της ετήσιας ποσότητας



Πενήντα δύο χιλιοστά βροχής έπεσαν από χθες το πρωί μέχρι σήμερα το πρωί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις καταγραφές του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το ποσοστό αυτό, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής μετεωρολογίας και κλιματολογίας, Θεόδωρος Καρακώστας, είναι μεγαλύτερο από το 10% της ετήσιας ποσότητας βροχής που δέχεται η Θεσσαλονίκη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Στην πολιτική διοίκηση, δεν υπάρχει μονιμότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποστολές που ξεκινάνε και ολοκληρώνονται. Υπάρχουν και δυνατότητες για τον καθένα να δοκιμαστεί και να κριθεί. Αυτό είναι το πολιτικό και αξιακό μας πλαίσιο, αυτός είναι και ο προσωπικός αξιακός μου κώδικας», τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των νέων Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μειώσεις έως και 40% στις επικουρικές συντάξεις



Tέθηκαν σε ισχύ κατόπιν υπουργικών αποφάσεων, σημαντικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που φτάνουν έως και το 40%. Οι συγκεκριμένες μειώσεις θα εφαρμοστούν αναδρομικά από τον Ιούνιο και αφορούν τις συντάξεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής ξεπερνάει τα 1.300 ευρώ. Παράλληλα στις κοινές υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψαν οι ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, προβλέπεται μείωση έως και 22% στα εφάπαξ, ενώ με απόφαση του υπουργείου Εργασίας μειώνεται έως και 32% το μέρισμα που καταβάλει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Έκπτωση 15% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

Από τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από την 1η Ιουλίου και μετά, θα ισχύσει η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα εφαρμοστεί ενιαία στους πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης, εφόσον εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/6/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.