Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 20-5-2016



Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, με βροχές αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά και τοπικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και από το απόγευμα στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα.

Η Χαλκιδική σας προσκαλεί να χαρείτε όλα όσα σας αξίζουν· ξεκουραστείτε, χαλαρώστε και ενδόστε στην απόλαυση.


halkidiki

Καλώς ήρθατε στην παραδεισένια Χαλκιδική. Θα σας συναρπάσει με τα εξωτικά της τοπία, θα τονώσει το σώμα σας στα διάφανα γαλανά νερά της, θα σας φροντίσει αναζωογονώντας όλες τις αισθήσεις σας στα φιλόξενα ξενοδοχεία της και, αν το επιθυμείτε, θα εξυψώσει το πνεύμα σας με τη θρησκευτική της κληρονομιά.

Μία 77χρονη υποψήφια στις πανελλαδικές εξετάσεις

Μία 77χρονη από τη Σαμοθράκη μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, κάθισε το πρωί της Δευτέρας στο θρανίο μαζί με τους νεαρούς συνυποψήφιούς της στις πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας την εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου, που οι συνθήκες της εποχής δεν της επέτρεψαν να ικανοποιήσει.
Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο γιος της 77χρονης Ευθυμίας Στεργίου, Σάββας, της εύχεται καλή επιτυχία στην ....

Η Χαλκιδική ο κορυφαίος προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες τον Μάιο



Την Ελλάδα επιλέγει η πλειονότητα των Ρώσων για διακοπές στο εξωτερικό για τον μήνα Μάιο, ενώ πρώτος προορισμός εσωτερικού είναι το Σότσι, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ανάμεσα στα μέλη της η Ένωση Ρώσων τουρ οπερέιτορ ATOR.
Ο συνολικός όγκος τουριστικών ροών στο εξωτερικό ήταν μειωμένος συγκριτικά με πέρυσι, εξαιτίας των «κλειστών» προορισμών της Αιγύπτου και της Τουρκίας,

7 πράγματα που η κατάθλιψή σας δεν θέλει να γνωρίζετε

http://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2016/05/54-3.jpgΗ κατάθλιψη είναι η πιο συνηθισμένη ψυχολογική διαταραχή των ανθρώπων σήμερα καθώς και η πιο συνηθισμένη αιτία απουσίας από την εργασία.

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι η κατηγορία των φαρμάκων με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως και, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το ποσοστό των ανθρώπων που τα λαμβάνουν ανέρχεται σε 10% με 15%.

Πανελλήνιες 2016: Δείτε πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2016

Πανελλήνιες 2016: Δείτε πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2016
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα βγουν τα αποτελέσματα για τις βάσεις 2016 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016 είναι διπλές και οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος εξετάζονται σε κοινά εξεταστικά κέντρα, με κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ:ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ!!!

Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ Ο MeNeL@oS ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΘ.k. ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ : "ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ", Η ΣΥΡΙΖΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Οι αλήθειες που λέγονται είναι καταλυτικές και αποκαλύπτουν την απολυταρχική εξουσία της δήθεν δημοκρατικής κυβέρνησης της δήθεν αριστεράς του δήθεν κοινοβουλευτικού συστήματος.

Νέα λίστα με 216 φάρμακα που θα πωλούνται εκτός φαρμακείου


Νέα λίστα με 216 φάρμακα που θα πωλούνται εκτός φαρμακείου

Μια νέα κατηγορία φαρμάκων εισάγει το Yπουργείο Υγείας, δίνοντας το «πράσινο φως» για την ελεύθερη διάθεση τους από τα σούπερ μάρκετ. 

Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται την Τετάρτη με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η ΑΟΖ και το μέλλον της Κρήτης


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIyNESEESqs-lK4Sq-6UXo1-eSxyS7bWvFz2LcEBMezsJXJEH24LbMy6cbRmL77Bsq_TBTPFf0aeQsFYD8cBUziuZLGKwKhXU11Wkjo1q17hbZSssTlSq556nUoI8nPNF0G6ZskM62TKk/s1600/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%96%CF%8E%CE%BD%CE%B7+(%CE%91%CE%9F%CE%96)%2B-%2B%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82%2B%CE%9B%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82.%2BGreek%2BEEZ%2B-%2BNikos%2BLygeros.jpeg

Του Ν. Λυγερού

Αν υπάρχει μια περιοχή της Ελλάδας που έχει άμεση σχέση με την ΑΟΖ είναι η Κρήτη και οι λόγοι είναι πολλοί. Έχουν σχέση με τη γεωστρατηγική λόγω θέσης, με την τοποστρατηγική λόγω σχέσης και με τα άλλα νησιά, με τη χρονοστρατηγική λόγω δεσμού με τη Μεσόγειο, με την ενέργεια λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! Ο Έλληνας γιατρός Γιώργος Βρακάς κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων! Αυτή την Ελλάδα θα την δείξει κανένα ΜΜΕ;;

http://scoops.gr/wp-content/uploads/2016/05/giorgos-vrakas.jpg
Διεθνής διάκριση απέσπασε ο Δραμινός Γιώργος Βρακάς, χειρουργός που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, κατακτώντας το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων. Η σχετική τελετή, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου, στο Hong Kong, στο πλαίσιο παγκόσμιου συνεδρίου μεταμοσχεύσεων.

Αλλαγές στον τρόπο που μετράμε τη πίεση. Με πόσο έχουμε υπέρταση; Οδηγίες για τη σωστή μέτρηση της πίεσης

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.
Η υπέρταση παραμένει o Νο1 παράγοντας θνητότητας παγκοσμίως, ωστόσο μόνο το 25% ελέγχει και ρυθμίζει την πίεσή του, ενώ το 75% των ασθενών παραμένουν αρρύθμιστοι παρά την πληθώρα φαρμάκων που έχουν οι γιατροί στα χέρια τους.

Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτό οφείλεται στην πολυπλοκότητα των θεραπευτικών σχημάτων για την υπέρταση, στην κακή συμμόρφωση των ασθενών, στο ότι η υπέρταση είναι ασυμπτωματική, αλλά και στην άγνοια που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Σχεδόν το 100% των γυναικών με καρκίνο του μαστού αναμένεται να ζει τουλάχιστο για μία δεκαετία στην επόμενη εικοσαετία, χάρις στην έγκαιρη διάγνωση και αλματώδη εξέλιξη της ιατρικής και των νέων μεθόδων θεραπείας.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος Δ/ντής της Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» , μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα «Ο καρκίνος του μαστού στις αρχές του 21ου αιώνα».

Επανεκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων μετά το λάθος στο Taxisnet

Σε επανεκκαθάριση θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στις περιπτώσεις εκείνες των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν πριν ενσωματωθούν στο σύστημα εκκαθάρισης οι απαλλακτικές διατάξεις που αφορούν τους μισθωτούς με μπλοκάκι και άλλους φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Η Γενοκτονία των Ποντίων



Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/5/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.