Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Πανελλήνιες 2016: Δείτε πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2016

Πανελλήνιες 2016: Δείτε πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2016
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα βγουν τα αποτελέσματα για τις βάσεις 2016 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016 είναι διπλές και οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος εξετάζονται σε κοινά εξεταστικά κέντρα, με κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα.

AdTech Ad
Οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις βάσεις εισαγωγής - Οι πρώτες εκτιμήσεις
Οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου.
Παρόλο που είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για τη διακύμανση των βάσεων, μια πρώτη εκτίμηση, με την υπόθεση ότι τα θέματα θα έχουν ανάλογη δυσκολία με τα περσινά, είναι πως θα παρουσιάσουν πτωτική πορεία λόγω του νέου συστήματος.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την κυρίαρχη εκτίμηση, οι βάσεις εισαγωγής θα υποχωρήσουν, καθώς δεν υπάρχουν πλέον εύκολα μαθήματα που να ανεβάζουν τη μέση απόδοση υποψηφίων και δεν υπολογίζεται στη βαθμολογία ο προφορικός βαθμός, που έδινε πριμ 600 μορίων. Παράλληλα, με το νέο τρόπο υπολογισμού έχει αποδυναμωθεί η βαρύτητα των δύο Μαθημάτων Αυξημένης Βαρύτητας.
Όσον αφορά τις σχολές αιχμής, αναμένεται να παραμείνουν προσιτές σε ελάχιστους, είτε με άνοδο είτε με πτώση.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το πώς θα κινηθούν οι βάσεις στηρίζεται κυρίως σε τρεις παράγοντες:
  • Στον «βαθμό δυσκολίας - ευκολίας» των θεμάτων και τις επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και ιδιαίτερα σε σχέση με την τελευταία χρονιά
  • Στον αριθμό των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων
  • Στη σχέση ζήτησης - προσφοράς θέσεων.
 http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου