Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 19-5-2016



Την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 αναμένονται νεφώσεις αρχικά στην Δυτική Ελλάδα οι οποίες σταδιακά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι στα πελάγη αρχικά θα είναι ασθενείς έως μέτριοι μεταβλητών διευθύνσεων αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς και θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Τι να κάνετε αν έχετε φλέμα στο λαιμό;

Το φλέμα συνοδεύει συχνά τα κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις του ανώτερου...
αναπνευστικού. Αν και δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όταν το φλέμα δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα, μπορεί να φράξει και να ερεθίσει τους βρογχικούς σωλήνες και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει μια δευτερογενή λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Διαθεσιμότητα: Από πότε αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας (εγκύκλιος)


Την σαφή αναγνώριση της περιόδου  που βρίσκονταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως «χρόνου πραγματικής υπηρεσίας που λαμβάνεται υπόψη για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη», προβλέπει ηνέα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την παροχή οδηγιών και την ανάλυση των διατάξεων του Κεφαλαίου Β ́

«Οργασμός» νομοθετημάτων το καλοκαίρι – Τι έρχεται στη Βουλή


«Οργασμός» νομοθετημάτων το καλοκαίρι – Τι έρχεται στη Βουλή

Ο αναπτυξιακός νόμος, το πρόγραμμα για την κοινωνική οικονομία, ο νόμος για τα λαθρεμπόρια (καύσιμα, τσιγάρα κ.α.) και ο νόμος για τα αδήλωτα κεφάλαια, θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια που θα εισαχθούν στη Βουλή μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Επίθεση στους «άθεους πολιτικάντηδες» από τον Μητροπολίτη Ιερισσού Θεόκλητο - ΒΙΝΤΕΟ



Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος εξαπέλυσε επίθεση προς τους «άθεους πολιτικάντηδες που βρίσκονται μάλιστα και στην εξουσία».

ΣΥΡΙΖόσκυλα … Μετά Τον Καστανά Σειρά Είχε Μουσικός Του Δρόμου Στην Θεσσαλονίκη


mousikos-dromou-thess


Όχι Μόνο Τον Πούλησαν  Όχι Μόνο Του Κατάσχεσαν Την Κιθάρα Και Τον Έβαλαν Να Πληρώσει Πρόστιμο Αλλά Τον Καταδίκασαν Κιόλας – Μπράβο Στην Δικαιοσύνη Που Καταδίκασε Ακόμα Έναν Επικίνδυνο Εγκληματία – Στην Ειδομένη Βλέπετε Τι Γίνετε Από Εκείνους Θα Δικαστεί Κανείς;

4η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016

4η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016
Η ομάδα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ διοργανώνει την μεγάλη γιορτή ανταλλαγής σπόρων και σπορόφυτων από παραδοσιακές ποικιλίες στο Σκουντέρι του Δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 και ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2016. Ένα ολόκληρο διήμερο αφιερωμένο στους σπόρους, στις καλλιέργειες και την οικολογία.
Θα μοιραστούν με πολύ αγάπη σπόροι και σπορόφυτα σε επισκέπτες και νέους καλλιεργητές που πιστεύουν στη βασική αρχή ότι ο σπόρος δεν είναι κανενός και πρέπει συνεχώς να αναπαράγεται και να μοιράζεται.

Zητούν πίσω το ΕΚΑΣ 6 μηνών από 70.000 συνταξιούχους

Περικοπές στις συντάξεις που φτάνουν στο 33,4% κρύβει η κατάργηση του ΕΚΑΣ, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου".

Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 664 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη σταματούν από τον επόμενο μήνα να παίρνουν ΕΚΑΣ, ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν όσα πήραν το προηγούμενο εξάμηνο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου".

Τρεις βουλευτές - φαρμακοποιοί που υπερψήφισαν το ασφαλιστικό παραπέμπονται στο πειθαρχικό



Την παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των τοπικών συλλόγων και την πολιτική αποδοκιμασία στις τοπικές κοινωνίες των τριών βουλευτών-φαρμακοποιών που υπερψήφισαν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίασή του.

Προσοχή με το air condition στο αυτοκίνητο! Τι λάθος κάνουμε όλοι!

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και οι περισσότεροι οδηγοί, αν όχι όλοι, αμέσως μόλις βάλουν μπρος τη μηχανή ενεργοποιούν και το air-condition (A/C). Και όμως κάθε φορά που το κάνουμε αυτό βάζουμε την υγεία μας σε κίνδυνο.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αφήνουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο στον ήλιο, πάντα κλείνουμε τα παράθυρα. Αλλά ακόμα και όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο στην σκιά, μπορεί να συσσωρευτούν μέσα σε αυτό 400-800 mg βενζολίου.

Φόροι, φόροι, φόροι από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Τι και πόσο ακριβαίνει από τις επόμενες μέρες



Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή και το απόγευμα της Κυριακής θα ψηφιστεί το βαρύ πακέτο μέτρων λιτότητας στο οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Στο νομοσχέδιο-σκούπα θα περιλαμβάνεται και ο περίφημος κόφτης δαπανών αλλά και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Ολα αυτά χωρίς η κυβέρνηση να πάρει ως αντάλλαγμα μια ρητή αναφορά για το χρέος, κάτι το οποίο, τις τελευταίες ώρες, προκαλεί έντονη ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο. 

500 Έλληνες γιατρούς και οδοντιάτρους, ζητά η Γαλλία, με πολύ καλή αμοιβή και παροχές, για μόνιμη απασχόληση αορίστου χρόνου

των Μιχάλη Σερασκέρη, σύμβουλος εργασίας, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
Το να εργαστεί Έλληνας γιατρός στο εξωτερικό ήταν πολύ σπουδαίο πριν από 3-4 δεκαετίες όταν πολλοί αναγκάζονταν να «ξενιτευτούν» προκειμένου να αποκτήσουν επιστημονικές εμπειρίες που δεν ήταν δυνατόν να παρασχεθούν στην Ελλάδα λόγω του μικρού αριθμού ιατρών που επιτρεπόταν να εξειδικευθεί και να μετεκπαιδευθεί.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2016 «ΜΟΥΣΕΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ» - ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ) - ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΟΘΗΚΗ Β1, ΛΙΜΑΝΙ)

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, έχει καθιερώσει τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day), ημέρα κατά την οποία η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη.
Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται διεθνώς με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2016 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

Ανοιχτό το ΑΠΘ κάθε Κυριακή - Δείτε τι έγινε την πρώτη μέρα του θεσμού (ΦΩΤΟ)



Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου και με περισσότερους από 300 εθελοντές πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις τρεις Κυριακές του θεσμού «ΑΠΘ την Κυριακή» όπου το ΑΠΘ ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας.
Τη φετινή χρονιά, που το ΑΠΘ γιορτάζει τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του και οι δράσεις του «ΑΠΘ την Κυριακή» αποκτούν επετειακό χαρακτήρα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/5/2016


           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.