Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

«Οργασμός» νομοθετημάτων το καλοκαίρι – Τι έρχεται στη Βουλή


«Οργασμός» νομοθετημάτων το καλοκαίρι – Τι έρχεται στη Βουλή

Ο αναπτυξιακός νόμος, το πρόγραμμα για την κοινωνική οικονομία, ο νόμος για τα λαθρεμπόρια (καύσιμα, τσιγάρα κ.α.) και ο νόμος για τα αδήλωτα κεφάλαια, θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια που θα εισαχθούν στη Βουλή μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Συνολικά είναι έτοιμα περίπου 10 νομοσχέδια τα οποία, όπως τόνισε ο Ν. Βούτσης, είχαν μπλοκαριστεί από τους Θεσμούς και όχι από την κυβέρνηση. «Από Δευτέρα ανοίγουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος στα επερχόμενα νομοσχέδια και εκτιμώντας ότι φέτος δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα. Επισημαίνεται πως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής τα νομοσχέδια.
Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο. Εκτίμησε ότι δεν είναι μείζον ζήτημα στην παρούσα φάση, καθώς, όπως είπε, «αν δεν πάρει μπροστά η οικονομία -αυτό είναι το στοίχημα της κυβέρνησης- όλα τα άλλα, το πως θα ψηφίζουμε, σε πόσα κομμάτια θα σπάσει η Β’ Αθηνών δεν θα ενδιαφέρουν κανέναν».
Ο Ν. Βούτσης ρωτήθηκε για την απλή αναλογική και ξεκαθάρισε ότι «εμείς παραμένουμε σταθερά, 100% υπέρ της απλής αναλογικής ανεξαρτήτως άλλων απόψεων που μπορεί να υπάρχουν». Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε προχθές ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κυβερνηθεί αν ίσχυε η απλή αναλογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου