Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Καιρός: για Κυριακή 15-5-2016



Την Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 στην Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά, Θράκη και κεντρικό Αιγαίο αναμένονται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές κατά τόπους νεφώσεις. Στα νησιά του νοτίου Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Δημόσιο: Ζητούν απολύσεις μέσω «ελέγχου παράνομων προσλήψεων»



Η προοπτική να επιδοθεί ξανά η (όποια) κυβέρνηση σε ένα «κυνήγι μαγισσών» στο δημόσιο τομέα επανήλθε στο προσκήνιο. Αφορμή για αυτό, ήταν το περιεχόμενο των διαρροών για τα «μέτρα-κάβα».
Οι δανειστές, ανάμεσα σε άλλα που αφορούν την Δημόσια Διοίκηση, επαναφέρουν το αίτημά τους περί«ελέγχου παράνομων προσλήψεων».

Η Google ξέρει για σένα περισσότερα από όσα φαντάζεσαι


http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2016/05/5730a04dc46188120f8b4589-630x400.jpg

Η Google έπαψε εδώ και καιρό να είναι μια απλή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο όπως αναφέρει το ABC σε δημοσίευμα με τίτλο «Όταν στο ίντερνετ κάτι είναι δωρεάν, το προϊόν είσαι εσύ».
Με αυτό τον τρόπο η μηχανή αναζήτησης της Google, τα βίντεο του Youtube, το gmail και οι χάρτες, πέραν του να προσφέρουν μια πολύ χρήσιμη δωρεάν υπηρεσία, λειτουργούν ως συλλέκτες κάθε πληροφορίας των αναζητήσεων σου.

Κατάργηση μετρητών σημαίνει τέλος της ιδιωτικότητας και της δημοκρατίας.

Έστω ότι καταργούνται τα μετρητα, και τα χρήματά μας είναι απλώς λογιστικές μονάδες σε ένα τραπεζικό λογαριασμό. Αν μία ωραία πρωία η κυβέρνηση αποφασίσει να φορολογήσει τις καταθέσεις με ένα φόρο πχ 50% επειδή θέλει να προσλάβει και άλλους συμβούλους αλλά της λείπει το χρήμα, τί περιθώρια αντίδρασης θα έχεις;

Πώς να ξεβιδώσετε τη βίδα:

Πανελλήνιες 2016: Δείτε με ένα κλικ τα SOS θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα


696025-panellinies_2016.jpg

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016, που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Για μία ακόμη χρονιά τοΝewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών.

Απόφαση βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπερ στρατιωτικών! … Η Απόφαση


Απόφαση βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπερ στρατιωτικών!

Νέα βόμβα από του Συμβούλιο της Επικρατείας! Το ΣτΕ δικαιώνει στρατιωτικούς και προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας κρίνοντας παράνομο τον νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και του Χ.Σταϊκοκούρα για επιστροφή μόνο του 50% των αποδοχών τους που πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του καλοκαιριού του 2012.

Γλυπτό του Κ. Βαρώτσου θα στηθεί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης



  • «Μετακομίζει» το «Φεγγάρι στην Ακτή»

Ένα γυάλινο γλυπτό, ύψους περίπου 20 μέτρων(!), έργο του Κώστα Βαρώτσου, που θα συμβολίζει την...  αγάπη και τη φιλία, αναμένεται να τοποθετηθεί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο γλυπτό, σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα στηθεί στο ξύλινο δάπεδο απέναντι από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», εκεί όπου έως πρόσφατα βρισκόταν το «Φεγγάρι στην Ακτή» τού Παύλου Βασιλειάδη.

Μεσαίωνας: Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοράνε… πάνες – Έρευνα σοκ


Μεσαίωνας: Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοράνε… πάνες – Έρευνα σοκ

Σάλος έχει προκληθεί με έκθεση που δημοσίευσε ο διεθνής συνεταιρισμός εργαζομένων «Oxfam», σύμφωνα με την οποία οι εργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ζουν υπό καθεστώς τρόμου, στερούμενοι ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες, όπως το διάλειμμα για τουαλέτα κατά την διάρκεια της βάρδιάς τους.

Colpo grosso: Πώς καταφέρνουν με βουλγαρικά POS να παρακάμπτουν capital controls και εφορία

Ένα απίστευτο κόλπο για να παρακάμπτουν τα capital controls και να φοροδιαφεύγουν έχουν βρει επιχειρηματίες στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το colpo grosso γίνεται μέσω ασύρματων POS (τερματικών αποδοχής καρτών), τα οποία Ελληνες επιχειρηματίες έχουν προμηθευτεί από τη Βουλγαρία (αλλά και από την Ελλάδα) και τα οποία συνδέονται με λογαριασμούς σε άλλες χώρες (π.χ. Μάλτα). 

Αλλεργία στο Wi-Fi: Είναι πραγματική; Δείτε τα συμπτώματα



Εδώ και αρκετό καιρό, πολλά άτομα με ανεξήγητους και επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους, ζάλη και ερεθισμό του δέρματος φέρεται πως έχουν αυτά τα προβλήματα λόγω ευαισθησίας στις πηγές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, μια ασθένεια που ονομάζεται και Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία (ΗΜΥ), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Φοροκαταιγίδα παντού: Από τα σταθερά τηλέφωνα μέχρι τον καφέ!

Φόρους-hitech ακόμα και στη σταθερή τηλεφωνία προβλέπει τελικά το «τέταρτο μνημόνιο», όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» στο αυριανό της φύλλο! 

Όπως εξήγησε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, επειδή «δεν βγαίνουν» στο οικονομικό επιτελείο τα 25 δις ευρώ «μόνο» τα οποία θα απέφερε ο φόρος στις συνδέσεις Ίντερνετ, προστίθενται στο σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο,τα 60 δισ. ευρώ που θα αποφέρει η επιβάρυνση των σταθερών τηλεφώνων ανά σύνδεση. 

Πανελλήνιες 2016: Πρεμιέρα τη Δευτέρα. Μύθοι και αλήθειες για τις φετινές αλλαγές

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε μία χρονιά με αρκετές ιδιαιτερότητες, λόγω του διπλού συστήματος εξετάσεων που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Γεγονός που αναπόφευκτα εκτιμάται ότι θα φέρει πτώση στις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε αρκετά τμήματα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/5/2016

                                

         

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.