Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Colpo grosso: Πώς καταφέρνουν με βουλγαρικά POS να παρακάμπτουν capital controls και εφορία

Ένα απίστευτο κόλπο για να παρακάμπτουν τα capital controls και να φοροδιαφεύγουν έχουν βρει επιχειρηματίες στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το colpo grosso γίνεται μέσω ασύρματων POS (τερματικών αποδοχής καρτών), τα οποία Ελληνες επιχειρηματίες έχουν προμηθευτεί από τη Βουλγαρία (αλλά και από την Ελλάδα) και τα οποία συνδέονται με λογαριασμούς σε άλλες χώρες (π.χ. Μάλτα). 



Τα ασύρματα αυτά POS, όπως και όλα τα άλλα, συνοδεύονται από μία χρεωστική επαγγελματική κάρτα Mastercard, η οποία συνδέεται με ένα λογαριασμό σε ευρώ. Ο λογαριασμός όψεως ανοίγεται στο όνομα της επιχείρησης, διαθέτει μοναδικό IBAN και βρίσκεται σε τράπεζα με έδρα εκτός Ελλάδος.

Ετσι, δευτερόλεπτα μετά τη συναλλαγή τα χρήματα μεταφέρονται στον λογαριασμό της επιχείρησης εκτός Ελλάδας και ο επιχειρηματίας μπορεί να εκταμιεύσει άμεσα τα χρήματά του χρησιμοποιώντας την επαγγελματική Mastercard σε οποιοδήποτε ΑΤΜ στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Μπορεί επίσης να μεταφέρει τα χρήματα από το λογαριασμό του σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό παγκοσμίως, όπως και να αποδέχεται εμβάσματα στο λογαριασμό του από τρίτους (καθώς έχει IBAN) ή να ανοίξει λογαριασμό με IBAN και σε άλλα νομίσματα όπως δολάριο, ελβετικό φράγκο, λίρα Αγγλίας κ.λπ.

Τι έχουν όλα αυτά ως συνέπεια; Τα κέρδη του επιχειρηματία να μην υπόκεινται σε capital controls, αφού βρίσκονται σε τράπεζα του εξωτερικού, αλλά και να μη φορολογούνται, καθώς εμφανίζει μέρος ή ακόμη και ολόκληρο τον τζίρο του στο εξωτερικό.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου