Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 12-5-2016



Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική με αποτέλεσμα οι βροχές να έχουν το χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.

Πώς θα γίνονται οι εγγραφές μαθητών στα εκκλησιαστικά σχολεία



Το Τμήμα Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής με έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημερώνει για τις εγγραφές μαθητών/τριών στην Α' τάξη Γυμνασίου και Α ́ τάξη Λυκείου των Εκκλησιαστικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016-2017. Ακολουθούν τα όσα αναφέρονται σε αυτό:
"Ενόψει έναρξης εγγραφών μαθητών/τριών στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας για το σχολικό έτος 2016-2017,

Πονοκέφαλος, ταχυκαρδίες, συχνοουρία, θυμός βήχας, καούρες, πόνος στο στομάχι, αϋπνία μπορεί να οφείλονται στο άγχος των μαθητών στις εξετάσεις. Τρόποι αντιμετώπισης

stressed-student


της  Βικτωρίας Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια, medlabnews.gr
Όταν φτάνει η περίοδος των εξετάσεων αρχίζουν να αγχώνονται όλα τα παιδιά, είτε είναι καλοί μαθητές είτε όχι. Έχουν πολύ διάβασμα, σκέφτονται αν θα καταφέρουν να πετύχουν και όλο αυτό τα πανικοβάλει.

Γνωρίζατε ότι τα Σκόπια έχουν βγάλει ανέκδοτο για την Ελλάδα;

Η Ευρώπη είναι η μεταναστευτική κρίση, η ελληνική κρίση, η κρίση του ευρώ. Είναι τα Eurogroup, το Ecofin, η Eurostat. Είναι η Σένγκεν και η επικείμενη απειλή Brexit.

Είναι όμως και οι Φινλανδοί οι οποίοι χαχανίζουν μπροστά στους καταθλιπτικούς Σουηδούς ( «Ποια είναι η διαφορά Σουηδών και Φινλανδών; Οι Σουηδοί έχουν καλούς γείτονες») και οι Πορτογάλοι που κοροϊδεύουν την αλαζονεία των Ισπανών ( «Σε μια πρόσφατη έρευνα, 11 από τους 10 Ισπανούς δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ανώτεροι από τους άλλους»).

Άγχος: Πιο οξυδερκείς και με μεγαλύτερο IQ εκείνοι που “ανησυχούν για όλα”



Η τάση κάποιου να ανησυχεί για διάφορα πράγματα δείχνει μια ισχυρή ικανότητα να μπορεί να εξετάσει το παρελθόν και το μέλλον με απόλυτη ακρίβεια και αυτό, ίσως, εξηγεί το γιατί τείνει να είναι, επίσης, πιο ευφυής από του άλλους, σύμφωνα με μια νέα θεωρία στον τομέα της ψυχολογίας.
Αν και όσοι έχουν αυξημένο άγχος και μοιάζουν σαν να "ανησυχούν για όλα" εκλαμβάνονται από τους άλλους στην εργασία, στην παρέα και στην οικογένεια ως πηγή στρες και άτομα που δεν εμπιστεύονται τίποτα και κανέναν,

Guardian: Εξαγριωμένοι οι Έλληνες προβλέπουν Grexit και δραχμή


ImageHandler


Σύμφωνα με την εφημερίδα, εικόνες που κάποτε σόκαραν, όπως άνδρες και γυναίκες της μεσαίας τάξης να ψάχνουν στα σκουπίδια, είναι πια συνηθισμένες

Με μελανά χρώματα σκιαγραφεί την κατάσταση στη χώρα μας, λίγες ώρες μετά την ψήφιση της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό, η βρετανική εφημερίδα Guardian, επισημαίνοντας ότι, ενισχύονται εκ νέου τα σενάρια για Grexit και επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή, σύμφωνα με μαρτυρίες οργισμένων Ελλήνων.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ! Ξεκίνησε ακόμα και στα σχολεία προπαγάνδα υπέρ του ΔΝΤ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μαθήματα οικονομικοκοινωνικής υποδούλωσης σε ελληνικά σχολεία


Ξεκίνησε ακόμα και στα σχολεία προπαγάνδα υπέρ του ΔΝΤ και της οικονομικής υποδούλωσης των κρατών, προκειμένου τα παιδιά από μικρά να μάθουν να ζουν πλέον αδιαμαρτύρητα υπό καθεστώς συνεχούς επιτήρησης,

Άνοιξαν τα Panama Papers

Τα λεγόμενα Έγγραφα του Παναμά, τα οποία προκάλεσαν ένα παταγώδες
σκάνδαλο καθώς αποκάλυψαν αναρίθμητα κρούσματα φοροδιαφυγής σε παγκόσμιο επίπεδο, δημοσιοποιήθηκαν εν μέρει στο Διαδίκτυο σήμερα, στον ιστότοπο της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

Ο ΠΑΚΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗ-ΚΟΦΤΗ! ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!




Η προδοτική κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου
συμφώνησε με τους δανειστές όταν η χώρα μας βγαίνει από τους στόχους εφαρμογής του…

προγράμματος θα προβαίνει σε αυτόματες και οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές



Μέχρι τις 20 Μαΐου θα πρέπει οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές.
Η αποστολή των δικαιολογητικών γίνεται με συστημένη επιστολή, ενώ σημειώνεται ότι θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής και όχι η ημερομηνία παραλαβής από τη Σχολή ή ∆ΑΕ/Β1).

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου "έρχεται" στη Θεσσαλονίκη

Τις πύλες της για το κοινό της Θεσσαλονίκης, ανοίγει την Πέμπτη, η 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου η οποία θα φιλοξενηθεί στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Για τέσσερις ημέρες η πόλη της Θεσσαλονίκης θα είναι το επίκεντρο ενδιαφέροντος για εκδότες, συγγραφείς, επαγγελματίες του κλάδου αλλά και για το πολυπληθές αναγνωστικό κοινό που αναμένεται να επισκεφθεί τα περίπτερα 13 και 15 της Έκθεσης για το ετήσιο ραντεβού βιβλίου. Πάνω από όλα αποτελεί μία σημαντική διαδραστική συνάντηση των ανθρώπων γύρω από το βιβλίο, τις τέχνες και το πολιτισμό.

ΠΑΓΩΣΕ Η ΕΥPΩΠΗ | «Από τα 250 δις που πήρε η Eλλάδα, τα 220 δις πήγαν στις Τράπεζες…

του Φραγκούλη Φράγκου
Το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δείχνουν με το δάκτυλο την Ελλάδα.
Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ' Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας. Ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.

Ποιους και πόσο συμφέρει το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος


Ποιους και πόσο συμφέρει το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου, το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, με χρονοχρέωση, που εξασφαλίζει χρεώσεις από 15% ως και 50-60% χαμηλότερες, σε σχέση με τα κανονικά τιμολόγια,, αναλόγως πάντα την κατανάλωση που έχει ένα σπίτι.
Το οικιακό τιμολόγιο γίνεται με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00).

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις - Αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Την προβλεπόμενη ημερομηνία, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψηφίους να διεκδικούν μία από τις 69.650 θέσεις.

Οι δημοτικές βιβλιοθήκες συμμετέχουν στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης



Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες συμμετέχουν στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 15 Μαΐου, στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ – HELEXPO.
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Αυτόματος κόφτης για μισθούς και συντάξεις – Πότε και πως θα γίνονται οι μειώσεις

Το αγκάθι του αυτόματου κόφτη φαίνεται ότι μπαίνει για ακόμη μια φορά στα συνήθη θύματα μιας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους δηλαδή.
Έτσι σε ό,τι αφορά στον αυτόματο κόφτη των δαπανών, όπως ήδη έχει συμφωνηθεί δεν θα περιλαμβάνονται μονάχα ευαίσθητοι τομείς όπως η Άμυνα και η Υγεία. 
Κάπως έτσι οι περικοπές δαπανών θα αφορούν σχεδόν αποκλειστικά περικοπές σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/5/2016

                                             

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.