Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Καιρός:για Κυριακή 8-5-2016



Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα που κατά τόπους θα είναι αυξημένες. Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς εκτός από το νότιο Ιόνιο και την περιοχή της Κρήτης όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως ισχυροί.

Σαν σήμερα το 1832 η Ελλάδα αναγνωρίζεται επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος

Σαν σήμερα 7 Μαΐου 1832 υπογράφτηκε στο Λονδίνο, συνθήκη μεταξύ των προστάτιδων Δυνάμεων Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας και Βαυαρίας.

Η συνθήκη προέβλεπε την εκλογή του Όθωνα - του δευτερότοκου γιου του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου - ως βασιλιά της Ελλάδας.

Τι συμβαίνει στο Αιγαίο;


Αποτέλεσμα εικόνας για αιγαιο πελαγος

Εδώ και λίγες δεκαετίες η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλλει αλλαγή συνόρων με την Ελλάδα, επιδεικνύοντας ένα απροκάλυπτο επεκτατισμό, με ένταση που αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με την συγκυριακή δύναμη ή αδυναμία της Ελλάδος.
Για μισό περίπου αιώνα, από το 1923 που υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης μέχρι την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, το Αιγαίο υπήρξε μια ήρεμη και ειρηνική περιοχή με την Τουρκία να σέβεται υποδειγματικά την Ελληνική κυριαρχία που συμφωνήθηκε μετά τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο και την Μικρασιατική καταστροφή.

Ο Λεβέντης είχε αγωνία για το που θα πάει ο Τσιπρας το Πάσχα.



….για να πάει και αυτός να σταθεί δίπλα του, και να του
ζητήσει οικουμενική.Mέχρι και τον...Κούλη ρώτησε. Δεν μπορεί να είναι τόσο πολύ ηλίθιος ο πολύσπρωχνόμενος από τα Μ.Μ.Ε.
Για «prive φρεγάτα» που διέθεσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο για τον εορτασμό του Πάσχα μίλησε ο κ. Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή,

ΔΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΥΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΤΡΙΨΗΦΙΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ!


1

Τα διπλώματα μερικές φορές έχουν κάποιον τριψήφιο αριθμό ο οποίος σημαίνει κάτι και δεν το γνωρίζουμε…Δείτε τι σημαίνουν
001: Οδήγηση με γυαλιά ή φακούς επαφής.
Ο οδηγός πρέπει να έχει στο όχημα του και
εφεδρικά γυαλιά ή φακούς επαφής.
002: Ο κάτοχος πρέπει να φοράει ακουστικά βαρηκοΐας.
003: Ο κάτοχος έχει τεχνητό μέλος.

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

Τι κάνουμε σε ένα τροχαία ατύχημα. Σύμφωνα με ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ., θα πρέπει να δούμε παρακάτω:

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ



Το κόλπο για να πέσουν οι αξίες των περιουσιών, είναι να πέσουν πρώτα
τα εισοδήματα των ιδιοκτητών. Αυτό ακριβώς ζούμε.

Από την αρχή της πρόκλησης της τεχνητής κρίσης, από
τους δανειστές και την ντόπια ολιγαρχία, η οποία κρίση εξελίσσεται πλέον σε πραγματική, ήταν οι ατομικές μας περιουσίες.

Κλειστά τα media τρεις μέρες όσο θα ψηφίζεται το ασφαλιστικό-λαιμητόμος! Και μετά απορούν για ποιο λόγο τους βρίζει ο κόσμος!!!


1

Και πάλι οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να απεργήσουν την πλέον ακατάλληλη στιγμή
Την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον με διαδικασίες εξπρές το νόμο-τερατούργημα του Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό καιτο συνταξιοδοτικό που αλλάζει επί τα χείρω τα δεδομένα για εκατομμύρια Έλληνες, οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι έσπευσαν να προσφέρουν χείρα βοηθείας στο Μέγαρο Μαξίμου επιβάλλοντας τριήμερο σιωπητήριο στα Μέσα Ενημέρωσης!

Τα 152 νησιά νησίδες και βραχονησίδες που θέλει η Τουρκία! Όλα τα ονόματα!

Δεν είναι ούτε 16,ούτε 17 ,ούτε 18 τα νησιά και οι νησίδες στα οποία η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία. Δεν γνωρίζουμε που οφείλεται η “δημοσιογραφική αμνησία” κάποιων που τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να μας πεισουν ότι το θέμα των τουρκικών αμφισβητήσεων έχει ξαφνικά περιοριστεί από το 1996 και μετά.

Με ή χωρίς γραβάτα «δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να αντιστεκόμαστε, με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε καταλύει το Σύνταγμα» (άρθρο 120)‏


11074540_471584986338895_1285756025_EDIT n

Του Αθανάσιου Καρανάσιου
Με αφορμή τις τεράστιεςαντιμνημονιακές και αντιναζιστικές διαδηλώσεις στη Γαλλία την Πρωτομαγιά, να δημιουργήσουμε το δικό μας μεγάλο απελευθερωτικό Κίνημα.
Οι σύγχρονοι εξουσιαστές τουπαγκόσμιου Ράιχ και τα ντόπια εξωνημένα πολιτικά ανδρείκελά τους καταποντίζουν σταδιακά το Ελληνικό «ευ ζην», τον Ελληνικό Πολιτισμό και το Ελληνικό Έθνος.

Αμφίπολη 2014: Όλα τα ευρήματα από το λόφο Καστά σε ένα ντοκιμαντέρ (βίντεο)

Το 2014 οι ανασκαφές στο λόφο Καστά καθήλωσαν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά τον πλανήτη ολόκληρο, καθώς τα ευρήματα των αρχαιολόγων εκτός από θαυμασμό δημιουργούσαν σενάρια για το τι μπορεί να κρύβεται εκεί.

Οι αρχαιολόγοι εργάζονται ακόμα προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Την ίδια ώρα το Fonh.gr η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ με όλα όσα συνέβησαν στην Αμφίπολη το 2014.

ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ?


ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ?

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα παλιό αλλά πάγιο τουρκικό σχέδιο έρχεται ξανά στην επικαιρότητα σχετικά με τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία τον τελευταίο καιρό ουσιαστικά πολιορκούνται από τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις

Κράνος που θα σώζει ανθρώπινες ζωές από φοιτητές του ΑΠΘ (VIDEO)

Το πόσο γρήγορα θα ειδοποιηθούν οι αρχές από τη στιγμή ενός ατυχήματος με μοτοσικλέτα αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του τραυματία. Τι συμβαίνει όμως, όταν δεν υπάρχει κάποιος τρίτος στην περιοχή του ατυχήματος ώστε να καλέσει εγκαίρως; Τη λύση έρχεται να δώσει μία ομάδα φοιτητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Έλληνες Πομάκοι εναντίον όλων

εχίνος1
γράφει ο Νίκος Β.
Πάνε 20 χρόνια που απολύθηκα από τον στρατό και το πομακοχώρι Εχίνος, τελευταίο σταθμό της θητείας μου. Λίγο πριν υπηρέτησα στην πόλη της Ξάνθης όπου είχα την τύχη να γνωρίσω τον συγγραφέα του πρώτου πομακικού λεξικού Ριτβάν Καραχότζα ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του στον ελληνικό στρατό μετά τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη.

Πανελλαδικές 2016: Το πρόγραμμα αναλυτικά και αναλυτικές οδηγίες

Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β' Τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα που είναι Γενικά Λύκεια. Αν κρίνεται αναγκαίο για την αντικειμενική διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως Εξεταστικά Κέντρα, σχολικά συγκροτήματα στα οποία στεγάζονται Γενικά Λύκεια. Τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. 

Ὁ θρῆνος…

http://filonoi.gr/wp-content/uploads/2016/05/%E1%BD%89-%CE%B8%CF%81%E1%BF%86%CE%BD%CE%BF%CF%82....jpgΤὸ κοράκι εἶναι ἔνα πολὺ μυστήριο πουλί. Ὅποιος ἔχει ἀφιερώσει χρόνο στὴν φύση, παρατηρώντας τὴν συμπεριφορά του, θὰ διαπιστώση ὅτι ἔχει ἀνεπτυγμένη νοημοσύνη στὴν ἔκραση.

Πρόσφατα, κατεβαίνοντας τὴν Διβριόστρατα μὲ τὸν σάκο μου στὴν πλάτη, βρέθηκα μπροστὰ σὲ ἕνα ἐντυπωσιακὸ θέαμα.
Ἕνα σμῆνος κοράκια, εἶχαν καταλάβει τὰ κλαδιὰ ἐνὸς μοναχικοῦ γεροπλατάνου κι ἔκραζαν παράξενους ἤχους.

Η λύση των Αρχαίων Ελλήνων στο πρόβλημα της διέλευσης των πλοίων από τον Ισθμό

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghunKQlWjGXT1UD3Cncfc9eyTi3jJ5_4U-A6u-dmgT87DvuEZpM3qgci-Rt6Wq1ePCmflqv8Sop09PUucL_lHz5J3mjlZMkvUTuKcA_JIV1zvGrMYy7kO-3i3uWfc2Ze6JGCMENMDYVI_D/s1600/%25CE%25A4%25CE%25B1+%25CE%25B4%25CF%258D%25CE%25BF+%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25BC%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B1+%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582+%25CE%2591%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B1%25CF%2582+%25CE%259A%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B8%25CE%25BF%25CF%2585+++The+two+ports+of+Ancient+Corinth+Drone+Greece+++YouTube.pngΤα δυο λιμάνια της Αρχαίας Κορίνθου.

Πριν την κατασκευή του Ισθμού τι έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες για να περνούν τα πλοία από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό και αντίστροφα;

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/5/2016



                           

                 Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.