Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 30-4-2016

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016.

Το πειρατικό φιόρδ της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα απίστευτα μαγευτικό τοπίο που θυμίζει τα Νορβηγικά φιόρδς. Κάτω από τον ήλιο, τα βράχια, τα χρώματα και την άγρια ομορφιά της Κρήτης, βρίσκεται καλά κρυμμένο στο Λιβυκό Πέλαγος.

Νότια του Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και την Πρέβελη βρίσκεται ο ''Κάραβος'' ένας μακρόστενος κόλπος περίπου 100 μέτρων που σχηματίζεται

Την ελληνική υπογραφή θα φέρει το πρώτο εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας!!

http://www.timeout.gr/wp-content/uploads/2016/02/3-5-605x330.jpgΤην ελληνική υπογραφή θα φέρει το πρώτο εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις!

Μια πολυδάπανη προσπάθεια αρκετών ετών, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ συμφερόντων της οικογένειας Γιαννακόπουλου, φαίνεται πως αποδίδει καρπούς!

Πανελλήνιες 2016: Κατεβάστε το μηχανογραφικό δελτίο με ένα κλικ


692059-panellinies.jpg



Αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα τουΥΠΠΕΘ (www.minedu.gov.grτα μηχανογραφικά δελτία για τιςπανελλαδικές εξετάσεις 2016.

Το πρώτο τάμπλετ για τυφλούς με Braille

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIdgIJYXTmKuCRurhm838QwfySvSgYz8gJivjmLKbrX3ll2u4LF9VfCZr5o7nDvyP3emROVp7a4Q-h_T5A1r-aI1ivEKPldxXbSWF5uS2z2gxp0Vj7lGrrDZwtlDUcqFul_cPmupE1d50/s640/3.jpgΗ τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η οθόνη του tablet είναι προγραμματισμένη να εμφανίζει τα κείμενα με τη μέθοδο Braille ενώ πιάνει όλην την επιφάνεια, μπορεί να γίνεται ανανέωση της σελίδας, δηλαδή το κείμενο αλλάζει.
Το tablet χρησιμοποιεί πνευματικά, τα οποία είναι φουσκάλες γεμάτες με υγρό ή αέρα οι οποίες φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν προκειμένου να εμφανιστεί η γραφή Braille.

Πως η κυβέρνηση «σκότωσε» και το ΕΣΥ Ασθενείς και νοσηλευτές αγοράζουν γάζες και ορούς




Τραγικές οι ελλείψεις στα νοσοκομεία - Το υπουργείο επιρρίπτει την ευθύνη στην απουσία διοικήσεων, παριστάνοντας πως ξεχνάει ότι το ίδιο τις εκπαραθύρωσε κακήν κακώς

Κραχ στις καταθέσεις – Εξαφανίστηκαν άλλα 1,9 δισ.

Credito-dimposta2

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από τον περασμένο Δεκέμβριο οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 1,9 δισ.
Πλέον οι καταθέσεις ανέρχονται στα 121,5 δισ. ευρώ ενώ τα χρέη λόγω δανεισμού των ιδιωτών

VIDEO-ΣΟΚ «ΦΥΓΕΤΕ, ΟΞΩ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ» Λίγο έλειψε να κοπανήσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης


590_bafdf58f33c48ae2f149999f0f8bc34b

Ένταση επικράτησε στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, όταν καταστηματάρχες αποδοκίμασαν έντονα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,Τάσο Κουράκη καθώς και στελέχη του κόμματος, που έκαναν βόλτα στο σημείο.

«Τέλος ο Τσίπρας – Ψάχνουν ημερομηνία για εκλογές»

tsipras34
Ζοφερό – και δυστυχώς μη αναστρέψιμο – μοιάζει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία, την ίδια ώρα που το σκηνικό στη χώρα «μυρίζει» εκλογές!
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήμανε εκλογικό συναγερμό, ενώ πολιτικοί αναλυτές διαβλέπουν αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση, που μοιραία θα οδηγήσει το Μέγαρο Μαξίμου σε κάλπες.

Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις μετά το Πάσχα


Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις μετά το Πάσχα

Ξεκινούν οι ενδιαμέσες εκπτώσεις, μετά το Πάσχα.Το δεκαήμερο των εδιάμεσων εκπτώσεων θα αρχίσει αμέσως μετά την αργία της Πρωτομαγιάς και θα διαρκέσουν ως τις 10 Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινούσαν μία μέρα νωρίτερα, όμως η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τις μεταθέτει κατά μία μέρα και, έτσι, θα αρχίσουν στις 4 Μαΐου.

Καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικούς οργανισμούς από τις 5 Μαΐου, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ


  • Με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από την Πέμπτη 5 Μαΐου ξεκινούν καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων, δημοτικών κτιρίων με τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Υποτροφίες από την Ιαπωνία σε Ελληνες υπηκόους.

  • Υποτροφίες σε Ελληνες υπηκόους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια πρόκειται να χορηγήσει η Ιαπωνική Κυβέρνηση.

Οι υποτροφίες για το ... 2017 αφορούν σε προπτυχιακούς φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/4/2016

                           

           Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Μεγάλη Παρασκευή: Επιτάφιος Θρήνος