Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Υποτροφίες από την Ιαπωνία σε Ελληνες υπηκόους.

  • Υποτροφίες σε Ελληνες υπηκόους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια πρόκειται να χορηγήσει η Ιαπωνική Κυβέρνηση.

Οι υποτροφίες για το ... 2017 αφορούν σε προπτυχιακούς φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.



Οπως ανακοίνωσε η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα η περίοδος φοίτησης για τους προπτυχιακούς σπουδαστές είναι πέντε χρόνια (περιλαμβάνει και ένα χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι ένας ή ενάμιση χρόνος (περιλαμβάνει και έξι μήνες εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας).

Η υποτροφία περιλαμβάνει τη μεταφορά προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στα 117.000 ΓΕΝ (942 ευρώ) για τους προπτυχιακούς φοιτητές και στα 143.000 ΓΕΝ (1.151 ευρώ) για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Πληροφορίες και αιτήσεις (μέχρι τις 31 Μαΐου) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gr.emb-japan.go.jp/portal/gr/culture/scolership.htm και τα τηλέφωνα 210-670 9902.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου