Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 17-4-2016







Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, περιμένουμε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Τραγούδια που χορέψαμε...Peppino Gagliardi - Settembre


Ελληνική ταινία:Φτωχός Εκατομμυριούχος


Γιατί δεν πρέπει να ανοίγετε το A/C μόλις βάζετε μπροστά τη μηχανή στο αυτοκίνητο

Όταν καθόμαστε στο αυτοκίνητό μας και βάζουμε μπροστά τη μηχανή, συχνά, χωρίς σκέψη, ενεργοποιούμε και το air-condition (A/C). Κάθε φορά που το κάνουμε αυτό, βάζουμε την υγεία μας, καθώς και η υγεία των ανθρώπων γύρω μας, σε κίνδυνο.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αφήνουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο στον ήλιο, πάντα κλείνουμε τα παράθυρα. Αλλά ακόμα και όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο στην σκιά, μπορεί να συσσωρευτούν μέσα σε αυτό 400-800 mg βενζολίου.

Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε και πόσο κοστίζουν

Παράταση έως και τον Ιούνιο του 2018 έλαβε η προθεσμία για την υποχρεωτική έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν από λίγες μέρες.

Μοναδικά πλάνα από βυθισμένη Αρχαία ελληνική πόλη! (βίντεο)

1
5ος αιώνας π.Χ…. η «Πόλη της Πορφύρας». Απολαύστε μια πτήση πάνω… από τα τείχη, τις οδούς και τα οικήματα της άλλοτε ένδοξης πόλης των Αλιέων
Οι πρώτοι κάτοικοι των Αλιέων ήταν γηγενείς Δρύοπες. Το 468 π.Χ. μετά την καταστροφή των Μυκηνών και της Τίρυνθας από τους Αργείους, εγκαθίστανται στην πόλη Δωριείς Τυρίνθιοι οι οποίοι κατέφυγαν στην Ερμιονίδα στους συγγενείς φυλετικά Δρύοπες, μετά από χρησμό του ιερού του Απόλλωνα. Οι δύο πληθυσμοί έμελλαν να συμβιώσουν για ενάμισι περίπου αιώνα.

Το μικροσκοπικό αυτοκίνητο που όμως... (βίντεο)


Σε αυτό το βίντεο που εντοπίσαμε από το Youtube, θα δείτε ένα μικροσκοπικό αυτοκίνητο μέσα στα χιόνια. Προφανώς, οι περισσότεροι βλέπετε το συγκεκριμένο μοντέλο για πρώτη φορά, καθώς δεν πρόκειται να το βρείτε στην αγορά. 
Ο Σουηδός μηχανικός Mikael Kjellman ήθελε ένα ποδήλατο, το οποίο θα έχει προστατευτικό κάλυμμα όταν βρέχει ή χιονίζει. Παράλληλα, ήθελε να είναι πιο αναπαυτικό από τα συνηθισμένα ποδήλατα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Έτσι, σκέφθηκε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο - ποδήλατο, με το όνομα PodRide.

Δείτε πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο από εκπρόθεσμο έλεγχο ΚΤΕΟ

Δείτε πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο από εκπρόθεσμο έλεγχο ΚΤΕΟΔιευκρινίσεις σχετικά με τις περιπτώσεις οχημάτων που απαλλάσσονται από την καταβολή ειδικού τέλους
εκπρόθεσμου τεχνικού ελέγχου στα ΚΤΕΟ, δίνει με σημερινή εγκύκλιό του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αναλυτικά στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

Οι 174 Έλληνες βουλευτές «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» που έβγαλαν έξω τα λεφτουδάκια τους! (ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)


Η λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος με τους 174 βουλευτές που έβγαλαν έξω τις περιουσίες τους.
Αυτή η λίστα είναι σημαντικότερη της Λαγκάρτ.

Ζητούν απαντήσεις όλοι: εαν δηλαδή οι πολιτικοί μας νομίμως ή όχι ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ και πότε, εάν τα επαναπάτρισαν και πότε, αλλά και εάν τα επιτόκια στην Ελλάδα ήταν μικρότερα σε σχέση με τα έξω ή όχι και κατά πόσο.

Οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν! Πλησιάζει δεύτερο Grexit το καλοκαίρι;

Που θα βρει η Ελλάδα να πληρώσει τους «τοκογλύφους» δανειστές της;


Η ελληνική κρίση χρέους σε αέναη επανάληψη.
Η Ελλάδα καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές αντιδρούν με αδιαλλαξία. Την Ευρώπη περιμένει ένα καυτό καλοκαίρι, γράφει η Süddeutsche Zeitung.

«Στις 23 Ιουνίου αρχίζει η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» … και δεν το λέμε εμείς …



Ο οικονομολόγος που προέβλεψε την οικονομική κρίση του
2008, ο Νουριέλ Ρουμπινί προειδοποιεί πως αν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιταχυνθούν τα αυτονομιστικά κινήματα στην Ευρώπη και αυτό θα στρώσει το έδαφος για το τέλος της, αναφέρει το Bloomberg.

Κούρεμα χρέους για την Ελλάδα όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953



«H Ευρώπη πρέπει να διαγράψει ένα μέρος του χρέους της Ελλάδας, διαφορετικά επαπειλείται η επόμενη υστερία για Grexit και η παλιά κρίση δεν πρόκειται να επιλυθεί ποτέ» επισημαίνει σε σημερινό σχόλιό της η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung.


Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος της, Αλεξάντερ Μιλχάουερ, γράφει, μεταξύ άλλων: «Έξι χρόνια μετά την έναρξη της ελληνικής κρίσης, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να υποχωρήσουν, ιδίως εκείνοι του Βερολίνου. …

Ποιοι και πως μπορούν να βγουν στη σύνταξη στα 62 έτη;

Είναι 400.000 οι ασφαλισμένοι που μπορούν να “κλειδώσουν” σύνταξη στα 62 έτη και όχι στα 67. Κλειδί είναι η επόμενη εξαετία μέχρι το 2022, οπότε και καταργούνται τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας για όλους. Από σήμερα και ως το 2021 υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να «θεμελιώσουν» δικαίωμα εξόδου με τα μεταβατικά όρια ηλικίας με 20 έως 37 χρόνια ασφάλισης.

Όσοι δεν «θεμελιώσουν» με κανέναν τρόπο το δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε από το 2022 και μετά τους μένουν μόνο δύο επιλογές:

150 χρόνια φωτογραφιών του Λευκού Πύργου .. σε 2 λεπτά.

Η Ομάδα 'Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης' 

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/4/2016

                                 
                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.