Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 8-4-2016



Τοπικές βροχές στη Βόρεια και κυρίως στη Δυτική Ελλάδα όπου τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και θα συνοδεύονται τοπικά από καταιγίδες, έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

Τραγούδια που χορέψαμε....ENDRIGO - ADESSO SI


Ελληνική ταινία:Έξοδος Κινδύνου


Νικήστε τον Διαβήτη, το σύνθημα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2016. Παχυσαρκία, διαβήτης και καρδιοπάθειες

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία έχει καθιερωθεί να είναι η 7η Απριλίου, είναι αφιερωμένη στο Διαβήτη. Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2016 είναι ο Διαβήτης...
μια μη μεταδοτική ασθένεια η οποία επηρεάζει άμεσα εκατομμύρια ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες.

Λαθρομετανάστες ανέλαβαν τον τελωνειακό έλεγχο στα σύνορα και ανακρίνουν τους Ελληνες οδηγούς!


Λαθρομετανάστες ανέλαβαν τον τελωνειακό έλεγχο στα σύνορα και ανακρίνουν τους Ελληνες οδηγούς!

Συνέβη και αυτό στην Ελλάδα με το ανύπαρκτο κράτος. Λαθρομετανάστες, μιας και όλοι αυτοί δε μοιάζουν πολύ για σύριους κατατρεγμένους από τον πόλεμο, έχουν μπλοκάρει την εθνική οδό στήνοντας σημεία ελέγχου (check points) κι αποφασίζοντας ποιος θα περάσει και ποιος όχι! «Τι έγινε ρε παιδιά; Σας κάναμε κάτι; Σας ταΐζουμε, σας ποτίζουμε, δεν ντέπεστε λίγο. Θα πάω...

Ποιες εξετάσεις σώζουν ζωές;



Όλοι οι ενήλικες μια φορά το χρόνο θα πρέπει να υποβάλλονται σε τσεκάπ το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά προληπτικών εξετάσεων οι οποίες μπορούν να σώσουν ζωές.

Το κέρδος είναι διπλό αφού από τη μία πλευρά ακόμα και οι πιο σοβαρές παθήσεις, αν διαγνωστούν έγκαιρα στα πρώτα στάδια, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενώ από την άλλη με τη βοήθεια των συχνών εξετάσεων,

Αυξάνονται βενζίνη, τσιγάρα - Φόροι σε τυχερά παιχνίδια, επιταγές



Δείτε τα 12 μέτρα «φωτιά» που προτείνει η κυβέρνηση - Αγνωστο αν θα φτάσουν ή θα χρειαστούν κι άλλα

Τις απαντήσεις των θεσμών για το αν επαρκούν τα νέα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση ή αν θα χρειαστούν τελικώς και άλλα σκληρότερα, αναμένουν σήμερα στο οικονομικό επιτελείο.

Που ξανακούστηκε!!! Χωρίς χαρτιά, χωρίς πιστοποιητικά, η κυβέρνηση στέλνει τα ΛΑΘΡΟπροσφυγόπουλα και ΣΧΟΛΕΙΟ! ΤΟΛΜΗΣΕ να συγκρίνει τους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ με τους Ποντίους!!!

«Είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο να εντάξουμε αυτά τα παιδιά στον εκπαιδευτικό ιστό», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Ερχεται νέα επιδρομή 1,8 δισ.



Φόροι σε καύσιμα, συνδρομητική, τηλέφωνα...
Στην Αθήνα ανεβαίνει ο πυρετός των τεχνικών διαβουλεύσεων επί των νέων -ή βελτιωμένων, κατά την επίσημη γραμμή- κυβερνητικών προτάσεων για το «κενό» των... 1,8 δισ. ευρώ.

Σε ισχύ το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ.

 
  • Σε ισχύ τέθηκε από τις 5 Απριλίου το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι τις 20 Μαΐου με μειωμένο το όφελος για τους καταναλωτές έως και 50% ενώ παράλληλα έχει αναδρομική ισχύ για όσους έχουν αγοράσει αυτοκίνητο από την 1/1/2016 καταβάλλοντας ολόκληρο το Τέλος Ταξινόμησης.

Τα πάντα για την φορολογική σας δήλωση -Οι κλίμακες φορολόγησης -Πώς να την συμπληρώσετε σωστά

Άνοιξε από χθες αργά το βράδυ η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα μπορεί να γίνεται μέχρι τέλος Απριλίου και εκτιμάται ότι θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εκκαθάριση όσοι προκύψει ότι πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρους, θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το ποσό σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Πώς από μετανάστης, λαθραία εισερχόμενος στη χώρα, γίνεσαι Έλληνας πολίτης σε 6 χρόνια.


Ένας οδηγός ελληνοποίησης με τέσσερα απλά βήματα

Σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι η υποστήριξη της αθρόας απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στη χώρα.
Το αντίθετο μάλιστα, ελπίζω να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη και όσοι ασκούν θεσμικό έλεγχο στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποτραπεί η μετατροπή της απονομής ιθαγένειας από ένα κυριαρχικό δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας σε ατομικό δικαίωμα των παράνομα ευρισκομένων στη χώρα. 

Το Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ ανάμεσα στα 16 καλύτερα μουσεία της Ευρώπης

Στην τελική λίστα υποψηφιότητας με 16 μουσεία βρίσκεται το κέντρο διάδοσης επιστημών και μουσείο τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ σε μία αξιολόγηση ανάμεσα σε 524 Ευρωπαϊκά Μουσεία και Τεχνολογικά Κέντρα που έχουν επιλεχθεί ως υποψήφιοι για το βραβείο LUIGI MICHELETTI. Κάθε χρόνο η Ευρωπαική Εταιρία Μουσείων και το Διεθνές Ευρωπαικό Δίκτυο Μουσείων και Τεχνολογικών Κέντρων τα τελευταία 20 χρόνια έχουν καθιερώσει το συγκεκριμένο βραβείο που δίνεται σε μουσεία και τεχνολογικά κέντρα τα οποία συνδυάζουν την καινοτομία και την εκπαίδευση με τους μουσειακούς χώρους.

Έρχονται 1.400 προσλήψεις στα ΚΕΠ των “φτωχών” – Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους



Τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας (των γνωστών και ως ΚΕΠ των “φτωχών”) παρουσίασαν σήμερα  
αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Αλλάζουν την Ιστορία, προαιρετικά τα Θρησκευτικά


Αλλάζουν την Ιστορία, προαιρετικά τα Θρησκευτικά


Υπό κατάργηση η προσευχή και οι παρελάσεις – Το υπ. Παιδείας θέλει να απαλείψει κάθε  «εθνικιστική» γνώση από τη σχολική ύλη

Από τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στο τιμόνι του υπουργείου Παιδείας, ο Νίκος Φίλης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/4/2016


                                  
                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.